Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Αδιαφορεί για τις αποφάσεις της δικαιοσύνης ο Νίκος Παππάς



Δεν τον ενδιαφέρουν τον Νίκο Παππά και την κυβέρνηση οι αποφάσεις των συνταγματικών δικαστηρίων γιατί φαίνεται θεωρούν ότι είναι πέρα και πάνω από το Σύνταγμα όπως όλα τα καθεστώτα στον πλανήτη.

Διαβάζουμε στο tovima.gr και ανησυχούμε όπως όλη Ελλάδα και οι πολίτες για αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση και διαλύει την οικονομία, την χώρα και τους θεσμούς.

Ν. Παππάς: Δεν θα κάνουμε πίσω, θα μπει τέρμα στην ανομία του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου «Θα πληρώσουν όλοι από 25 εκατ. ευρώ»

«Δεν θα κάνουμε πίσω, θα μπει τέρμα στην ανομία του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας κ Ν. Παππάς μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» της ΕΡΤ το πρωί της Πέμπτης.

Αναφερόμενος στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σημείωσε ότι «δεν θα καθυστερήσουμε, ούτε θα νομιμοποιήσουμε αυτό το νομικό κενό, το οποίο και το ΣτΕ έχει περιγράψει ως μη συνταγματικό». Μάλιστα υποστήριξε ότι δεν κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος 4339, αλλά η συγκεκριμένη διάταξη για το ΕΣΡ, συμπληρώνοντας ότι «κάνουν τεράστιο λάθος όσοι νομίζουν ότι η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει, τελειώσαμε με το κλειστό κλαμπ καναλαρχών».
«Ο νόμος 4339 ήταν αυτός που έδινε τις περισσότερες αρμοδιότητες στο ΕΣΡ. Εμείς βρεθήκαμε μπροστά σε ένα παράδοξο και ένα νομικό κενό και είχαμε μία πολιτική πραγματικότητα που αντί οι προκάτοχοι να νομοθετούν, περνούσαν σε μία παράταση ανομίας. Αυτό έπρεπε να σταματήσει. Αυτή τη στιγμή κανένας πολίτης δεν αμφιβάλλει σε σχέση γιατί η ΝΔ δεν έχει συναινέσει τόσο καιρό για το ΕΣΡ» συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Στη συνέχεια αναρωτήθηκε: «Κάναμε έναν διαγωνισμό κρυστάλλινο και διαφανή. Μπήκαν 275 εκατ. ευρώ στα Ταμεία. Μπορούν να τοποθετηθούν τα κόμματα, πώς μπορεί να πληρωθεί αυτός ο σπάνιος πόρος;»

Μιλώντας για τον νόμο 4339, υποστήριξε ότι βάζει πολύ αυστηρά κριτήρια, για πρόγραμμα, εγκαταστάσεις κλπ. Και όπως επιβάλλει το Σύνταγμα, την ίση προβολή των απόψεων, ενώ προκάλεσε τον οποιοδήποτε να πει αν έχουν τεθεί τόσο αυστηρά κριτήρια στο παρελθόν. «Εμείς βάλαμε αυστηρά κριτήρια, δεν μπορούσαμε εμείς να επιλέξουμε ποιος θα πάρει άδεια, καμία δυνατότητα», επεσήμανε.

Όπως τόνισε ο υπουργός Επικρατείας «μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός ο καινούριος από το ΕΣΡ, θα πληρώσουν όλοι 25 εκατ. ευρώ», διευκρινίζοντας ότι όλα τα κανάλια θα τηρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις (αριθμός εργαζομένων, κτιριακές υποδομές, εξοπλισμός, πόθεν έσχες κλπ) και το ΕΣΡ θα κρίνει βάσει του νόμου 4339. Το ΣτΕ με την απόφασή του ζήτησε την άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ. Η ΝΔ έχει πει ότι μετά την απόφαση του ΣτΕ θα προστρέξει στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Το ερώτημα παραμένει για το τι θα πράξει τώρα. Είναι υπόλογοι, όλοι όσοι υπονόμευσαν τη διαδικασία αδειοδότησης».

«Η απόφαση του ΣτΕ είναι δεσμευτική»

Σε προηγούμενες δηλώσεις του αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του ΣτΕ υπεραμύνθηκε του αδιάβλητου του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας για την ανάγκη να ρυθμιστεί το τηλεοπτικό τοπίο.

«Υπάρχει ένα αποτέλεσμα και με αυτό θα πορευθούμε, η απόφαση του ΣτΕ είναι δεσμευτική» σημείωσε, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην ΕΡΤ.

«Οι δικαστές κλήθηκαν να αποφασίσουν υπό το βάρος τηλεοπτικών πιέσεων» τόνισε.

Επανέλαβε μάλιστα ότι τα κριτήρια του διαγωνισμού που έγινε ήταν αυστηρά και ποιοτικά, αλλά και δικλείδες ασφαλείας σε θέματα διαφάνειας και παρουσίασης όλων των απόψεων.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει, «θα ήταν λάθος να γυρίσουμε απλά στα γραφεία μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Για το δικό του πολιτικό μέλλον, επανέλαβε ότι βρίσκεται στη θέση του υπουργού με την ψήφο του ελληνικού λαού και την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού, ενώ σημείωσε ότι οι αποφάσεις δεν είναι ενός υπουργού, αλλά συλλογικές.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη μετά την ανακοίνωση της απόφασης του ΣτΕ, απέρριψε τα περί ανηθικότητας, λέγοντας ότι «ανήθικο είναι να παίρνεις από τους φτωχούς και να τα δίνεις στους πλούσιους».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου