Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Μητσοτάκης: Μέγιστο θεσμικό ατόπημα η αντίδραση της κυβέρνησης

(Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Η αντίδραση της κυβέρνησης μετά την απόφαση του ΣτΕ αποτελεί μέγιστο θεσμικό ατόπημα, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, καλώντας τους πολίτες σε δημοκρατική εγρήγορση. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την κατάθεση πρότασης για σύσταση του ΕΣΡ και ζήτησε εκ νέου εκλογές.

«Είχα προειδοποιήσει προσωπικά τον κ. Τσίπρα ότι με τις μεθοδεύσεις του οδηγούσε την χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς. Είχα επισημάνει ότι η χώρα δεν αντέχει να προσθέσει στην οικονομική κρίση και μια κρίση Δημοκρατίας. Οι εξελίξεις δικαίωσαν απόλυτα την υπεύθυνη στάση μας» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Και συνεχίζοντας την επίθεση τόνισε ότι η αντίδραση της κυβέρνησης «επιβεβαιώνει την πρόβλεψή μας ότι ο κ.Τσίπρας θα απαντά στα τραγικά αδιέξοδα που οδηγεί τη χώρα με περίσσευμα αυταρχισμού και αλαζονείας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε επικίνδυνη την κυβέρνηση και την κατηγόρησε ότι εκθέτει τη χώρα όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό «προβάλλοντας την εικόνας ενός αποτυχημένου κράτους που δεν σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε ξανά θέμα εκλογών λέγοντας ότι «είναι χρέος μας να αποκαταστήσουμε την πολιτική ομαλότητα», ενώ ταυτόχρονα δεσμεύτηκε να καταθέσει άμεσα πρόταση νόμου για τη σύσταση του ΕΣΡ. «Η πρόταση επαναφέρει στο ΕΣΡ τις συνταγματικά κατοχυρωμένες αρμοδιότητές του και καταργεί τον παράλογο περιορισμό του αριθμού των καναλιών, που πλήττει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό» ανέφερε.

»Η υιοθέτηση της πρότασής μας, σε συνδυασμό με τη συγκρότηση ενός Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης αναμφισβήτητου κύρους, θα βάλει τέλος σε μια πολυετή εκκρεμότητα για την οποία όλα τα κόμματα εξουσίας έχουν τις δίκες τους ευθύνες» συνέχισε.

Και καταλήγοντας τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας ας μην παραδώσει και θεσμικά διαλυμένη την ήδη οικονομικά ρημαγμένη χώρα. Στους κρίσιμους καιρούς που διανύουμε, η χώρα χρειάζεται ηγεσία που να μπορεί να εμπνέει και να ενώνει τους Έλληνες, δίνοντας αποτελεσματικές λύσεις στα μεγάλα προβλήματά μας». 




Newsroom ΔΟΛ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου