Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Βρυξέλλες: Αλλάζει καθημερινά ο αριθμός των θυμάτων



Απόλυτη σύγχυση επικρατεί στις Βρυξέλλες σχετικά με τον τελικό απολογισμό των θυμάτων από την διπλή επίθεση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Ο τελευταίος είναι αναθεωρημένος προς τα κάτω, καθώς σύμφωνα με την υπουργό Υγείας του Βελγίου, Μάγκι ντε Μπλοκ, οι νεκροί από τα αιματηρά χτυπήματα στο αεροδρόμιο και στο Μετρό είναι 32. 

Την Δευτέρα, το Κέντρο Κρίσεων του Βελγίου ανακοίνωσε ότι τα θύματα είναι 34, συμπεριλαμβανομένων τριών δραστών. Λίγες ώρες πριν, ο απολογισμός των αρχών έκανε λόγο για 31 νεκρούς. 

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της Μάγκι ντε Μπλοκ, η οποία έκανε λόγο για «διεξοδικό έλεγχο» ταυτοποίησης στοιχείων, 17 νεκροί είναι βελγικής υπηκοότητας και 15 είναι υπήκοοι ξένων χωρών. Την ίδια στιγμή, εκ των 340 τραυματιών, 94 συνεχίζουν να νοσηλεύονται. 

Παράλληλα με το αλαλούμ με τον αριθμό των θυμάτων, διαστάσεις φιάσκου προσλαμβάνουν και οι έρευνες για τον εντοπισμό του τρίτου βομβιστή του αεροδρομίου των Βρυξελλών. Οι έρευνες βρίσκονται ξανά στο μηδέν, μετά την γκάφα με τον Φεϊσάλ Σεφού, τον αυτοαποκαλούμενο δημοσιογράφο ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος ελλείψει στοιχείων. 

Νέα μέτρα ασφαλείας στο Βέλγιο 

Το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο του Βελγίου έλαβε επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας, διατηρώντας το επίπεδο του συναγερμού στο τρία της τετραβάθμιας κλίμακας. 

Την ίδια ώρα, οι αρχές του αεροδρομίου των Βρυξελλών στο Ζαβεντέμ, στην αίθουσα αναχωρήσεων του οποίου πραγματοποιήθηκε η αιματηρή επίθεση την περασμένη Τρίτη, ανακοίνωσαν ότι το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό και σήμερα, έως ότου μελετηθούν περαιτέρω τα αποτελέσματα της διαδικασίας προσομοίωσης λειτουργίας.

Επιπλέον, η εταιρεία Stib, που διαχειρίζεται τα μέσα μαζικής μεταφοράς στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ότι όλοι οι σταθμοί του μετρό θα επαναλειτουργήσουν εκτός του σταθμού Μάαλμπεκ, όπου βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά του την 22α Μαρτίου.


Πηγή : real.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου