Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Αυστραλία: Συλλήψεις για άγριο ομαδικό βιασμό δύο 15χρονων κοριτσιών

 


Δύο ανήλικα κορίτσια 15 ετών έπεσαν θύματα άγριου ομαδικού βιασμού, από 10 άτομα σε πάρκο του Μπρισμπέιν. Η μια από τις κοπέλες γνώριζε έναν από τους θύτες μέσω της εφαρμογής Snapchat και την έπεισε να συναντηθούν λίγες ημέρες μετά τα Χριστούγεννα, στις 28 Δεκεμβρίου. Μαζί πήγε και άλλη μία φίλη της.

Ο 20χρονος άνδρας με τον οποίο ήταν να βρεθούν, τις παρέλαβε από σταθμό τρένου και στην συνέχεια τις οδήγησε στο πάρκο Calamvale.

Εκεί συνάντησαν περισσότερους φίλους του, οι οποίοι έκαναν χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών.

Στην συνέχεια υπό τη απειλή ενός σπασμένου μπουκαλιού, βίασαν ομαδικά, άγρια και βάναυσα τα δύο ανήλικα κορίτσια, ενώ εκείνες τους ζητούσαν συνεχώς να σταματήσουν.

«Δεν χρειάζεται να το κάνετε αυτό» φέρεται να είπε η μια, για να πάρει την απάντηση «Συγγνώμη αλλά θα πονέσετε». Παράλληλα οι θύτες έπαιρναν βίντεο και φωτογραφίες από το συμβάν με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Οι ανήλικες κατήγγειλαν τον ομαδικό βιασμό στις αρχές και σήμερα 4 από τους 10 παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, όπου τους απαγγέλθηκαν περίπου 40 κατηγορίες στον κάθε ένα. 16 κατηγορίες για βιασμό, εννέα κατηγορίες για επίθεση με πρόθεση διάπραξης βιασμού, 9 για άσεμνη μεταχείριση ανηλίκων και 2 για λήψη άσεμνων φωτογραφιών.

Ο δικαστής αρνήθηκε να τους αφήσει ελεύθερους με εγγύηση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, ενώ οι αρχές αναζητούν και τους υπόλοιπους δράστες.

Η εισαγγελέας αντιτάχθηκε στην εγγύηση χαρακτηρίζοντας τη φύση των κατηγοριών ως «ακραία» και «σοβαρή».

«Τα θύματα είπαν στους παραβάτες να σταματήσουν αρκετές φορές», δήλωσε ο εισαγγελέας στο δικαστήριο.

Η Επίτροπος της Αστυνομίας της Κουίνσλαντ, Καταρίνα Κάρολ, χαρακτήρισε τον φερόμενο βιασμό ως «απολύτως φριχτό».

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως ήταν απολύτως φρικτό. Σκέφτομαι τι συνέβη στα δύο ανήλικα κορίτσια, με μεγάλο αριθμό ανδρών, οι οποίοι διέπραξαν εξαιρετικα άγρια αδικήματα. Θα βρούμε και τους υπόλοιπους δράστες, θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη, αλλά οι ανήλικες θα πρέπει να ζήσουν όλη τους την ζωή, έχοντας βιώσει αυτή την τόσο τραγική εμπειρία» είπε.


Πηγή



Επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα για τον τρομοκράτη Κουφοντίνα

 



Ακροαριστεροί σύντροφοι αντιεξουσιαστές, προχώρησαν σε επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας διαμαρτυρόμενοι για τον τρομοκράτη εκτελεστή Δημήτρη Κουφοντίνα που δεν του κάνουν τις χάρες.

Η επίθεση έγινε στην οδό Κορίνθου και Παντανάσσης, από κακοποιούς αντιεξουσιαστές λίγο πριν τις 11 το πρωί.

Η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε λόγω της έλευσης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Πάτρα.

Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ έφτασαν άμεσα στο σημείο και προσήγαγαν τους φιλοτρομοκράτες επικίνδυνους αντιεξουσιαστές.



60,5% θέλει Αστυνομία στα πανεπιστήμια - Το 75,1% έλεγχο στην είσοδο ανάμεσα τους και Συριζαίοι

 


Ελεγχόμενη πρόσβαση στα πανεπιστήμια και αστυνόμευση, αποδεκτή ακόμη και από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύουν τα ευρήματα της έρευνας της Marc για το «ΘΕΜΑ», δείχνοντας ότι οι πολίτες είναι μαζί με την κυβέρνηση και υπέρ της ασφάλειας των φοιτητών

Η ελληνική κοινωνία δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για τον εκσυγχρονισμό του τρόπου λειτουργίας και τη συνολική αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Παρά τις προσπάθειες των ακροαριστερών του ΣΥΡΙΖΑ να αντιδράσουν ώστε να μην φυλάσσονται τα πανεπιστήμια για να κινούνται άνετα μέσα οι σύντροφοι αντιεξουσιαστές, καθώς και κάθε είδους κακοποιοί, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της βελτίωσης των εκπαιδευτικών συνθηκών, αλλά και του επιπέδου ασφάλειας στα ελληνικά πανεπιστήμια.





Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα

 


Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε για την επίσκεψη του στο facebook :

Επισκέφτηκα σήμερα τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα και είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με πολλούς καταστηματάρχες. Άκουσα τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους. Θα κάνουμε ό.τι περνάει από το χέρι μας για να τους στηρίξουμε. 

Ο κλάδος που έχει χτυπηθεί πιο πολύ από όλους είναι ο κλάδος της εστίασης και της διασκέδασης. Αυτό είναι κάτι που το λαμβάνουμε υπόψη συνέχεια και στα μέτρα στήριξης, όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή. Το κράτος θα είναι δίπλα στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους.



Στη συνέχεια παρευρέθηκα σε εκδήλωση για την πρόοδο των εργασιών κατασκευής του οδικού άξονα Ε65. Ο Ε65 αποτελούσε ίσως την τελευταία μεγάλη εκκρεμότητα ως προς τα οδικά έργα στην ηπειρωτική Ελλάδα. Μαζί με τις υπόλοιπες εκκρεμότητες, το τμήμα Πάτρα – Πύργου και το ΒΟΑΚ, θα προχωρήσουμε ταχύτατα ώστε η πατρίδα μας να έχει αξιόπιστους, οικονομικούς, ασφαλείς αυτοκινητόδρομους. Αρκεί να κοιτάξει κανείς τον χάρτη, για να διαπιστώσει ότι ο Ε65, είναι ένας δρόμος ο οποίος πατάει πάνω στη σπονδυλική στήλη της Ελλάδας. H Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως και το εμβληματικό αυτό έργο, ένα όραμα πολλών δεκαετιών, θα ολοκληρωθεί.

Τέλος είδα την πρόοδο των έργων αποκατάστασης στην Καρδίτσα. Όταν κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τη θεομηνία του Ιανού αποφασίσαμε ότι πρέπει τα πράγματα να τα κάνουμε διαφορετικά. Ότι ήταν αδύνατο να κινηθούμε με τους συνηθισμένους ρυθμούς της Ελληνικής διοίκησης. Σήμερα, 4 μήνες μετά, βλέπουμε ότι ναι, μπορούμε να κινηθούμε με ταχύτητα. Δεν θα ξεχάσω όταν επισκέφθηκα την περιοχή μετά την πρωτοφανή θεομηνία, τις εικόνες που αντίκρισα. Αλλά κυρίως τη θλίψη, την απαισιοδοξία, την ανασφάλεια την οποία εισέπραξα από τους κατοίκους. Χαίρομαι που είδα την ταχύτητα της υλοποίησης των μέτρων στήριξης και αποκατάστασης.









Το φαινόμενο «MASKNE»: εμφάνιση ακμής λόγω… μάσκας

 



Όλο και πιο συχνά στις μέρες μας, γυναίκες, αλλά και άνδρες, παρατηρούν ακμή στο πρόσωπό τους, ιδίως στις περιοχές που καλύπτει η μάσκα.

Λογικό και επόμενο, λόγω πολύωρης χρήσης της μάσκας, να παρουσιάζεται στο πρόσωπο των επαγγελματιών υγείας. Πλέον, όμως, η μάσκα έχει μπει για τα καλά και στην καθημερινότητα του μέσου πολίτη, με αποτέλεσμα η «ακμή της μάσκας», όπως έχει χαρακτηριστεί, να είναι, πλέον, ένα κοινό πρόβλημα.

Του λόγου το αληθές κατέδειξαν και επιστημονικές μελέτες, σύμφωνα με τις οποίες η συχνή, πολύωρη χρήση της αποτέλεσε αιτία για το νέο δερματολογικό φαινόμενο, που ονομάστηκε διεθνώς «MASKNE», από τον συνδυασμό των λέξεων mask (μάσκα) και acne (ακμή).

Σε ποια σημεία του προσώπου παρατηρείται

Το φαινόμενο «MASKNE», παρουσιάζεται στο δέρμα του προσώπου και κυρίως στο πηγούνι, στα μάγουλα, στο στόμα και γύρω από τη μύτη, στα σημεία, δηλαδή, που εφαρμόζει η μάσκα.

Πού οφείλεται

Το φαινόμενο προκαλείται από την τριβή της μάσκας στο πρόσωπο (μηχανική ακμή), από την αύξηση της θερμοκρασίας του δέρματος κάτω από την μάσκα, από την εφίδρωση και από την έλλειψη αέρα. Οι συνθήκες αυτές προκαλούν αύξηση της λιπαρότητα στην περιοχή, φράζουν οι πόροι του δέρματος και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εμφανιστούν στην επιδερμίδα σπυράκια, μαύρα στίγματα, ερυθρότητα, ξηρότητα, αφυδάτωση, ακόμη και κυστική ακμή. Σε δέρματα, που προϋπήρχε ακμή, η κατάσταση επιβαρύνεται.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο, που διαθέτει ο ανθρώπινος οργανισμός και για αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Το πρόβλημα, που δημιουργείται, καλύπτεται από τη μάσκα, αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι μπορούμε να το προσπερνάμε. Το φαινόμενο «MASKNE» χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, ώστε να διατηρήσουμε το δέρμα του προσώπου μας υγιές.

Τρόποι αντιμετώπισης

Ίσως το να περιορίσουμε τις ώρες που φοράμε την μάσκα να μην είναι εφικτό. Μπορούμε, όμως, να την αλλάζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτό θα βελτιώσει κατά πολύ την κατάσταση του δέρματος. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζουμε σχολαστικά το δέρμα του προσώπου μας και ειδικά οι γυναίκες, οι οποίες χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση προϊόντα μακιγιάζ. Μόνο αυτά, όμως, δεν λύνουν το πρόβλημα. Χρειάζονται πιο δραστικά μέσα και εδώ έρχεται να βοηθήσει ο βαθύς καθαρισμός προσώπου, το ecopeel και η κρυοθεραπεία.

Βαθύς καθαρισμός προσώπου        

Η ανανέωση της επιδερμίδας του προσώπου ξεκινάει με έναν βαθύ καθαρισμό. Με τον καθαρισμό προσώπου αφαιρούνται τα μαύρα στίγματα και τα λεγόμενα κεχρία από το δέρμα. Είναι μια διαδικασία, που διαρκεί περίπου δύο ώρες. Ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος του κάθε ατόμου επιλέγονται τα κατάλληλα προϊόντα, ώστε στο τέλος του καθαρισμού το δέρμα να δείχνει και να είναι υγιές και λαμπερό, απαλλαγμένο από σμήγμα και με καθαρούς πόρους.

Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού ρυθμίζεται η λιπαρότητα και γίνεται αντισηψία στο δέρμα, ώστε να προστατευθεί η περιοχή από μικρόβια. Η συχνότητα, με την οποία πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός, ποικίλλει, ανάλογα τον τύπο και με τις ανάγκες του εκάστοτε δέρματος.

Ο ρόλος του Ecopeel

Η δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους (ecopeel) απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα, βελτιώνει την μικροκυκλοφορία και βοηθά την επιδερμίδα να γίνει πιο φρέσκια, νεανική και λαμπερή.

Το ecopeel είναι πολύ αποτελεσματικό σε θαμπά, σκληρά και ξηρά δέρματα, καθώς δρα στο δέρμα ως peeling, κάνοντας καθαρισμό. Επίσης μειώνει τη λιπαρότητα του δέρματος και προσφέρει λάμψη στο πρόσωπο. Είναι ανώδυνο και ασφαλές, δεν προκαλεί ερεθισμούς και μπορείτε να επιστρέψετε αμέσως στις καθημερινές σας δραστηριότητες, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ενυδάτωση με Κρυοθεραπεία 

Η κρυοθεραπεία είναι μια ευχάριστη, γρήγορη και πολύ αποτελεσματική θεραπεία. Εφαρμόζεται στην περιοχή του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ. Προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και άμεση σύσφιξη στις περιοχές, που εφαρμόζεται. Επιπλέον βελτιώνει το οβάλ του προσώπου και «σβήνει» τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια.

Με την κρυοθεραπεία διεγείρονται οι ινοβλάστες του δέρματος, προκειμένου να παραγάγουν κολλαγόνο και ελαστίνη. Έτσι, επιτυγχάνεται η φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, για αυτό τον λόγο και η συγκεκριμένη θεραπεία είναι τόσο δραστική.

Σε συνδυασμό με εξιδεικευμένες κρέμες και με ορούς, που συμπεριλαμβάνονται στην θεραπεία, πάντα ανάλογα τις ανάγκες του κάθε δέρματος, επιτυγχάνεται ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.


Πηγή



Έντονη αντιπαράθεση Μόσχας-Ουάσιγκτον για τον Ναβάλνι

 



Η Μόσχα κατήγγειλε την Κυριακή την «κατάφωρη ανάμιξη» των ΗΠΑ στις εσωτερικές υποθέσεις της έπειτα από τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν με τις οποίες καταδίκασε τις «σκληρές μεθόδους» που χρησιμοποίησε η ρωσική αστυνομία για να διαλύσει τις διαδηλώσεις του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι.

Τουλάχιστον 4.027 άτομα συνελήφθησαν σε ολόκληρη τη Ρωσία κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων υπέρ του φυλακισμένου εδώ και μερικές ημέρες κ. Ναβάλνι, σύμφωνα με την οργάνωση OVD-Info. Μόνο στη Μόσχα συνελήφθησαν τουλάχιστον 1.167 άτομα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν καταδίκασε τις ρωσικές αρχές για την «σκληρή» απάντησή τους στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη Ρωσία για την απελευθέρωση του κ. Ναβάλνι

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την συστηματική χρήση σκληρών μεθόδων εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών και δημοσιογράφων από τις ρωσικές αρχές για δεύτερη συναπτή εβδομάδα», έγραψε ο κ. Μπλίνκεν στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

«Ανανεώνουμε την έκκλησή μας προς τη Ρωσία να απελευθερώσει αυτούς που έθεσε υπό κράτηση επειδή εξασκούσαν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους», έγραψε μετά τις χιλιάδες συλλήψεις πάνω που αναφέρθηκαν.

«Η υποστήριξη της κατάφωρης παραβίασης του νόμου από τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν είναι μια ακόμη απόδειξη του μυστικού ρόλου της Ουάσινγκτον. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ενέργειες που στοχεύουν στην ενθάρρυνση των διαδηλώσεων είναι μέρος της αμερικανικής στρατηγικής αποτροπής», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στο Facebook.

Παράλληλα κάλεσε τις ΗΠΑ να «σταματήσουν να παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις κυρίαρχων κρατών» και υπενθυμίζοντας ότι όσοι διασπείρουν παραπλανητικές πληροφορίες για παράνομες διαδηλώσεις παραπέμπονται με βάση τον ρωσικό νόμο.

Οι διαδηλώσεις της Κυριακής ακολουθούν εκείνες του περασμένου Σαββατοκύριακου στο πλαίσιο της εκστρατείας των υποστηρικτών του Ναβάλνι για την απελευθέρωσή του.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι συνελήφθη στις 17 Ιανουαρίου κατά την επιστροφή του στη Μόσχα από την Γερμανία όπου ανάρρωνε μετά την δηλητηρίασή του με νευροτοξικό παράγοντα το περασμένο καλοκαίρι. Ο ίδιος κατηγορεί τον πρόεδρο Πούτιν ότι διέταξε την δηλητηρίασή του, αλλά το Κρεμλίνο το διαψεύδει.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



132 υποθέσεις σωματικών βλαβών με ανήλικους πρωταγωνιστές κατέγραψε η ΕΛ.ΑΣ. μέσα στο 2020.

 



«Σκοτώστε τον, σκοτώστε τον». Αυτό φαίνεται ότι φώναξαν, σύμφωνα με αυτήκοο μάρτυρα, τα άτομα που επιτέθηκαν στον 17χρονο στον Βύρωνα το βράδυ του Σαββάτου τραυματίζοντάς τον στο πόδι με μαχαίρι.

Έναν 19χρονο συνέλαβαν οι αστυνομικοί για συνέργεια στην επίθεση, ενώ αναζητούν το άτομο που τραυμάτισε με το μαχαίρι το μαθητή. Το ενδεχόμενο συμπλοκής ανάμεσα σε συμμορίες ανηλίκων εξετάζουν οι Αρχές, καθώς ο Βύρωνας είναι μια από τις περιοχές στις οποίες μαίνεται εδώ και χρόνια ένας «ακήρυχτος πόλεμος» επικυριαρχίας και επίδειξης δύναμης μεταξύ σχολείων από διαφορετικές γειτονιές της Αθήνας.

Οι δράστες προσέγγισαν με αυτοκίνητο το θύμα που βρισκόταν με την παρέα του σε πλατεία του Βύρωνα λίγο μετά τις 10 το βράδυ του Σαββάτου. Σύμφωνα με μάρτυρες, έπειτα από έντονη λογομαχία τα άτομα που επέβαιναν στο αυτοκίνητο ήρθαν στα χέρια με τους νεαρούς, τους οποίους φαίνεται ότι κυνήγησαν στους γύρω δρόμους. Στη συμβολή των οδών Νέας Ελβετίας και Καραολή και Δημητρίου, ο ένας από τους δράστες κατάφερε να ακινητοποιήσει τον 17χρονο μαθητή, τον οποίο τραυμάτισε ελαφρά με μαχαίρι στο μηρό. Αμέσως έσπευσε στο σημείο η Αστυνομία και κατάφερε να συλλάβει έναν 19χρονο, ο οποίος επέβαινε στο αυτοκίνητο και συμμετείχε στην επίθεση. «Ακουσα κάτι τσακωμούς και είδα κάτι παιδιά να τρέχουν προς τα κάτω. Ακουσα μια κυρία εδώ που έκλαιγε. Λέω “τι έγινε ρε παιδιά;”, μου λέει “του έσπασε το κεφάλι”», δήλωσε κάτοικος της περιοχής ο οποίος άκουσε τη συμπλοκή που συνέβη λίγα μέτρα από την πόρτα του σπιτιού του.

Ο αριθμός των ατόμων που φαίνεται να ενεπλάκησαν στο περιστατικό, ο τρόπος της επίθεσης και τα όσα μετέφεραν στις Αρχές μάρτυρες από την περιοχή οδηγούν τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι ο τραυματισμός του 17χρονου επήλθε στο πλαίσιο συμπλοκής ανάμεσα σε ομάδες νεαρών από διαφορετικές γειτονιές της Αθήνας. Μια αντίστοιχη επίθεση είχε καταγραφεί πριν από μία εβδομάδα στην Αργυρούπολη, όπου ομάδα νεαρών, ορμώμενη από την Ανω Γλυφάδα, σε μια επίδειξη δύναμης και επικυριαρχίας τραυμάτισε με μαχαίρι έναν 17χρονο και ξυλοκόπησε ακόμα έναν ανήλικο μαθητή. Οι δύο αυτές επιθέσεις έρχονται να προστεθούν στις συνολικά 132 υποθέσεις σωματικών βλαβών με ανήλικους πρωταγωνιστές που κατέγραψε η ΕΛ.ΑΣ. μέσα στο 2020.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης για το αεροσκάφος και τον πιλότο που αγνοούνται

 


Το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα, απ΄ όπου και επρόκειτο να επικοινωνήσει μέσω ασυρμάτου. Στο αεροσκάφος επέβαινε μόνο ο εκπαιδευόμενος που εκτελούσε την τελευταία του πτήση πριν την απόκτηση του πτυχίου του, ένας 32χρονος με καταγωγή από το Ιράκ. Επρόκειτο να κάνει μία βόλτα πάνω από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων χωρίς να προσγειωθεί και θα επέστρεφε και πάλι στην Κοζάνη.

Το στίγμα του όμως χάθηκε στο ύψος της Δρακόλιμνης κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες Ζαγορίου σε απόσταση 5-7 μίλια ΒΑ από τα Ιωάννινα.

Η Πολεμική Αεροπορία. Ξεκίνησε τις έρευνες, στις οποίες συμβάλουν ένα ελικόπτερο Augusta Βell της Πολεμικής Αεροπορίας από τη βάση του Ακτίου, ένα CL4-15 από τη Θεσσαλονίκη και ένα C-130, ενώ έχει ενημερωθεί και η Αστυνομία, καθώς και η Πυροσβεστική, η οποία κινητοποίησε ομάδα της ΕΜΑΚ και 16 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Η πυροσβεστική συμμετέχει με 13 οχήματα και 26 πυροσβέστες, καθώς και με την 5η ΕΜΑΚ, ενώ στις έρευνες μετέχουν και εθελοντές, αλλά και το ΕΚΑΒ.

Οι έρευνες λόγω της κακοκαιρίας, αλλά και του δύσβατου της περιοχής αποδείχθηκαν άκαρπες με αποτέλεσμα να σταματήσουν τη νύχτα. Με το πρώτο φως της ημέρας αναμενόταν να συνεχιστούν οι έρευνες για το αεροσκάφος.




Σταμάτησαν για έλεγχο τον Αλκέτ Ριζάι μαζί με καταζητούμενο για δολοφονίες κακοποιό

 


Το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής σε έναν τυχαίο έλεγχο της αστυνομίας για τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού, στη Λαμία, οι αστυνομικοί σταμάτησαν ένα μαύρο θωρακισμένο  BMW με φιμέ τζάμια και έκπληκτοι βρήκαν μέσα τον Αλκέτ Ριζάι,με άλλους δύο επιβάτες, ο ένας από αυτούς ήταν βαρύ όνομα που είχε εμπλακεί σε δολοφονίες νονών της νύχτας. 

Ο Αλκέτ Ριζάι ήταν νόμιμα έξω αφού είχε πάρει άδεια από τις φυλακές Δομοκού. 

Όταν άνοιξε η πόρτα του συνοδηγού οι αστυνομικοί, αλλά και όσοι πολίτες βρέθηκαν στο σημείο που παρακολουθούσαν τον έλεγχο, δεν πίστευαν στα μάτια τους. Ο συνοδηγός δεν ήταν άλλος από τον βαρυποινίτη των φυλάκων Δομοκού, Αλκέτ Ριζάι, ενώ ο οδηγός στο πολυτελές θωρακισμένο αυτοκίνητο ήταν ένα από τα πλέον γνωστά πρόσωπα στη νύχτα της Αθήνας.

Στο αυτοκίνητο επέβαινε και ένας κακοποιός αλβανικής καταγωγής, σε βάρος του οποίου υπήρχε ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία και κατοχή εκρηκτικών υλών και συνελήφθη μέχρι να φτάσει από την Αθήνα ειδική αστυνομική ομάδα για να τον παραλάβει.

Στον Αλκέτ Ριζάι και στο τρίτο άτομο που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ, για παράβαση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Οι έρευνες της αστυνομίας για την υπόθεση συνεχίζονται.

Ο «Τάκης» ή «Νότης» ήταν τα ελληνικά προσωνύμια του 45χρονου συνεπιβάτη του «αδειούχου» από τις φυλακές Αλκέτ Ριζάι και του 52χρονου παλιού γνώριμου των διωκτικών αρχών από τις εκβιαστικές ομάδες της Ηλιούπολης.

Για τους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ήταν ο «νούμερο 1» επικίνδυνος καταζητούμενος από την Αλβανία, που ήταν ελεύθερος. Είχε σκοτώσει το 1997, το 1999 είχε κάνει το ίδιο με θύμα συγκρατούμενό του στις φυλακές, παρ’ όλα αυτά αποφυλακίστηκε, και το 2017 ήταν ο πρωταγωνιστής αιματοκυλίσματος σε μπαρ της Γλυφάδας με έναν νεκρό και τρεις τραυματίες.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί ερευνούν αν τα 18 χρόνια της «απουσίας» του κρυβόταν πίσω από τις εκτελέσεις «συμβολαίων θανάτων» και κυρίως της τελευταίας 5ετίας, με θύματα αρχηγικά μέλη της GREEK MAFIA.

Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για την τελευταία υπόθεση εκδόθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2021, δεν το γνώριζε και πήγε να προϋπαντήσει τον 47χρονο Αλκέτ Ριζάι, που το μεσημέρι της Παρασκευής έλαβε πενθήμερη άδεια από τις φυλακές Δομοκού.



36χρονος διάκονος στην Θεσσαλονίκη το κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης

 


Θετικός στη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη είναι ένας διάκονος στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως που συμμετείχε και σε θεία λειτουργία, σημαίνοντας συναγερμό.

Ο 36χρονος κληρικός, είναι και προσωπικός διάκονος του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Ο ιερέας είχε νοσήσει και πριν από δύο μήνες, από το βασικό στέλεχος του ιού. Τώρα, βρέθηκε θετικός στην νοτιοαφρικανική μετάλλαξη και βρίσκεται σε απομόνωση, ενώ η κατάσταση της υγείας του είναι καλή.

Το κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης έχει σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές. Το μεσημέρι της Κυριακής εσπευσμένα στη Θεσσαλονίκη έφτασαν ο υφ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.