Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Μεγάλη φωτιά στη Νεάπολη Λακωνίας, εκκενώθηκαν χωριά



Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τις 03:50 τα ξημερώματα της Παρασκευής μεγάλη πυρκαγιά η οποία ξέσπασε σε δασική έκταση, χαμηλής βλάστησης, στο βουνό πάνω από τη Νεάπολη Λακωνίας.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Μονεμβασιάς «η κατάσταση είναι δραματική, έχουν εκκενωθεί ήδη τα χωριά Φαρακλό και το Λάχι». Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, σπίτια δεν έχουν καεί ολοσχερώς ωστόσο έχουν υποστεί ζημιές.

Η φωτιά έχει μπει σε χωριά, είπε ο δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης: «Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω των πολύ δυνατών ανέμων και του εκτεταμένου πύρινου μετώπου». Ο δήμαρχος πρόσθεσε και εκείνος ότι έχουν εκκενωθεί τα χωριά Λάχι και Φαρακλό, καθώς και μια παιδική κατασκήνωση στο Λάχι και βρίσκονται σε ασφαλές σημείο τα παιδιά, ενώ ανέφερε πως η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιά σε σπίτια, χωρίς όμως να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό.

Εν τω μεταξύ, μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας από νωρίς με 35 οχήματα και ογδόντα περίπου πυροσβέστες δίνει πραγματική μάχη με τις φλόγες, για να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ρήψεις νερού κάνουν και δύο αεροσκάφη καναντέρ και το έργο της κατάσβεσης, συντονίζει ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Γιόβας. Μάχη με τις φλόγες δίνουν και εθελοντές κάτοικοι της περιοχής αλλά οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολη την προσπάθεια κατάσβεσης. Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα.



kathimerini.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου