Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Μετά τις καταγγελίες η Βουλή εξετάζει την προσεχή Δευτέρα το πόθεν έσχες Τσίπρα




Η συζήτηση της προσεχούς Δευτέρας στην Επιτροπή Πόθεν΄Εσχες της Βουλής δεν θα είναι από τις συνηθισμένες -αντιθέτως, ίσως αποδειχθεί μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες στην μεταπολιτευτική περίοδο, καθώς πρόκειται να ελεγχθούν οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης ενός εν ενεργεία Πρωθυπουργού. 

Κατόπιν αιτήματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής θα εξετάσουν τι δήλωσε και τι δεν δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίμαχη χρονική περίοδο που ξεκινά από το 2008, όταν έγινε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και φθάνει έως το ξεκίνημα του 2010, όταν αποχώρησε από την Αγνάντι Ο.Ε. που είχε συστήσει με τους συντρόφους Νίκο Παππά και Χρήστο Καραμάνο. 

Θέμα ενδέχεται να υπάρξει - είναι πολλές οι εταιρείες - και με την "Γ.Τσίπρας & Α.Τσίπρας ΟΕ" από την οποία ο νυν Πρωθυπουργός φέρεται να έχει αποχωρήσει το φθινόπωρο του 2008. Αλλά και με το τίμημα μεταβίβασης αλλά και το σχέση μεταξύ εισοδημάτων και εταιρικών μεριδίων. 

Το αίτημα υποβλήθηκε χθες στην Επιτροπή από τον εκπρόσωπο της ΝΔ, αντιπρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, με βασικό επιχείρημα ότι, εφόσον αιωρούνται ερωτήματα για τις πρωθυπουργικές δηλώσεις, πρέπει να γίνει έλεγχος και σχετική συζήτηση. 

Η παρέμβαση Κακλαμάνη αποτελεί συνέχεια της αντίδρασης της ΝΔ, μετά από δημοσίευμα των ΝΕΩΝ που ζητούσε αρχικά να δημοσιοποιηθούν οι δηλώσεις πόθεν έσχες Τσίπρα για τα έτη 2009 και 2010.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, έτερος αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος, δεν είχε ενστάσεις και συμπεριέλαβε στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης, την Δευτέρα 18 Απριλίου, σύζητηση για το πρωθυπουργικό πόθεν έσχες. Παράλληλα, ζήτησε από τους αρμόδιους υπαλλήλους της Βουλής να προετοιμάσουν τον φάκελο της υπόθεσης


Πηγή : tanea.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου