Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Περιπολίες σε κεντρικές πλατείες της Αθήνας για αυτοσχέδιους καταυλισμούς προσφύγων




Εντατικές περιπολίες στις κεντρικές πλατείες της Αθήνας, αλλά και στα περιαστικά δάση και δασύλλια της Αττικής, έχει ξεκινήσει η ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να επισημαίνονται μετανάστες, που δημιουργούν αυτοσχέδιους καταυλισμούς, όπως είχε γίνει πρόσφατα στην πλατεία Βικτωρίας.

Έπειτα από την παράδοση της πλατείας Βικτωρίας στο Δήμο Αθηναίων και την μεταφορά των Αφγανών που είχαν κατασκηνώσει εκεί, στο Hot Spot του Σχιστού, οι αστυνομικοί προχώρησαν χθες το πρωί και στην μεταφορά μεταναστών που είχαν στήσει σκηνές στο Πεδίο του Άρεως. Με λεωφορεία της Αστυνομίας, οι λιγοστοί μετανάστες που είχαν βρει καταφύγιο στο Πεδίο του Άρεως μεταφέρθηκαν επίσης στο Σχιστό.

Έπειτα από αυτές τις ενέργειες, έχει δοθεί η εντολή στους αστυνομικούς να περιπολούν σε 24ωρη βάση στις κεντρικές πλατείες του Δήμου Αθηναίων και να αναφέρουν άμεσα την δημιουργία αυτοσχέδιων καταυλισμών, προκειμένου να μεταφέρονται οι άνθρωποι σε οργανωμένα Hot Spot που έχουν δημιουργηθεί στην Αττική και πληρούν τους όρους υγιεινής και σίτισης.

Επίσης είναι μόνιμη πια η Αστυνομική παρουσία και στο σταθμό Λαρίσης, προκειμένου να αποτρέπονται οι μετανάστες που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα να ταξιδεύουν προς την Β. Ελλάδα, εκτός βέβαια από εκείνους που είναι χαρακτηρισμένοι ως πρόσφυγες και έχουν βγάλει και εισιτήριο για την μεταφορά τους με το τρένο.



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου