Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Προκλητική δήλωση κατά των δικαστών από τον Λ. Κρέτσο χαρακτηρίζοντας "ριφιφί" την απόφαση





Διαβάζουμε στο cnn.gr για τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Λ. Κρέτσου και αυτό αποδεικνύει ότι δεν έχουν και δεν θα βάλουν μυαλό στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι αντιτάσσεται στο καθεστώς είναι εχθρός τους.

Τις κατηγορίες που από χθες εξαπέλυσε η κυβέρνηση κατά των δικαστών του ΣτΕ επανέλαβε μιλώντας στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, λέγοντας πως οι ίδιοι δικαστές έχουν πάρει κατά καιρούς αποφάσεις που ήταν αντίθετες με την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, καθώς έκριναν συνταγματικά τα μνημόνια και το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Προχωρώντας μάλιστα ένα βήμα περισσότερο χαρακτήρισε "ριφιφί" την απόφαση λέγοντας πως έτσι αφαιρείται ένα σημαντικό ποσό από τα κρατικά ταμεία, το οποίο θα διοχετευόταν για τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

«Δυστυχώς η χθεσινή απόφαση μας έφερε πίσω στο καθεστώς ανομίας και παρανομίας. Εμείς κάναμε το σωστό και λειτουργήσαμε έτσι όπως αισθανόμαστε» ανέφερε ο κ. Κρέτσος.

Παράλληλα υποστήριξε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των συνεδριάσεων του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες «ασκήθηκε μιντιακή τρομοκρατία στους δικαστές».

«Το ΣτΕ έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια, τον ΕΝΦΙΑ. Η χθεσινή απόφαση είναι και κατά μία έννοια ένα ριφιφί. Παίρνουν τα χρήματα από αυτούς που έχουν ανάγκη και τα δίνουν στους έχοντες» υπογράμμισε.

«Όλη αυτή η διαδικασία στέλνει ένα καθαρό σήμα ότι οι ισχυροί θα περνάνε από το ταμείο. Σε όλες τις χώρες και στην Ελλάδα,για όλες τις αγορές έχει γίνει μία δημοπρασία. Το κράτος δεν έχει πάρει ποτέ χρήματα για την τηλεόραση» πρόσθεσε.

Παράλληλα ο κ. Κρέτσος υποστήριξε ότι ο νόμος Παππά είναι «ο πιο φιλικός νόμος για το ΕΣΡ που έχει παραχθεί ποτέ στη χώρα» και τόνισε την ανάγκη για άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ.

Κάνοντας λόγο για μία «μάχη αξιών» για την κυβέρνηση ο γενικός γραμματέας ενημέρωσης σημείωσε ότι η νέα ρύθμιση – γέφυρα θα αφορά καθαρά το χρονικό διάστημα μέχρι να συγκροτηθεί το ΕΣΡ.

«Το κράτος είχε τρεις επιλογές. Πρώτον, να ρίξει μαύρο στα κανάλια που λειτουργούν χωρίς νόμιμη άδεια. Δεύτερον, να μην γίνει τίποτα και να συνεχίσουν ως έχουν και να υπάρχει μία αίσθηση αδικίας σε μία δύσκολη εποχή για τους Έλληνες. Η Τρίτη επιλογή, την οποία εμείς προτείνουμε είναι η λύση του ‘ο τζάμπας πέθανε’. Δηλαδή, να χορηγηθεί μία προσωρινή βεβαίωση λειτουργίας, με ένα αντίτιμο που θα είναι εύλογο, μέχρι να συγκροτηθεί το ΕΣΡ» ανέφερε ο κ. Κρέτσος.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου