Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Τραγωδία στο Βουκουρέστι: 27 νεκροί από φωτιά σε συναυλία



Τα περισσότερα θύματα «υπέστησαν εγκαύματα, δηλητηριάστηκαν από τον καπνό και ποδοπατήθηκαν» - Σε κρίσιμη κατάσταση άλλοι 25 άνθρωποι - Η φωτιά εξαπλώθηκε μέσα σε 30 δευτερόλεπτα, λένε αυτόπτες μάρτυρες

Tουλάχιστον 27 νεκροί είναι ο απολογισμός από την πυρκαγιά που σημειώθηκε σε νυχτερινό κέντρο το βράδυ της Παρασκευής στο Βουκουρέστι.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες η τραγωδία ξεκίνησε όταν προκλήθηκε πανικός μετά από έκρηξη καθώς ξεκινούσε ένα σόου με πυροτεχνήματα. Μετά την έκρηξη ξέσπασε πυρκαγιά που εξαπλώθηκε ταχύτατα, «μέσα σε διάστημα 30 δευτερολέπτων», όπως αφηγήθηκε ένας εξ αυτών.

Καθοριστικός παράγοντας, σύμφωνα με ρουμανικά ΜΜΕ, αποδείχθηκε το γεγονός οτι η δεύτερη πόρτα του νυχτερινού κέντρου ήταν κλειδωμένη με αποτέλεσμα όσοι βρίσκονταν μέσα να προσπαθήσουν να βγουν από τη μοναδική έξοδο που λειτουργούσε.

Τα περισσότερα από τα θύματα «υπέστησαν εγκαύματα, δηλητηριάστηκαν από τον καπνό και ποδοπατήθηκαν», δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Ράεντ Αραφάτ που χαρακτήρισε το περιστατικό ως «τη μεγαλύτερη τραγωδία αυτού του είδους στο Βουκουρέστι».

Η πλειονότητα των θυμάτων είναι έφηβοι ενώ άλλοι 162 τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της πρωτεύουσας της Ρουμανίας. Την ίδια ώρα εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί καθώς τουλάχιστον 25 από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Περίπου 200 άνθρωποι είχαν πάει στο νυχτερινό κέντρο Colectiv για να παρακολουθήσουν μια συναυλία του ροκ συγκροτήματος Goodbye to Gravity, στο πλαίσιο της προώθησης του νέου του άλμπουμ.

«Είμαι συγκλονισμένος και νοιώθω βαθιά οδύνη μετά την τραγωδία που σημειώθηκε στο κέντρο της πρωτεύουσας. Είναι μια στιγμή μεγάλης θλίψης για το έθνος μας», ανέφερε μέσω Facebook ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις.


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου