Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Σε κλοιό μυστικών υπηρεσιών και αστυνομικών σήμερα η Αθήνα



Πόλη υπό πολιορκία η πρωτεύουσα λόγω της επίσκεψης Ομπάμα. Σε ποιους δρόμους θα απαγορεύεται η κυκλοφορία. Ποιοι σταθμοί του μετρό κλείνουν. 

Πόλη υπό πολιορκία θα θυμίζει από σήμερα η Αθήνα, καθώς η έλευση του Μπάρακ Ομπάμα για την επίσημη διήμερη επίσκεψή του στην πρωτεύουσα φέρνει απίστευτα μέτρα ασφαλείας και αλλαγές στην κίνηση των αυτοκινήτων και των μέσων μεταφοράς. 

Το real.gr θα έχει συνεχή ενημέρωση για τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας, μεταδίδοντας όλες τις εξελίξεις για την επίσκεψη του αμερικανού Προέδρου στην Ελλάδα.

Τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας του αμερικανού Προέδρου ξεπερνούν κάθε προηγούμενο -για τα ελληνικά δεδομένα- και καλύπτουν χωρίς υπερβολή μεγάλο μέρος του νομού Αττικής, καθώς περιορισμοί κυκλοφορίας και μέτρα ασφαλείας θα υπάρχουν σε γη, αέρα και θάλασσα. 

Περισσότερα από 7.000 άτομα, αμερικανοί πράκτορες και Έλληνες αστυνομικοί θα είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια του Μπάρακ Ομπάμ, ενώ ακόμα και ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό που έχει αποπλεύσει στον Πειραιά θα παρέχει αεροπορική κάλυψη υπό τον φόβο… αεροπορικής επίθεσης κατά του αμερικανού Προέδρου. 

Σε… «καραντίνα» θα είναι το αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος», το κέντρο της Αθήνας, αλλά και η περιοχή του Αστέρα Βουλιαγμένης, όπου -όπως όλα δείχνουν- θα καταλύσει ο Μπάρακ Ομπάμα. Επίσης αποκλεισμένοι για μισή ώρα πριν θα είναι και όλοι οι δρόμοι από τους οποίους θα διέλθει η αυτοκινητοπομπή που θα μετακινεί τον αμερικανό Πρόεδρο.

Οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας, αλλά και γενικότερα του λεκανοπεδίου της Αττικής θα πρέπει να είναι από σήμερα οπλισμένοι με Ιώβεια υπομονή, καθώς οι μετακινήσεις τους θα είναι αρκετά δύσκολες. 

Κλείνουν σταθμοί του μετρό

Εκτός από τα μέτρα ασφαλείας στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό από σήμερα ξεκινούν απεργιακές κινητοποιήσεις, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση στον τομέα των μετακινήσεων.

Με εντολή της ΕΛΑΣ λόγω της επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, από τις 10.20 έως και τις 11.20 δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του μετρό από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Επίσης, από τις 12.00 το μεσημέρι κλειστοί θα είναι οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός», «Μέγαρο Μουσικής», «Ακρόπολη» και «Συγγρού-Φιξ». Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται κανονικά αλλά δεν θα πραγματοποιούν στάσεις. Οι παραπάνω σταθμοί θα ανοίξουν κατόπιν εντολής της ΕΛΑΣ.

Περισσότεροι από 7.000 άτομα θα προστατεύουν τον Ομπάμα

Οι άνθρωποι της ασφαλείας του αμερικανού Προέδρου, μαζί με τη συνοδεία του (ιατρικό προσωπικό, οδηγοί, φροντιστές κλπ) θα ξεπερνούν τα 1.000 άτομα. 

Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν οι περίπου 6.000 αστυνομικοί της Ελληνικής Αστυνομίας που θα κινητοποιηθούν για να συνδράμουν τα μέτρα ασφαλείας του Μπάρακ Ομπάμα. Μεταξύ αυτών περίπου 80 μέλη της ΕΚΑΜ, 110 της υπηρεσίας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, 1.000 άτομα προσωπικό από την Υπηρεσία Φύλαξης Υψηλών Προσώπων και την Κρατική Ασφάλεια. 

300 τροχονόμοι θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία στους οδικούς άξονες που θα κινείται αυτές τις δυο ημέρες ο αμερικανός Πρόεδρος, ενώ σε αυτούς τους αστυνομικούς θα πρέπει να προστεθούν και περίπου 4.500 αστυνομικοί των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ που θα αναλάβουν το ρόλο περιφρούρησης και αστυνόμευσης του ευρύτερου κέντρου της πρωτεύουσας που θα είναι αποκλεισμένο από την κυκλοφορία. 

Νεκρές ζώνες- Απαγορεύεται η στάθμευση σε όλη τη Συγγρού

Ο αποκλεισμός σημείων που θα διέλθει ο Μπάρακ Ομπάμα έχει ξεκινήσει από χθες το βράδυ. Το αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» η λεωφόρος Καλυβίων, η παραλιακή, η Συγγρού αλλά και όλο το κέντρο της Αθήνας από Φρατζή-Π.Τσαλδάρη-Πειραιώς-Ερμού-Ιπποκράτους-Κηφισίας-Π.Κανελλοπούλου-Υμηττού θα είναι πλήρως αποκλεισμένο από την κυκλοφορία οχήματος, ενώ στην περιοχή αυτή θα απαγορευτούν και όλων των ειδών οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με ειδική διάταξη του αρχηγείου της ΕΛΑΣ. 

Εκτός από την απαγόρευση συγκεντρώσεων, τις μετατροπές ακόμη και στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Κυκλοφορίας, θα υπάρξουν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα από την τροχαία. 

Εκτός του ότι τα σημεία των δρόμων από όπου θα περνά η αυτοκινητοπομπή του Μπαράκ Ομπάμα θα κλείνει μισή ώρα πριν, ήδη από σήμερα σε ορισμένους δρόμους απαγορεύεται εντελώς η στάθμευση. Όπως για παράδειγμα στη λεωφόρο Συγγρού όπου ήδη από χθες έχουν τοποθετηθεί κορδέλες από την τροχαίο και σημειώματα ότι απαγορεύεται η στάθμευση από σήμερα έως και την Τετάρτη, καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Κάθε περιοχή από την οποία διέρχεται ο αμερικανός Πρόεδρος θα αποκλείεται για λόγους ασφαλείας μισή ώρα πριν την διέλευση της αυτοκινητοπομπής και θα ερευνάται εξονυχιστικά. 

Ταυτόχρονα, θα χρησιμοποιηθεί ηλεκτρονικός εξοπλισμός απενεργοποίησης βομβών και κινητών τηλεφώνων.

Στις ταράτσες κτιρίων θα βρίσκονται ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές των ΕΚΑΜ, επιτηρώντας τη διέλευση και τυχόν ύποπτες κινήσεις ατόμων.

Παράλληλα, κατά πληροφορίες, οι αστυνομικοί που θα συμμετέχουν στο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την προστασία του Αμερικανού Προέδρου θα χρησιμοποιήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, για πρώτη φορά μετά από χρόνια ψηφιακούς ασυρμάτους, το περίφημο SEPURA.

Απόρθητο φρούριο ο Αστέρας

Έντονη κινητικότητα υπάρχει και στην περιοχή του Αστέρα της Βουλιαγμένης. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα πήρε παράταση ζωής λίγων ημερών καθώς εκεί, όπως όλα δείχνουν θα καταλύσει ο Μπάρακ Ομπάμα. Η πρόσβαση προς τη μικρή χερσόνησο που βρίσκεται ο Αστέρας έχει μετατραπεί σε απόρθητο φρούριο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. με στολές και με πολιτικά, αλλά και κλούβες των ΜΑΤ να έχουν περικυκλώσει το ξενοδοχείο.

Απαγορεύεται και η κυκλοφορία σκαφών στον Αστέρα

Παράλληλα, το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό έχουν ανακοινώσει περιορισμούς στη θαλάσσια κυκλοφορία γύρω από τον Αστέρα για λόγους ασφαλείας. Τη λήψη περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία και αγκυροβολία πλοίων και σκαφών στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου του Αστέρα Βουλιαγμένης ανακοίνωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας. Εν όψει της επίσκεψης του Μπάρακ Ομπάμα τα μέτρα θα ισχύσουν Τρίτη και Τετάρτη.

Σύμφωνα με την απόφαση:

«Λήψη περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία και αγκυροβολία πλοίων και θαλασσίων μέσων αναψυχής στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου του Αστέρα Βουλιαγμένης

Σύμφωνα με απόφαση της Λιμενικής Αρχής Σαρωνικού, δεν επιτρέπεται κατά το χρονικό διάστημα από την 14-11-2016 και ώρα 15:00 έως την 16-11-2016 και ώρα 14:00, η κυκλοφορία και αγκυροβολία πλοίων και θαλασσίων μέσων αναψυχής, καθώς και κάθε άλλη δραστηριότητα στη θαλάσσια περιοχή που περικλείεται από τα στίγματα :

(Α) φ=37ο48,498΄ λ=023ο45,171΄Α΄ (Άκρα Καβούρι)

(Β) φ=37ο48,742΄ Β, λ=023ο44,944΄ Α

(Γ) φ=37ο47,365΄ Β, λ=023ο45,891΄ Α

(Δ) φ=37ο47,830΄ Β, λ=023ο46,240΄ Α».

«Κατεβάζει ρολά» το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Την ίδια ώρα, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει αποκλειστεί, καθώς εκεί θα εκφωνήσει την ομιλία του ο Μπάρακ Ομπάμα. Οι προσκλήσεις για την ομιλία Ομπάμα δίνονται από την αμερικανική πρεσβεία και είναι προσωπικές, ενώ όσοι θα παραστούν θα περάσουν από έλεγχο αεροδρομίου, δηλαδή από το ειδικό μηχάνημα και δεν θα επιτρέπεται να έχουν μαζί τους υγρά και αιχμηρά αντικείμενα.

Απαγόρευση διαδηλώσεων

Με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις για διάστημα 30 ωρών από τα ξημερώματα της Τρίτης μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, με αφορμή την επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα. Η απαγόρευση ισχύει από τις 06:00 τα ξημερώματα της Τρίτης μέχρι τις 16:00 το απόγευμα της Τετάρτης.

Ποιοι έχουν προγραμματίσει διαδηλώσεις

Παρά την απαγόρευση, συνδικαλιστικές ενώσεις, φορείς, κόμματα και συλλογικότητες έχουν προγραμματίσει δεκάδες συλλαλητήρια και πορείες προκειμένου να να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα. Το ΠΑΜΕ μάλιστα όπως και το ΚΚΕ, εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους για την απαγόρευση.

Αναλυτικά:

• Η ΑΔΕΔΥ καλεί να βγουν όλοι στους δρόμους την Τρίτη και προγραμματίζει πορείες και συλλαλητήριο.
• Συγκέντρωση διοργανώνει και το ΠΑΜΕ για αύριο 15 Νοεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα στην Ομόνοια. Για τις συγκεντρώσεις στις 6.30 έχουν προγραμματιστεί προσυγκεντρώσεις στα Χαυτεία, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στην Πλατεία Καραϊσκάκη και στην πλατεία Βάθη, μισή ώρα νωρίτερα.
• Διαδήλωση για την Τρίτη, στις 17:00 στο Πολυτεχνείο, διοργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή). Θα ακολουθήσει πορεία.
• Διαδηλώσεις και πορείες έχουν προαναγγείλει η Ανταρσύα, η ΛΑΕ, σωματεία και συλλογικότητες για τις 5 το απόγευμα στο Πολυτεχνείο. Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.
• Η Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών θα συγκεντρωθεί την Τρίτη, μετά τις 5.30 το απόγευμα, στο Πολυτεχνείο.
• Συλλαλητήρια και πορείες θα πραγματοποιήσουν στο κέντρο της Αθήνας καθηγητές (ΟΛΜΕ) δάσκαλοι (ΔΟΕ) και νηπιαγωγοί.
• Συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί και στη Θεσσαλονίκη, στις 5 το απόγευμα στην Καμάρα.



Πηγή : euro2day.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου