Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Είχαμε τον βλάκα από την Τουρκία τώρα έχουμε και τον πανίβλακα απο την Αλβανία



Βλέπουν σε τι κατάσταση είναι η χώρα με την γελοία καθεστωτική κυβέρνηση που έχει στο τιμόνι και ξεσαλώνουν οι επικίνδυνοι γείτονες προκαλώντας μήπως κερδίσουν κάτι.

Είχαμε εξ΄ ανατολάς τον βλάκα σουλτάνο του καθεστώτος της Τουρκίας τον έχουμε και στον βορρά τον πανίβλακα της Αλβανίας της χώρας του τίποτα να λέει τις δικές του αθλιότητες.

Προκλητικός εμφανίζεται ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Εντι Ράμα, για το ζήτημα της Χειμάρρας και με ανάρτηση του στο Facebook,  με αφορμή το θέμα που προέκυψε με τα σχέδια κατεδάφισης 19 ελληνικών κατοικιών στη Χειμάρρα, υποστηρίζει : 

«Αυτή η γκραβούρα της παλιάς Αθήνας το 1670 (η πόλη στην οποία, όπως έγραφε ακόμα και το 1925 ο Έλληνας φαναριώτης πρίγκιπας Ευγένιος Ρίζος – Ραγκαβής, ο γηγενής πληθυσμός είναι ακόμη και σήμερα κυρίως αλβανικός) μας υπενθυμίζει, μεταξύ άλλων, πως αν η Ακρόπολη στέκεται ακόμα για τη δόξα της ανθρωπότητας και του πολιτισμού, αυτό οφείλεται και στο όραμα του Αλβανού αρχιεπισκόπου της Αθήνας, Γεωργίου Δουσμάνη (Gjergj Dushmani) o οποίος το 1686, διαπραγματεύεται με τον Φραγκίσκο Μοροζίνι του βενετικού στόλου για να μην βομβαρδίσουν την πόλη από το λιμάνι του Φαλήρου, επειδή εκεί υπήρχε μια τουρκική φρουρά.

Μια τέτοια ιστορία μιας πόλης που κάποτε ήταν σύμφωνα με τα αυθεντικά στοιχεία και τους ιστορικούς, κυρίως αλβανόφωνη, δεν την κάνει απολύτως μια αλβανική πόλη, αν και η Αθήνα οφείλει κάτι στους Αλβανούς στην εξαιρετική της ιστορία. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, παρόλο που η Χειμάρρα βίωσε το ελληνικό αρχιπέλαγος και την ελληνική γλώσσα ως «κοινή διάλεκτο» της Ανατολής, μέσω των θαλάσσιων ανταλλαγών, σε στενή και γόνιμη συνύπαρξη, αυτό δεν την καθιστά απολύτως μια ελληνική επαρχία. Μάλιστα ο πληθυσμός της σε όλες τις διεθνείς συμβάσεις, για να μην μιλήσουμε για την ιστορία, χαρακτηρίζεται απλά ως Αλβανικός».

Κάποιος σοβαρός θα πρέπει να τους βάζει στην θέση τους όλους αυτούς τους ηλίθιους που προσπαθούν να φτιάξουν ιστορία στην πλάτη της Ελλάδας, αλλά με αυτή την κυβέρνηση που έχει μέσα της στελέχη που μισούν τους ηρωισμούς και την ελληνική ιστορία μόνο σοβαροί δεν υπάρχουν.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου