Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Πορεία 220 χιλιομέτρων ετοιμάζουν οι Πατρινοί στην Αθήνα κατά της ανεργίας

Ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Πορεία από την Πάτρα μέχρι την Αθήνα, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την διεκδίκηση μέτρων με σκοπό την προστασία ανέργων και των οικογενειών τους, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Πατρέων έπειτα από σχετική εισήγηση του δημάρχου Κώστα Πελετίδη.

O δήμαρχος απηύθυνε κάλεσμα προς την νεολαία, τον πατραϊκό λαό και τους φορείς για συστράτευση και κινητοποίηση με πορεία έως το Σύνταγμα, η οποία θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Πελετίδης, «η διαδρομή των 220 χιλιομέτρων θα είναι διαδρομή αγώνα, θα καλέσουμε σε συμπαράσταση, σε από κοινού διεκδίκηση, τους δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια της χώρας, και ιδιαίτερα τους δήμους από τα όρια των οποίων θα περνά η πορεία».

Ακόμη, ο δήμαρχος είπε ότι «θα ζητηθεί από δημοτικές αρχές και φορείς να ενισχύσουν, να βοηθήσουν και να διευκολύνουν την πορεία στα ζητήματα διαμονής και διατροφής», ενώ στους ενδιάμεσους σταθμούς θα γίνονται συναντήσεις και εκδηλώσεις σε συνεργασία με δήμους, φορείς και άλλους».

Το θέμα της ανεργίας ήταν το μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου και, όπως είπε ο δήμαρχος, «σήμερα δεν υπάρχει λαϊκή οικογένεια που να μην έχει τουλάχιστον έναν άνεργο». 

Πρόσθεσε: «Στο δήμο μας είναι καταγεγραμμένοι 15.638 μακροχρόνια άνεργοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για το 2015», ενώ, όπως συμπλήρωσε, «10.721 άνεργοι δεν εντάσσονται στους μακροχρόνια ανέργους».



ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου