Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Ουρουγουάη: 30.500 δολάρια για το iPad του Πάπα



Έναντι 30.500 δολαρίων δημοπρατήθηκε μία ταμπλέτα iPad η οποία ανήκε στον Πάπα Φραγκίσκο. Τα έσοδα από τη δημοπρασία, που διήρκεσε λιγότερο από δέκα λεπτά, θα διατεθούν σε ένα σχολείο για παιδιά φτωχών οικογενειών στην Ουρουγουάη.

Ο οίκος δημοπρασιών Castells, στο Μοντεβιδέο, ανέφερε ότι ο πλειοδότης συμμετείχε στη δημοπρασία τηλεφωνικώς. Ο οίκος απέφυγε να αποκαλύψει την ταυτότητα του αγοραστή της ταμπλέτας και αρκέστηκε να ανακοινώσει ότι πρόκειται για έναν αργεντινό επιχειρηματία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας παραχωρεί για φιλανθρωπικούς λόγους ένα προσωπικό του αντικείμενο. Πέρυσι μια μοτοσικλέτα Harley-Davidson, την οποία τού είχαν δωρίσει, συγκέντρωσε σε δημοπρασία το ποσό των 241.500 δολαρίων.
«Είθε να κάνετε κάτι καλό με αυτό» φέρεται να είπε ο Πάπας στον ουρουγουανό ιερωμένο Γκονσάλο Εμίλιους, παραδίδοντάς του το iPad.

Ο Εμίλιους με τη σειρά του δώρισε την ταμπλέτα σε ένα σχολείο, το οποίο βρίσκεται περίπου 370 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας.

Ο Πάπας χρησιμοποίησε το iPad για περίπου ενάμιση χρόνο, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Ουρουγουάης.

Εκπρόσωποι του σχολείου ανέφεραν ότι μετά από αποτυχημένες προσπάθειες να δημοπρατηθεί η συσκευή από μεγάλους οίκους του χώρου, όπως οι Christie's και Sotheby's, αποφάσισαν τελικά να τη διαθέσουν μέσω του τοπικού οίκου Castells.

Στη συσκευή είναι χαραγμένη η φράση «Στην Αγιότητά Tου Φραγκίσκο, Υπηρεσία Διαδικτύου του Βατικανού, Μάρτιος 2013» και συνοδεύεται από ένα πιστοποιητικό υπογεγραμμένο από τον προσωπικό γραμματέα του Πάπα.

Ο ποντίφικας δηλώνει ότι θεωρεί το Διαδίκτυο ένα «δώρο από τον Θεό», αλλά παραδέχεται ότι όταν ο ίδιος ασχολείται με την τεχνολογία, φέρνει την «καταστροφή».



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου