Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Τα ταμεία άδειασαν και η κυβέρνηση έχασε και το επόμενο Eurogroup, για τις 11 Μαΐου η δόση και... βλέπουμε



Εχασε και την ημερομηνία της 24ης Απριλίου η κυβέρνηση, καθώς, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, είναι απίθανο να υπάρξει απόφαση για εκταμίευση της δόσης στο Eurogroup της επόμενης εβδομάδας.

Ο Βαλντις Ντομπρόφσκις, μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα είναι ιδιαίτερα περίπλοκες, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι αν και έχει χαθεί ήδη πολύτιμος χρόνος οι διαπραγματεύσεις έχουν αρχίσει να επιταχύνονται.

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ότι είναι απίθανο να εκταμιευτεί δόση για την Ελλάδα μέσα στον Απρίλιο. Κάτι που δείχνει ότι η θηλιά για την Ελλάδα ολοένα και σφίγγει.

Οπως αναφέρει στην «Handelsblatt» το μόνο που αναμένεται να συζητηθεί στη σύνοδο του Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας στις 24 Απριλίου είναι η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στις μεταρρυθμίσεις με τους πιστωτές.

Ωστόσο, η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» επικαλούμενη διπλωματικές πηγές ΕΕ αναφέρει ότι όλα δείχνουν ότι η εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα πάει στο επόμενο Eurogroup της 11ης Μαΐου.

Süddeutsche Zeitung: Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για την καθυστέρηση

Την ίδια ώρα Ευρωπαίος αξιωματούχος αποκαλύπτει στην Süddeutsche Zeitung ότι δεν πρόκειται να υπάρξει απόφαση για εκταμίευση στις 24 Απριλίου στη Ρίγα.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα,  αξιωματούχος δήλωσε ότι «αποκλείεται» οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρώπης να συμφωνήσουν σε εκταμίευση. «Η Ελλάδα έχει δεσμευτεί από τις 20 Φεβρουαρίου να υποβάλει δεσμευτικές μεταρρυθμίσεις. Μόνο αν συμβεί κάτι τέτοιο θα υπάρξει χρηματοδότηση» ανέφερε με νόημα ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

Οι συνομιλίες με τις χώρες της Ευρωζώνης είναι κοντά στην αποτυχία, αναφέρει η ίδια πηγή, τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να βρει το «κατάλληλο πρόσωπο» για τις διαπραγματεύσεις. Σημειώνει ακόμη ότι δεν έχουν γίνει δεσμευτικές προτάσεις κυρίως γιατί το κυβερνών κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει ομόφωνη άποψη για τις μεταρρυθμίσεις.





Πηγή: iefimerida.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου