Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Νέα Δημοκρατία για την κατάντια στην Χίο : Κυβερνητική εγκατάλειψη και κρατική ανυπαρξία




Ο Υπεύθυνος του Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β' Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή Υπεύθυνο του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, βουλευτή Χίου, κ. Νότη Μηταράκη, πραγματοποίησε, σήμερα, Κυριακή 20 Νοεμβρίου, επίσκεψη στο νησί της Χίου.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επισκέφτηκε, κατά σειρά, το κέντρο υποδοχής προσφύγων και παράνομων μεταναστών (hot spot) στην περιοχή της ΒΙΑΛ και τον παράτυπο καταυλισμό στη Σούδα, όπου και διαπίστωσε από κοντά την πλήρη κυβερνητική εγκατάλειψη και κρατική ανυπαρξία.

Στη συνέχεια, μετέβη στο κεντρικό Λιμεναρχείο του νησιού, όπου συνομίλησε με τα στελέχη του, ενώ, αργά το απόγευμα, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Χίου, Μανώλη Βουρνού, και συμμετείχε σε διευρυμένη σύσκεψη με φορείς της περιοχής.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο νησί της Χίου, ο κ. Βαρβιτσιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

«Οι σημερινές εικόνες που αντίκρυσα στη Χίο δεν τιμούν τη χώρα μας. Θεμελιώδης υποχρέωση κάθε Πολιτείας είναι να εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών της. 

Η Κυβέρνηση, στη Χίο, έχει αποτύχει να ανταποκριθεί σε όλες τις δεσμεύσεις της, κάτι που επιβεβαιώθηκε, για ακόμη μία φορά, κατά την επίσκεψή του Υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μπαλάφα, ο οποίος “ήρθε, είδε και, απλά, απήλθε”. 

Έχει αποτύχει, όμως, και σε όλη την Ελλάδα. Γιατί η Κυβέρνηση αρνείται να υλοποιήσει τη δέσμευση που συμφωνήθηκε σχεδόν πριν από ένα χρόνο στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. 

Δηλαδή τις επαναπροωθήσεις, το διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών, την επιτάχυνση των διαδικασιών απονομής ασύλου για τους πρόσφυγες και την κατασκευή κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων για τους μετανάστες.

Αδυνατεί, έτσι, να εμφυσήσει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και να διασφαλίσει ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας για τους πρόσφυγες – μετανάστες. 

Η Κυβέρνηση με την ανεπάρκειά της μετατρέπει την Ελλάδα σε έναν απέραντο καταυλισμό.

Αν δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα, την καλούμε να υιοθετήσει το Εθνικό Σχέδιο Δράσης που έχει καταθέσει από τις αρχές Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου