Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Τα μυστικά της ΟΛΑ που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στον ΣΕΒ



Η οργάνωση έστειλε την προκήρυξη, έκτασης 32 σελίδων, σε φορητή συσκευή αποθήκευσης USB η οποία βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας από την ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή των Εξαρχείων, σχεδόν στο ίδιο ακριβώς σημείο που είχε αφήσει και την προκήρυξη για την επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ τα ξημερώματα της 12ης Δεκεμβρίου 2014.

Πρόκειται για την πρώτη επίθεση που πραγματοποιεί η εν λόγω οργάνωση με εκρηκτικό μηχανισμό και οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν φόβους για παρόμοιες επιθέσεις, αφού η εν λόγω ένοπλη ομάδα έχει «αλώβητη» γιάφκα και επιχειρησιακό πυρήνα. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι η επίθεση αυτή είναι πιθανόν έργο της ΟΛΑ από την ανάλυση της επίθεσης, από τον μη αρχικό εντοπισμό οχήματος διαφυγής και άλλες ομοιότητες. Επιπλέον ενδεικτικό στοιχείο θεωρείτο η μεγάλη μέχρι σήμερα καθυστέρηση στην αποστολή του κειμένου για την επίθεση στον ΣΕΒ.

Η ΟΛΑ είχε καθυστερήσει περίπου τέσσερις μήνες για την αποστολή της πρώτης προκήρυξης για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ (στις αρχές του 2013), 42 ημέρες για τους πυροβολισμούς στην κατοικία του γερμανού πρεσβευτή (παραμονές Πρωτοχρονιάς του 2014) και 52 ημέρες για την επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ (μέσα Δεκεμβρίου 2014).

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισήμαναν ότι η εν λόγω ένοπλη ομάδα πραγματοποιεί συνεχώς επιθέσεις κοντά στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Οι αστυνομικοί είχαν ενδείξεις ότι σε αυτή έδιναν το «παρών» καταζητούμενα μέλη των «ληστών με τα μαύρα» (έδρασαν την περίοδο 2002-06) και αντιεξουσιαστές που είχαν συσχετισθεί με «γιάφκες» στη Φθιώτιδα και στον Μαραθώνα οι οποίες είχαν ανακαλυφθεί προ τριμήνου. Τον εντοπισμό αυτών των οπλοστασίων είχε ακολουθήσει η «παράδοση» 36χρονου αντιεξουσιαστή, DNA του οποίου είχε βρεθεί σε παραθαλάσσιο κατάλυμα των ενόπλων στη Φθιώτιδα. Τότε μάλιστα επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. εξέφραζαν την άποψη ότι «οι έρευνες στη Φθιώτιδα και στη Μαγνησία ίσως σηματοδοτούν την διάλυση της ΟΛΑ».

Σημειώνεται ότι τα στελέχη των διωκτικών αρχών είχαν διατυπώσει απόψεις ότι η ΟΛΑ είχε στενή συνεργασία με τον αντάρτη πόλης Νίκο Μαζιώτη που είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2014 στο Μοναστηράκι. Ο ίδιος σε πρόσφατο κείμενό του μέσα από τη φυλακή ανέφερε ότι δεν είχε καμία σχέση «με τη δράση μιας νεολενινιστικής οργάνωσης που έχει εμφανιστεί τα δύο τελευταία χρόνια» όπως χαρακτηριστικά προσδιόρισε την ΟΛΑ.




του Βασίλη Λαμπρόπουλου
ΒΗΜΑ


bloko.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου