Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Νύχτα μολότοφ και προσαγωγών, ένταση μέχρι τα ξημερώματα στα Εξάρχεια


Μόνο τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής ξεκίνησε να εκτονώνεται η ένταση στα Εξάρχεια, μετά από μία νύχτα «πολέμου» στο κέντρο της Αθήνας μετά τις πορείες για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, με φόντο και την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού. Οι προσαγωγές, μόνο στην Αθήνα, φτάνουν τουλάχιστον τις 211. Ξημέρωμα μετά από νύχτα έντασης και σε άλλες πόλεις.
Την Κυριακή, η παρουσία της αστυνομίας θα είναι επίσης ισχυρή στους δρόμους του κέντρου εν όψει και των συλλαλητηρίων που έχουν προγραμματιστεί για το απόγευμα για την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με τις τελευταίες επίσημες πληροφορίες για τη νύχτα του Σαββάτου, οι προσαγωγές στην Αθήνα έφτασαν τις 211.

Στο κέντρο της Αθήνας, η αστυνομία είχε αποκλείσει τους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, ενώ έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών στους δρόμους γύρω από την πλατεία των Εξαρχείων, όπου γινόταν κλεφτοπόλεμος μεταξύ νεαρών και αστυνομικών μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το βράδυ, οι ειδικές υδροφόρες της ΕΛ.ΑΣ. επιχείρησαν στις οδούς Στουρνάρη και Σολωμού, στο πλαίσιο «εκκαθαριστικής» επιχείρησης. Παράλληλα, έγιναν τουλάχιστον 210 προσαγωγές.

Λίγο νωρίτερα, στη διάρκεια της πορείας από τα Προπύλαια προς την πλατεία Συντάγματος κουκουλοφόροι προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα, ενώ έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Ασφυκτική έγινε η ατμόσφαιρα στο Κέντρο από μολότοφ και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στη διάρκεια των διαδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Αγρίνιο. Μάλιστα στη Θεσσαλονίκη κινδύνευσαν οι υπάλληλοι καταστήματος από πυρκαγιά που ξέσπασε, όταν άγνωστοι πέταξαν μολότοφ στη βιτρίνα.

Στην Πάτρα, όπως μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ, γίνονταν μάχες σώμα με σώμα αστυνομικών και ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στην Κρήτη, στις συγκεντρώσεις που έγιναν στο Ηράκλειο και στα Χανιά.

Πηγή : in.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου