Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Σαφές προβάδισμα 13 μονάδων της Ν.Δ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ



Με μεγάλη διαφορά εξακολουθεί να προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 30,5% έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 7,5%, η Χρυσή Αυγή με 7% και το ΚΚΕ με 6,5%. Κάτω από το (σημερινό) όριο του 3% είναι η Ενωση Κεντρώων και οι ΑΝΕΛ με 2%, ενώ ακολουθεί το Ποτάμι με 1%. Ιδιαίτερα υψηλό ωστόσο είναι το ποσοστό που δεν δίνει καμία απάντηση και ανέρχεται σε 16%.

Για την παρουσία των δύο αρχηγών στη συμπρωτεύουσα γέρνει η πλάστιγγα υπέρ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς στο ερώτημα «ποιος σας έπεισε από τις εξαγγελίες του», ο κ. Τσίπρας συγκεντρώνει 6%, ενώ ο κ. Μητσοτάκης 19,5%. 

Το προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δικαιολογείται από το γεγονός στη γενική ερώτηση αν τα πράγματα πηγαίνουν σωστά, το 80% απαντά αρνητικά. 

Προβληματισμό, πάντως, προκαλούν τα μεγάλα ποσοστά της απάντησης «δεν τον παρακολούθησα», με τον πρωθυπουργό να συγκεντρώνει το 47,5% και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 41,5%.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου