Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΣΟΚ: επιστροφή Λαλιώτη στις λίστες




Σημαντική δόση παλαιού ΠΑΣΟΚ περιέχει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που θα παρουσιαστεί σήμερα σε κοινή εκδήλωση στην οποία θα παραστούν οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Η κ. Φώφη Γεννηματά και ο κ. Θ. Θεοχαρόπουλος, επικεφαλής ο ίδιος του ψηφοδελτίου Επικρατείας, συζήτησαν αρκετά τις προηγούμενες ημέρες, καθώς ο αρχικός σχεδιασμός ανετράπη ουκ ολίγες φορές. Αυτό συνέβη αφενός λόγω της επιστροφής στελεχών στο ΠΑΣΟΚ, αφέτερου επειδή υφίστατο η ανάγκη να διατηρηθούν ισορροπίες με τη ΔΗΜΑΡ, αλλά και τους κατά τόπους υποψηφίους της Χαρ. Τρικούπη.

Η διατήρηση των ισορροπιών επέβαλε ανατροπές σε νομούς όπως η Ημαθία και η Εύβοια, όπου τελικά οι «παπανδρεϊκοί» κ. Αγγ. Τόλκας και Συμ. Κεδίκογλου «κόπηκαν», ενώ ανάλογες μετακινήσεις και αλλαγές πραγματοποιήθηκαν στο Επικρατείας. Εκ των αλλαγών της τελευταίας στιγμής θεωρείται η –εκτός απροόπτου– προσθήκη του προερχόμενου από το ΚΙΔΗΣΟ κ. Θ. Μωραΐτη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ο πρώην υφυπουργός επέστρεψε στη Χαρ. Τρικούπη προχθές και σήμερα το πρωί επρόκειτο να συναντηθεί με την κ. Γεννηματά για να οριστικοποιηθεί η προσχώρησή του στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και η θέση που θα λάβει στο ψηφοδέλτιο.

Θέση στο Επικρατείας έχει και ο κ. Κ. Λαλιώτης, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και εκ των στενότατων συνεργατών της κ. Γεννηματά στην προεκλογική περίοδο. Από τη νεότερη γενιά του ΠΑΣΟΚ ξεχωρίζει η κ. Χαριτίνη Καρακωστάκη και από τη ΔΗΜΑΡ ο κ. Ν. Τσούκαλης. Εκτός απροόπτου, στο ψηφοδέλτιο θα περιλαμβάνονται ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αναπήρων κ. Ι. Βαρδακαστάνης, ο καθηγητής κ. Ξεν. Κοντιάδης, ο κ. Σπ. Γαρυφάλλης, η κ. Χαρούλα Ουσουλτζόγλου και η κ. Μαρία Παπουτσάκη.


Έντυπη Καθημερινή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου