Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Aντιφασιστική συγκέντρωση κόντρα στη ΧΑ, κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα



Αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην πλατεία Ομονοίας, ως «απάντηση» σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής για την επέτειο των Ιμίων.

Οι αστυνομικοί είναι άοπλοι, με τις θήκες των όπλων τους άδειες.

Η αντιφασιστική πορεία, στην οποία συμμετέχουν περίπου 4.000 με 5.000 άτομα σύμφωνα με τους διοργανωτές, ξεκίνησε λίγο πριν από τις 6.00 το απόγευμα και αναμένεται να κατευθυνθεί προς την πλατεία Συντάγματος.

Η πορεία βρίσκεται αυτή την ώρα μπροστά στη Βουλή και το κλίμα είναι ήρεμο. Νωρίτερα, είχε κλείσει η οδός Σταδίου και οι παρακείμενοι δρόμοι, καθώς και η οδός Πειραιώς μέχρι το ύψος της οδού Κολωνού.

Στην ίδια την πλατεία Συντάγματος δεν υπάρχει ορατή παρουσία των ΜΑΤ, παρά μόνο διμοιρίες σε επιφυλακή, χωρίς κράνη και μάσκες, στα πλάγια της Βουλής.

Ανοιχτοί παραμένουν οι σταθμοί του Μετρό.

Η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής έχει προγραμματισθεί για τις 19.00 μπροστά από το μνημείο των Ιμίων στην πλατεία Ρηγίλλης.

Οι δύο συγκεντρώσεις αποτελούν ουσιαστικά το πρώτο κρας-τεστ για την νέα ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρουσία της αστυνομίας θα είναι διακριτική, ενώ δεν πρόκειται να κλείσουν σταθμοί του μετρό, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα σε ανάλογες συγκεντρώσεις.

Έχουν τοποθετηθεί δύο φραγμοί με κλούβες της Αστυνομίας: Ο πρώτος είναι στα λουλουδάδικα και ο δεύτερος πιο κοντά στο σημείο της συγκέντρωσης της ΧΑ.


Πηγή : tovima.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου