Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Κουτσούμπας: Μέγιστη κοροϊδία ότι τα χρήματα των αδειών θα πάνε στον λαό



Δριμύτατη επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Με αφορμή την αναφορά Τσίπρα για τα έσοδα από τις τηλεοπτικές άδεις, ο γγ είπε ότι αποτελεί «μέγιστη κοροϊδία»  ότι θα δοθούν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

«Σε συνθήκες επιτήρησης και μνημονίου και ο κ. Τσίπρας το έχει υπογράψει αυτό, κάθε ευρώ που μπαίνει στο δημόσιο ταμείο πηγαίνει πρώτα στους δανειστές.

» Και μια απλή διαίρεση να κάνει κανείς, αν υποθέσουμε ότι αυτά τα χρήματα διοχετευθούν στο 1.500.000 των ανέργων, αντιστοιχούν 100-150 ευρώ στον καθένα, εδώ υπάρχουν οικογένειες μακροχρόνια ανέργων με καθημερινά μεγάλα προβλήματα» τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση που διαμορφώνεται στο τηλεοπτικό τοπίο, μετά την δημοπράτηση των 4 αδειών, είπε ότι οι άνεργοι από τον χώρο αυτό θα προστεθούν στους ήδη άνεργους και υπογράμμισε ότι πρέπει να εξασφαλιστούν τα δεδουλευμένα, οι αποζημιώσεις και οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στα Ταμεία τους.

«Θα παλέψουμε να μην κλείσει κανένα κανάλι, να δοθεί λύση στα προβλήματα των εργαζομένων, να απορροφηθούν από τα νέα σχήματα» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς να παραβιάστηκε το Σύνταγμα με τον διαγωνισμό αυτό, είπε ότι «αυτό που παραβιάστηκε ήταν η στοιχειώδης νοημοσύνη του ελληνικού λαού, η κατάσταση είναι χειρότερη για τους εργαζόμενους, έγινε αναδιανομή της πίτας, ενώ δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή ή ουσιαστική βελτίωση της ενημέρωσης του λαού».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών, είπε ότι επί δύο χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δικαιολογήσει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό και αυτό «ως ένα βαθμό περνά», καθώς, μεταξύ άλλων, «η Αξιωματική Αντιπολίτευση που κινείται στην ίδια λογική με την κυβέρνηση δεν έχει αποκτήσει την εμπιστοσύνη του κόσμου κι ούτε πρόκειται», ενώ, επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση έχουν την στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ.

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ήδη αναζητά στηρίγματα, όπως στον κ. Κουβέλη ή σε πρόσωπα από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ πρόσθεσε ότι ο κ. Λεβέντης «παίζει τον ρόλο του 'λαγού' για αυτό και εμφανίστηκε στο Κοινοβούλιο, μένει να δούμε το αν θα μπει στην κυβέρνηση, αλλά αυτό εξαρτάται και από άλλα πράγματα».




Newsroom ΔΟΛ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου