Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Τα 7 sms που δείχνουν πόσο επικίνδυνος για την χώρα παραμένει ο Αλ. Τσίπρας που ήταν έτοιμος να δεχτεί το Grexit του Β. Σόιμπλε


Ατελείωτα και προκλητικά αποκαλυπτικά είναι τα όσα συνεχίζει να λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης, για το τι έζησε η χώρα το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και το πόσο ακροβάτησε με τo Grexit.  

Σε νέα του συνέντευξη στο "Πρώτο Θέμα", ο Γιάννης Βαρουφάκης αποκαλύπτει συγκλονιστικές λεπτομέρειες για το πόσο κοντά ήταν η χώρα στο Grexit και παρουσιάζει  7 sms που δείχνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας ακατάλληλος για την χώρα πρωθυπουργός και πάρα πολύ επικίνδυνος. 

Τα SMS που αφορούν το  Eurogroup της 11ης Μαίου του 2015 και την πρόταση του Σόιμπλε στον Βαρουφάκη που αφορά ένα "τάιμ άουτ" που θα έπαιρνε η Ελλάδα από την Ευρωζώνη σοκάρουν.

Ο Βαρουφάκης ενημερώνει τον Αλέξη Τσίπρα : 

Βαρουφάκης ,[16.21]: Ο Βόλφγκανγκ έκανε μια απίστευτη πιρουέτα στη σημερινή μας συνάντηση.
Τσίπρας, [16.22]: Δηλαδή;
Βαρουφάκης,  [16.25]: Σου στέλνει μήνυμα για time out...
Τσίπρας, [16.26]: Προτείνει έξοδο ή υιοθέτηση παράλληλου νομίσματος;
Βαρουφάκης,  [16.27]: Το πρώτο μέσω του δεύτερου: Παραδέχεται ότι το Μνημόνιο μας καταστρέφει.
Τσίπρας, [16.30]: Τότε πες του αν το εννοεί, ας συζητήσουμε πώς θα μπορούσε να γίνει κάτω από τους καλύτερους δυνατούς όρους. Χρηματοδότηση, συναίνεση και αμοιβαία βοήθεια χωρίς πτώχευση.
Βαρουφάκης, [16.35]: Μας προσφέρει τεράστια βοήθεια για τη μετάβαση».

Τσίπρας, [17.50]: Είμαι περίεργος να μάθω τι έχει στο μυαλό του. Πες του και για την άλλη πρόταση να δούμε πώς τη βλέπει.
Βαρουφάκης, [17.51]: ΟΚ. Εχω το πράσινο φως να μιλήσω μαζί του εντελώς εμπιστευτικά για όλα αυτά τα θέματα;
Τσίπρας, [17.53]: Ναι, αλλά πρόσεχε να μην του δώσεις την εντύπωση πως συμφωνείς. Και πρόσεχε να μην το διαρρεύσει.
Βαρουφάκης, [17.53]: ΟΚ. Η γραμμή μας είναι: 1. Μιλάω μαζί του απλά για να διερευνήσω την πρότασή του χωρίς καμία δέσμευση. 2. Αν το διαρρεύσει, θα το αρνηθούμε».

Οι αποκαλύψεις μέσα απο την συνέντευξη του Βαρουφάκη στο Πρώτο θέμα σοκάρουν όταν αναφέρεται στον Αλέξη Τσίπρα και για το ποιός είναι πραγματικά.

«Δεν πίστευα ότι ένας σαραντάρης θα υπογράψει ένα χαρτί που θα καταδικάζει τη χώρα του στη συνέχιση της δουλοπαροικίας» αναφέρει ο Βαρουφάκης για τον Αλέξη Τσίπρα.

Και μέσα απο την συνέντευξη του ζητά ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης ειδικό δικαστήριο λέγοντας «Σκέφτηκα πως δεν θα θέλει να κρύβεται για τα επόμενα 40 χρόνια της ζωής του».

Όλη την σοκαριστική συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη μπορείτε να την διαβάσετε στο "Πρώτο Θέμα", εάν αντέχετε.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου