Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Νετανιάχου: «Επαίσχυντο το ψήφισμα του ΟΗΕ»




Το ψήφισμα που εγκρίθηκε χθες στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών κατά της εποικιστικής δραστηριότητας του Ισραήλ είναι «προκατειλημμένο κι επαίσχυντο», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, στην πρώτη του αντίδραση μετά την ψηφοφορία.

«Η απόφαση που ελήφθη είναι προκατειλημμένη και επαίσχυντη, όμως εμείς θα την υπερπηδήσουμε (…) αυτό θα πάρει χρόνο ωστόσο αυτή η απόφαση θα ακυρωθεί» επισήμανε ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια μιας τελετής που αναμετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο Νετανιάχου τόνισε επιπλέον ότι το Ισραήλ θα επανεξετάσει τις σχέσεις του με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

«Έδωσα εντολή στο υπουργείο Εξωτερικών να ολοκληρώσει σε διάστημα ενός μήνα την επαναξιολόγηση όλων μας των επαφών με τα Ηνωμένα Έθνη, μεταξύ αυτών την χρηματοδότηση από το Ισραήλ των οργάνων του ΟΗΕ και την παρουσία αντιπροσώπων του ΟΗΕ στο Ισραήλ» υπογράμμισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ διευκρίνισε ότι συγκεκριμένα έδωσε εντολή να μειωθεί κατά 30 εκατομμύρια σέκελ (περίπου 7,5 εκατομμύρια ευρώ) η χρηματοδότηση από το Ισραήλ πέντε σωμάτων του ΟΗΕ που είναι «ιδιαίτερα εχθρικά» προς το Ισραήλ.

O Μπενιαμίν Νετανιάχου στράφηκε ιδιαίτερα κατά της «κυβέρνησης Ομπάμα» την οποία κατηγόρησε ότι κατάφερε στο Ισραήλ «ένα επαίσχυντο πλήγμα στα Ηνωμένα Έθνη».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα παραβίασε την δέσμευση που είχαν αναλάβει οι ΗΠΑ από την εποχή του προέδρου Τζίμι Κάρτερ να μην «υπαγορεύονται οι όροι της ειρήνης στο Ισραήλ στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε χθες ένα ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει την πολιτικής της εποικιστικής δραστηριότητας του Ισραήλ. Η Ουάσιγκτον αποφάσισε να μην θέσει βέτο.




Newsroom Αθήνα 9.84 με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου