Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Είπαν την αλήθεια για τον Τσίπρα ότι είναι ανίκανος και τους αποκάλεσαν Τρόικα εσωτερικού



Διαβάζουμε στο protothema.gr και δεν μας κάνει καμία πλέον εντύπωση όπως και σε όλους τους Έλληνες, ότι αυτή θα ήταν η συμπεριφορά των "μορφωμένων" συνεργατών και συμβούλων του Τσίπρα προς τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς μόλις κατάφερναν να κερδίσουν κάτι.

Το ερώτημα όμως για πολλούς Έλληνες πολίτες είναι το γιατί οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί κρατάνε ακόμα αυτή την κυβέρνηση και τον Τσίπρα στην εξουσία αφού η χώρα δεν έχει μαζί του ούτε προοπτική ούτε μέλλον αποδεδειγμένα και με κανένα τρόπο;

Το άρθρο : 

Απίστευτη συμπεριφορά του πρωθυπουργού σε βάρος των πολιτικών αρχηγών - Διαρροές συνεργατών Τσίπρα: Ο Μητσοτάκης ακολουθεί γραμμή Βίζεγκραντ και Ορμπάν - Παραλληλίζουν όσους επικρίνουν την Τασία με τους Γερμανούς ακροδεξιούς που βρίζουν την Μέρκελ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σαν τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Ορμπάν, ο Σταύρος Θεοδωράκης και η Φώφη Γεννηματά όταν κάνουν κριτική στην Τασία Χριστοδουλοπούλου και όλοι μαζί οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι είναι η... «Τρόικα εσωτερικού»! Αυτή την άποψη εξέφρασαν συνεργάτες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας συνεδρίασης του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το προσφυγικό.

Το Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα διεξαχθεί εκτάκτως την Δευτέρα 7 Μαρτίου στις Βρυξέλλες για να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό/μεταναστευτικό πρόβλημα αφού οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν ότι όλα τα πολιτικά κόμματα πρέπει να διαμορφώσουν μια κοινή εθνική γραμμή. 

Δεν πέρασε πολλή ώρα από την ολοκλήρωση του Συμβουλίου και έγινε σαφές ότι από την πλευρά τους οι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης και ειδικώς ο Βασίλης Λεβέντης και η Φώφη Γεννηματά ήθελαν την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και τον σχηματισμό οικουμενικής, ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήθελε απλώς τις υπογραφές των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης στο ανακοινωθέν, για να δείξει ότι εκφράζει την συλλογική εθνική γραμμή σε ένα θέμα που μπορεί να μην γίνεται αμέσως αντιληπτό, όμως θα ακολουθεί την Ελλάδα για πολλά χρόνια ακόμη...

Μάλιστα, με μια συμπεριφορά που κάθε άλλο παρά με καλά λόγια μπορεί να χαρακτηριστεί, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αφού κατάφεραν να εξασφαλίσουν τις υπογραφές των κομμάτων της αντιπολίτευσης αναφέρονταν ειρωνικά σε αυτούς με την φράση Τρόικα Εσωτερικού!

Με διαρροές, μηνύματα και non papers τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου ακόμη και κατά τη διάρκεια  του Συμβουλίου προσπαθούσαν να αποδομήσουν τα επιχειρήματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης, θεωρώντας ότι όσα ζητούν οι αρχηγοί της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της Ένωσης Κεντρώων, του Ποταμιού και του ΚΚΕ είτε έχουν ήδη υλοποιηθεί από την κυβέρνηση, είτε δεν μπορούν να γίνουν από την κυβέρνηση Τσίπρα, επειδή είναι απόψεις της ακροδεξιάς...

Η πρωτοφανής προσπάθεια απαξίωσης αποτυπώνεται στα εξής επιχειρήματα των συνεργατών του κ. Τσίπρα τα οποία δόθηκαν στην δημοσιότητα, μόλις η αντιπολίτευση συμφώνησε να εκδοθεί κοινό ανακοινωθέν...

- Στο αίτημα της αντιπολίτευσης να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα για την φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών η κυβέρνηση απάντησε: Ήδη λειτουργούν. Και προστίθεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πάει στην Τουρκία για να υπογράψει συμφωνία επανεισδοχής (η οποία ισχύει από το 2010 αλλά ακόμη δεν έχει εφαρμοστεί επί της ουσίας).

- Στην κριτική της αντιπολίτευσης ότι η Τασία Χριστοδουλοπούλου και η πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 διόγκωσε το πρόβλημα, οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα αποκρίνονται: Λέτε τα ίδια με αυτά που λέει η ακροδεξιά της Γερμανίας για την Άνγκελα Μέρκελ. 

- Σχολιάζοντας τη διαφωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που ζήτησε να ξεκινήσει «καμπάνι» αποτροπής των μεταναστών να περάσουν τα ελληνικά σύνορα, ο Αλέξης Τσίπρας -σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου- απάντησε: Αυτά που λέει η ΝΔ είναι γραμμή Βίζεγκραντ. Εμμέσως δηλαδή ο κ. Τσίπρας ταυτίζει τον κ. Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Ορμπά που έχει υιοθετήσει σκληρή αντιμεταναστευτική ρητορική και θεωρείται ως ο ιθύνων νους της ομάδας Βίζεγκραντ (Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία και Σλοβακία), που πρωταγωνίστησαν στο κλείσιμο των συνόρων και προκάλεσαν τον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων μεταναστών στην Ελλάδα. 

Και ποιο είναι το καλύτερο, που αποκαλύπτει την πραγματική διάθεση του Μεγάρου Μαξίμου έναντι των πολιτικών με τους οποίους υποτίθεται ότι συνομιλούσε καλόπιστα; «Συμφωνήσαμε σε όλα. Καθυστερούμε γιατί Φώφη επιμένει να καταγραφεί επιφύλαξή της ότι όλα αυτά μπορούν να γίνουν μόνο με οικουμενική και οι άλλοι της λένε ότι αν επιμείνει να μπει αυτό δεν υπογράφουν» αναφερόταν σε σημείωμα του Μεγάρου Μαξίμου το οποίο κατέληγε: «Τραγέλαφος η Τρόικα εσωτερικού...».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου