Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

«Να είστε υπερήφανες για τις μελανιές σας», το μήνυμα ρωσικής εφημερίδας

Πηγή: Twitter / Luna rossa

Τη στιγμή που ο νέος νόμος ο οποίος ουσιαστικά αποποινικοποιεί την ενδοοικογενειακή βία στη Ρωσία, έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις εκτός συνόρων, αρθρογράφος μιας από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδας της χώρας βρήκε μία ομολογουμένως πρωτότυπη δικαιολογία για να προλάβει πιθανές διαμαρτυρίες στο εσωτερικό της.

Ο Γιάροσλαβ Κορομπάτοφ, της Komsomolskaya Pravda, είναι ξεκάθαρος στο μήνυμά του. «Θα πρέπει να είστε υπερήφανες για τις μελανιές σας...». Και έχει επιχειρήματα, δεν αφήνει τίποτα στην τύχη...

«Για χρόνια, οι γυναίκες των οποίων οι σύζυγοι τις χτυπούσαν, έβρισκαν παρηγοριά στο υποκριτικό επιχείρημα 'αν σε χτυπά, σε αγαπά'. Μια νέα επιστημονική έρευνα, όμως, προσφέρει στις γυναίκες με οξύθυμους συζύγους νέο έδαφος ώστε να είναι υπερήφανες για αυτούς. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με βιολόγους οι βίαιοι άνδρες είναι πιθανότερο να γεννήσουν αγόρια».

Ο Κορομπάτοφ επικαλέστηκε έρευνα του Αμερικαοβρετανου εξελικτικού ψυχολόγου, Σατόσι Καναζάουα που τιτλοφορείται «Οι βίαιοι άνδρες αποκτούν γιους» (2005). Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι ο Καζανάουα θεωρείται αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στον τομέα του...


Πηγή : cnn.gr


Ερώτηση 29 βουλευτών της Ν.Δ. στο Νίκο Παππά & Ευκλείδη Τσακαλώτο για την προέλευση και νομιμότητα των κεφαλαίων της εκδοτικής εταιρείας «Documento»



Ερώτηση στη Βουλή προς τους Υπουργούς Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκο Παππά και Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο κατέθεσαν σήμερα, Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017, 29 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Η ερώτηση αφορά στον έλεγχο της προέλευσης και στη νομιμότητα των κεφαλαίων της εκδοτικής εταιρείας «Documento».

Επισημαίνεται σχετικά ότι εκδότης της εφημερίδας είναι ο κ. Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, κουμπάρος του Υπουργού Υποδομών κ. Χρήστου Σπίρτζη και γιος του εργολάβου δημοσίων έργων κ. Χρήστου Καλογρίτσα και κουμπάρου του υπουργού Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, και Διευθυντής της, ο δημοσιογράφος κ. Κώστας Βαξεβάνης.

Υπογραμμίζεται, ότι από την πρώτη στιγμή η εφημερίδα έδειξε την «κίτρινη κατεύθυνσή» της, καθώς επιδόθηκε σε ένα πρωτοφανές ρεσιτάλ ψεύδους και παραπληροφόρησης.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι εκδότης της εφημερίδας είναι ο πρωταγωνιστής του διαγωνισμού - παρωδία του Υπουργού - καναλάρχη κ. Παππά, ο οποίος πριν ο διαγωνισμός ακυρωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας, είχε ανακηρυχθεί ως οριστικός υπερθεματιστής. Είναι ο άνθρωπος, δηλαδή, που με τα δανεικά «βοσκοτόπια» της Ιθάκης και τον πλημμελή έλεγχο του «πόθεν έσχες» του, παρ’ ολίγον να πάρει μια από τις τέσσερις πολυπόθητες τηλεοπτικές άδειες γενικού ενδιαφέροντος εθνικής εμβέλειας, με δάνεια της Τράπεζας Αττικής.

Οι δύο Υπουργοί καλούνται να απαντήσουν, ανάμεσα στα άλλα:

1. Τα ποσά που έχουν εισφερθεί στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα των μετόχων; Έχει ελεγχθεί η προέλευσή τους;

2. Η εν λόγω επιχείρηση έχει λάβει τραπεζικά δάνεια και, αν ναι, από ποιες τράπεζες και ποιο είναι το ύψος των δανείων και ο λόγος των δανεισμού με τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας; Να κατατεθούν οι σχετικές δανειακές συμβάσεις.

3. Υπάρχουν οφειλές προς το Δημόσιο και έχει ολοκληρωθεί έλεγχος περιουσιακής κατάστασης στους μετόχους της εκδότριας εταιρίας και του εκδότη και, αν ναι, ποιο είναι το τελικό αποτέλεσμα; 


Η επερώτηση : 

Προς τους: 

- Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης
κ. Νίκο Παππά 
- Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

ΕΡΩΤΗΣΗ 
ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Αθήνα, 10-02-2017

ΘΕΜΑ: Έλεγχος προέλευσης και νομιμότητας κεφαλαίων της εκδοτικής εταιρίας “Documento”.


Στα τέλη Νοεμβρίου του 2016, κυκλοφόρησε η εβδομαδιαία εφημερίδα με εμπορικό τίτλο “Documento”, από τα στοιχεία της οποίας προκύπτει ότι εκδότης της είναι ο  Ιωάννης Βλαδίμηρος Χ. Καλογρίτσας, κουμπάρος του υπουργού Υποδομών κ. Σπίρτζη και γιος του εργολάβου δημοσίων έργων κ. Χρήστου Καλογρίτσα και κουμπάρου του υπουργού Άμυνας κ. Καμμένου, και Διευθυντής της, ο δημοσιογράφος, Κώστας Βαξεβάνης. 

Ήδη,  από το πρώτο φύλλο της, η “Documento” έδωσε το στίγμα της και έδειξε την “κίτρινη κατεύθυνση” της, καθώς επιδόθηκε σε ένα πρωτοφανές ρεσιτάλ ψεύδους και παραπληροφόρησης, παρουσιάζοντας ως δήθεν αποκαλυπτικό ρεπορτάζ προιόντα υποκλοπών, υπόγειων διασυνδέσεων και μεθόδων που δεν τιμούν επαγγελματίες της ενημέρωσης που ενδιαφέρονται για την αποκάλυψη της αλήθειας, την ακηδεμόνευτη δημοσιογραφία και την αντικειμενική έκφραση γνώμης.

Ανάλογη ήταν και η συνέχεια με αποκορύφωμα το άκρως συκοφαντικό και ανυπόστατο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της 5ης Φεβρουαρίου 2017, που στόχευε προσωπικά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τα μέλη της οικογένειας του. 

Εκδότης της εν λόγω εφημερίδας είναι ο πρωταγωνιστής του διαγωνισμού - παρωδία του υπουργού - καναλάρχη κ. Παππά, ο οποίος πριν ακυρωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας, είχε ανακηρυχθεί ως οριστικός υπερθεματιστής.

Είναι ο άνθρωπος, δηλαδή, που με τα δανεικά “βοσκοτόπια” της Ιθάκης και τον πλημμελή έλεγχο του “πόθεν έσχες” του, παρολίγον να πάρει μια από τις τέσσερις πολυπόθητες τηλεοπτικές άδειες γενικού ενδιαφέροντος εθνικής εμβέλειας, με δάνεια της Τράπεζας Αττικής. 

Με δεδομένα όλα όσα έχουν προηγηθεί στο διαγωνισμό - ανέκδοτο και τη στενή σχέση της οικογένειας Καλογρίτσα με δύο εν ενεργεία υπουργούς της Κυβέρνησης,  αλλά και της ευκολίας δανεισμού του εν λόγω επιχειρηματία από την Τράπεζα Αττικής, σύμφωνα με το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος, απαιτείται να δωθούν 

όλες οι διαβεβαιώσεις ότι έχουν ελεγθεί ενδελεχώς τα κεφάλαια που χρησιμοποιούνται για την έκδοση της “Documento” και να προσκομιστούν όλα τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι πληρούνται οι νόμιμες προυποθέσεις και ότι τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας και του εκδότη της, δικαιολογούν την έκδοση της.

Κατόπιν των ανωτέρω, 

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ


1. Ποια εταιρία εκδίδει την εφημερίδα “Documento”, ποια είναι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ποιοι είναι οι μέτοχοι της; Να κατατεθούν τα σχετικά νομιμοποιητικά έγγραφα.
 
2. Τα ποσά που έχουν εισφερθεί στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα των μετόχων; Έχει ελεγθχείελεγχθεί η προέλευση τους; 

3. Ποιο είναι το μετοχικό κεφάλαιο της εκδότριας εταιρίας και ποιος είναι ο καταστατικός της σκοπός; Να κατατεθεικατατεθεί το σχετικό καταστατικό.;

4. Η εν λόγω εταιρία, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι μέτοχοι διαθέτουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα; Να κατατεθούν οι σχετικές βεβαιώσεις. 

5. Η εν λόγω επιχείρηση έχει λάβει τραπεζικά δάνεια και, αν ναι, από ποιες τράπεζες και ποιο είναι το ύψος των δανείων και ο λόγος τουων δανεισμού με τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας; Να καταθεθούνκατατεθούν οι σχετικές δανειακές συμβάσεις. 

6. Υπάρχουν οφειλές προς το δΔημόσιο και έχει ολοκληρωθεί έλεγχος περιουσιακής κατάστασης στους μετόχους της εκδότριας εταιρίας και του εκδότη και, αν ναι, ποιο είναι το τελικό αποτέλεσμα;


Οι ερωτώντες Βουλευτές: 


1. Γεωργιάδης Άδωνις – Σπυρίδων
2. Βούλτεψη Σοφία
3. Γεωργαντάς Γεώργιος
4. Κυριαζίδης Δημήτριος
5. Γιόγιακας Βασίλειος
6. Γκιουλέκας Κωνσταντίνος
7. Καββαδάς Αθανάσιος
8. Δήμας Χρίστος
9. Καράογλου Θεόδωρος
10. Αντωνίου Μαρία
11. Κατσαφάδος Κωνσταντίνος
12. Κόνσολας Εμμανουήλ
13. Κασαπίδης Γεώργιος
14. Κέλλας Χρήστος
15. ΚοντογεώργοςΚωνσταντίνος
16. Κουκοδήμος Κωνσταντίνος
17. Παναγιωτόπουλος Νικόλαος
18. Γιαννάκης Στέργιος
19. Κεδίκογλου Σίμος
20. Παπακώστα Αικατερίνη
21. Μηταράκης Παναγιώτης (Νότης)
22. Οικονόμου Βασίλειος
23. Αυγενάκης Ελευθέριος
24. Τασούλας Κωνσταντίνος
25. Καρασμάνης Γεώργιος
26. Φωτήλας Ιάσων
27. Βλάσης Κωνσταντίνος
28. Βρούτσης Ιωάννης
29. Αναστασιάδης Σάββας




Λευκός οίκος Τράμπ η απλά teleshopping





Η σύμβουλος του Τραμπ διαφημίζει την κολεξιόν της Ιβάνκα

Έγιναν έξαλλοι ακόμη και Ρεπουμπλικανοί

Η σύμβουλος του Τραμπ εξοργίζει Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους διαφημίζοντας την κολεξιόν της Ιβάνκα.    

Η Κέλιαν Κόνγουει παραβίασε τους κανόνες στους οποίους υπάγονται οι σύμβουλοι του προέδρου, δηλώνουν Δημοκρατικοί αλλά και Ρεπουμπλικάνοι παραπέμποντας το θέμα στην επιτροπή Δεοντολογίας.  

Ο Ρεπουμπλικάνος Τζέισον Τσάφετζ, επικεφαλής στην επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε πως θα πρέπει να συμφωνήσει με τα υπόλοιπα στελέχη που ζητούν να παραπεμφθεί το θέμα στην επιτροπή Δεοντολογίας.  

Πάντως ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου,  Σον Σπάισερ, δήλωσε ότι η σύμβουλος του Τραμπ δέχτηκε παρατήρηση μετά την διαφήμιση που έκανε "on air" για την συλλογή ρούχων και υποδημάτων της Ιβάνκα,  ωστόσο, δεν αποκάλυψε αν η ίδια υπάκουσε σε αυτά που της είπαν .

Σε δηλώσεις της, πάντως, η Κόνγουει έσπευσε να δηλώσει ότι  ο Τραμπ την στηρίζει 100%. 

Πώς διαφήμισε την Ιβάνκα

Μετά τον μπαμπά της, η Ιβάνκα απέκτησε μία απρόσμενη διαφημίστρια για την κολεξιόν της, όπως σχολιάζουν επικριτικά τα αμερικανικά ΜΜΕ: τη σιδηρά κυρία του Τραμπ του Λευκού Οίκου, Κέλιαν Κόνγουει. Δημοκρατικοί αλλά και Ρεπουμπλικάνοι ξεσηκώθηκαν μετά την διαφήμιση που έκανε η ξανθιά Κόνγουει για τα ρούχα και τα παπούτσια που φέρουν την υπογραφή της Ιβάνκα μέσω τηλεοπτικού δικτύου. 

Ειδική επιτροπή του Κογκρέσου θα εξετάσει κατά πόσο η σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ έκανε κατάχρηση της θέσης και διαφήμισε την κολεξιόν της Ιβάνκα στην τηλεόραση και πιο συγκεκριμένα στο δίκτυο "Fox News". Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος των Δημοκρατικών στην επιτροπή δεοντολογίας, οι δηλώσεις της Κόνγουει συνιστούν παραβίαση των κανόνων στους οποίους υπάγονται οι σύμβουλοι του προέδρου.

Στις αρχές της εβδομάδας, η εταιρεία "Nordstrom" ανακοίνωσε ότι σταματά να προωθεί την κολεξιόν της αγαπημένης κόρης του Τραμπ, Ιβάνκα. Άμεση ήταν η αντίδραση του  προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος έσπευσε μέσω Twitter να στηρίξει την κόρη του.  

Λίγες ώρες αργότερα, η Κέλιαν Κόνγουει, η σύμβουλος του Τραμπ, σε συνέντευξή της στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο έσταζε μέλι για τα ρούχα και τα παπούτσια της Ιβάνκα.

"Πηγαίνετε να αγοράσετε την κολεξιόν της Ιβάνκα. Δεν μου αρέσουν τα ψώνια. Θα πάω όμως και εγώ η ίδια. Είναι μία πολύ ωραία συλλογή έχω ήδη κάποια κομμάτια. Θα τους κάνω και διαφήμιση. Πηγαίνετε να αγοράσετε, διατίθενται και στο διαδίκτυο" δήλωσε η Κέλιαν Κόνγουει διαφημίζοντας σαν να μην τρέχει τίποτα την κολεξιόν της κόρης του προέδρου. 

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ έβαλε στο στόχαστρο τη γνωστή αλυσίδα καταστημάτων Nordstrom χαρακτηρίζοντας "άδικη" την απόφασή της να σταματήσει να πουλάει την κολεξιόν της κόρης του Ιβάνκα. Όπως συνηθίζει έδωσε την απάντηση του μέσα από το λογαριασμό του στο Twitter. «Η κόρη μου Ιβάνκα αντιμετωπίστηκε με πολύ άδικο τρόπο από τη Nordstrom. Είναι μία σπουδαία προσωπικότητα, πάντα με παρακινεί να κάνω το σωστό.»

Ο όμιλος Nordstrom διαθέτει 350 καταστήματα σε ΗΠΑ και Καναδά. Τις τελευταίες ημέρες περιελήφθη στον κατάλογο των «υπό μποϊκοτάζ» επιχειρήσεων που συνέταξε ο ιστότοπος «Grab Your Wallet» επειδή πωλούν ενδύματα της Ιβάνκα.  Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Seattle Times» η απόφαση της εταιρείας που εδρεύει στο Σιάτλ βασίστηκε στα έσοδα από τις πωλήσεις της μάρκας της κόρης του Ντόναλντ Τραμπ. Εκπρόσωπος της Nordstrom δεν αποσαφήνισε αν η απόφαση είναι μόνιμη ή αν η αλυσίδα καταστημάτων λιανικής θα κρίνει αν θα αγοράζει τη σειρά ρούχων κάθε σεζόν.  


Πηγή : protothema.gr


Φαίνεται ότι ο Προκόπης δεν παρακολουθεί την κυβέρνηση εδώ και δύο χρόνια και είπε : «Θα τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας αν και οι εταίροι μας τηρήσουν τις δικές τους»




Αυτό είπε  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από την Πρέβεζα, όπου βρίσκεται και τιμά με την παρουσία του τις εορταστικές εκδηλώσεις, για τον πολιούχο Άγιο Χαράλαμπο και έκανε τους Έλληνες να αναρωτηθούν εάν παρακολουθεί το Τσίπρα και την κυβέρνηση του ο Πρόεδρος αυτά τα δύο χρόνια; Γνωρίζοντας την πορεία του Τσίπρα πώς είναι σίγουρος ότι αυτή η κυβέρνηση θα τηρήσει τις υποσχέσεις της όταν δεν το έχει κάνει εδώ και δύο χρόνια;

Ο Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε : 

«Αυτό το γεγονός, που πρέπει να θυμόμαστε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο τόπος και σήμερα, δίνει τη μάχη παραμονής μέσα στη ΕΕ και μέσα στη Ευρωζώνη που είναι ο δρόμος μας, είναι ότι η Ελλάδα δεν θα ήταν η ίδια εάν δεν μετείχε στη Ε.Ε. και στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης.

Εμείς δεν εννοούμε την ύπαρξη μας έξω από την Ε.Ε. και την Ευρωζώνη, αλλά και η Ευρώπη δεν θα ήταν η ίδια χωρίς την Ελλάδα, όχι μόνο στον ευρύτερο χώρο της αλλά και στον στενό της πυρήνα την ευρωζώνη.

Ελλάδα και Ευρώπη είναι έννοιες αλληλένδετες, και αυτό σας είπα και πάλι.. Εμείς το έχουμε συνειδητοποιήσει. Τούτος ο λαός, με τόσες θυσίες παραμένει? Αλλά το συνειδητοποιούν και οι εταίροι μας. Το συνειδητοποιούν τώρα όταν ακριβώς λένε πως δεν είναι νοητή η ευρωζώνη παρά μόνο ενωμένη.

Εμείς θα τηρήσουμε όλες στις υποχρεώσεις, που έχουμε αναλάβει υπό τον όρο, ότι και εταίροι μας να τηρήσουν τις δικές τους. Και υπό τον όρο επίσης ότι, οι εταίροι, όταν μας ζητούν να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, γνωρίζουν ότι αυτές εκπληρώνονται μέσα σε ένα ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο, το οποίο δεν είναι νοητό να παραβιάζεται σε οιεσδήποτε συνθήκες. Τονίζω, θα συνεχίσουμε την πορεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη όλοι οι λαοί ενωμένοι. Θα τηρήσουμε τις υποχρεώσεις εκείνες που είναι απολύτως συμβατές με το Ευρωπαϊκό κεντημένο και Διεθνές Δίκαιο».


Τα χέρια του νίπτει ο Τσίπρας για την υπόθεση των απλήρωτων εργαζόμενων του ΔΟΛ και το μέλλον του ιστορικού συγκροτήματος.

 (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Τα χέρια του νίπτει ο πρωθυπουργός για την υπόθεση των απλήρωτων εργαζόμενων του ΔΟΛ και το μέλλον του ιστορικού συγκροτήματος. 

Από το βήμα της Βουλής, την Παρασκευή, απαντώντας σε ερώτηση του Σταύρου Θεοδωράκη για τη διαφθορά, κατά την Ωρα του Πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την απόφαση του Πρωτοδικείου τελεσίδικη και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάει κόντρα σε αυτήν την απόφαση, εισηγούμενη την τροπολογία που θα έλυνε τα χέρια των τραπεζών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναφορά αυτή του πρωθυπουργού έγινε λίγη ώρα πριν τη συζήτηση της αίτησης ανάκλησης της απόφασης του προέδρου Πρωτοδικών, την οποία κατέθεσαν οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ, ζητώντας να επιτραπεί να παραμείνει ανοικτός ένας τραπεζικός λογαριασμός.

Με την αίτηση μεταρρύθμισης -όπως είναι η νομική ορολογία- που προσδιορίστηκε να συζητηθεί σήμερα,  Παρασκευή, στις 13:00, ζητείται από το Πρωτοδικείο η ανάκληση της πρόσφατης προσωρινής διαταγής, ώστε να είναι εφικτή η εξασφάλιση χαρτιού και η καταβολή μέρους των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Σύμφωνα με την αίτηση, η απόφαση να μην παραμείνει ανοικτός ο τραπεζικός λογαριασμός δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας. Τονίζεται, δε, πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να παραμείνουν ενεργά τα Μέσα του ΔΟΛ, ενώ επισημαίνεται πως εξαιτίας της έλλειψης χαρτιού δεν κυκλοφόρησαν επί δεύτερη ημέρα Τα Νέα.

Επίσης, αναφέρεται ότι με το καθεστώς που διαμορφώθηκε, με την άρνηση του προέδρου να παραμείνει λειτουργικός ένας συγκεκριμένος λογαριασμός, θα απαξιωθεί η περιουσία των τραπεζών.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε από το βήμα της Βουλής την απόφαση αυτή τελεσίδικη και συνέχισε, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να την αμφισβητήσει και άρα πλέον δεν έχει νόημα η συνέχιση της συζήτησης για την τροπολογία.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την τοποθέτησή του σημείωσε ότι πρέπει «να διασωθούν οι δημοσιογράφοι και οι εφημερίδες και όχι οι εκδότες. Αυτοί να πληρώσουν. Φοβάμαι ότι δεν θέλετε να σωθούν. Το μήνυμα δεν πρέπει να είναι ή κλειστές εφημερίδες ή μαζί μας».

Ο πρωθυπουργός απάντησε ότι όταν είχε ζητήσει να ληφθεί η σχετική πρωτοβουλία από τη Βουλή, μόνο το Ποτάμι απάντησε θετικά. Ο κ. Μητσοτάκης δεν συναίνεσε στο να δοθεί δημόσιο χρήμα, ενώ η κ. Γεννηματά ήρθε μετά από 15 μέρες να ζητήσει διακομματική επιτροπή, είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

«Τι να τις κάνουμε τις επιτροπές όταν το θέμα τρέχει; Τώρα καλούμαστε να πάμε κόντρα σε τελεσίδικη απόφαση της δικαιοσύνης;»

Ο Αλέξης Τσίπρας έκλεισε την αναφορά του στο θέμα, λέγοντας ότι οι θέσεις εργασίας είναι το πιο μεγάλο αγαθό για τους εργαζόμενους σε όλες τις επιχειρήσεις και πως η υπόθεση είναι πραγματικά στενάχωρη...




Newsroom ΔΟΛ


Ερώτηση Κυρ. Μητσοτάκη στον Αλέξη Τσίπρα για την εγκληματικότητα και το άβατο των Εξαρχείων



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατέθεσε σήμερα, Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με θέμα την αύξηση των φαινομένων βίας και έξαρση της εγκληματικότητας.

Αναφέρεται στις καταστροφές οχημάτων και δημοσίων κτιρίων, τη δράση των αναρχικών και τις ένοπλες επιθέσεις από παραφυάδες της τρομοκρατίας. Επισημαίνει ότι τα Εξάρχεια έχουν εξελιχθεί σε «άβατο» για την Ελληνική Αστυνομία, ενώ ανάλογα φαινόμενα συναντάμε και σε άλλες περιοχές της Αττικής, όπως το Ζεφύρι, οι Αχαρνές, ο Ασπρόπυργος, όπου συντηρούνται εστίες απόλυτης ανομίας.

Ο κ. Μητσοτάκης ρωτά τον πρωθυπουργό εάν θα συνεχίσει να ανέχεται το παρακράτος των Εξαρχείων και αν έχει τη βούληση να αντιμετωπίσει τη διογκούμενη και αναπτυσσόμενη εγκληματικότητα.



ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ


Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2017


Προς τον Πρωθυπουργό
κ.Αλέξη Τσίπρα 


ΘΕΜΑ: Αύξηση των φαινομένων βίας και έξαρση της εγκληματικότητας

Από τη χρονική στιγμή της αναλήψεως της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, παρατηρείται αύξηση των φαινομένων βίας και έξαρση της εγκληματικότητας. 

Ειδικότερα, το τελευταίο χρονικό διάστημα παρακολουθούμε απαράδεκτα φαινόμενα: οχήματα και δημόσια κτίρια πυρπολούνται, αναρχικοί παρελαύνουν ένοπλοι στα Εξάρχεια, πολίτες και στελέχη πολιτικών κομμάτων ξυλοκοπούνται, αστυνομικοί δέχονται ένοπλες επιθέσεις, και μάλιστα με χρήση πολεμικών όπλων από παραφυάδες της τρομοκρατίας. Ειδικά τα Εξάρχεια έχουν εξελιχθεί σε ένα οιονεί «άβατο» για την Ελληνική Αστυνομία. 

Ανάλογα φαινόμενα συναντάμε και σε άλλες περιοχές της Αττικής, όπως το Ζεφύρι, οι Αχαρνές, ο Ασπρόπυργος, όπου συντηρούνται εστίες απόλυτης ανομίας, ανθεί το εμπόριο ναρκωτικών, αυξάνονται οι κλοπές και άλλα φαινόμενα εγκληματικότητας, για τα οποία η Αστυνομία δεν λαμβάνει εντολές παρέμβασης.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ.Πρωθυπουργός,

1) Θα  ανέχεστε για καιρό ακόμα το παρακράτος των Εξαρχείων εξαιρώντας το από τους νόμους της ελληνικής πολιτείας; 

2)Έχετε σχέδιο και βούληση να αντιμετωπίσετε την διογκούμενη και αναπτυσσόμενη εγκληματικότητα, ειδικά σε περιοχές που έχουν καταστεί άβατο για την Ελληνική Αστυνομία;


               Ο ερωτών,

Κυριάκος Μητσοτάκης 
Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης




Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ψυχιατρική και το ποινικό δίκαιο



Τα προτεινόμενα μέτρα αποβλέπουν κυρίως στην εξασφάλιση της θεραπείας και επιβάλλονται μόνο για σοβαρά αδικήματα.

Πιο ανθρώπινη γίνεται η νομοθεσία για τα μέτρα θεραπείας που επιβάλλονται σε άτομα που απαλλάσσονται από ποινές λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής.

Νομοσχέδιο που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής επιχειρεί να προσαρμόσει την αναχρονιστική νομοθεσία στις σύγχρονες διεθνείς εξελίξεις στον τομέα της ψυχιατρικής και του ποινικού δικαίου.

Τα προτεινόμενα μέτρα αποβλέπουν κυρίως στην εξασφάλιση της θεραπείας και επιβάλλονται μόνο για σοβαρά αδικήματα, ενώ καταργείται ο παρωχημένος μακροχρόνιος εγκλεισμός σε κλειστές μονάδες και θεσπίζονται στη θέση του σύγχρονα μέτρα θεραπείας, που εγγυώνται το αποτέλεσμα, την ασφάλεια των ψυχικά ασθενών δραστών και των τρίτων.

Στα μέτρα θεραπείας συγκαταλέγονται η τοποθέτηση σε ειδικό ψυχιατρικό τμήμα, η θεραπεία και ψυχιατρική παρακολούθηση σε Κέντρο Ψυχικής Υγείας, ή Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας, ή σε εξωτερικά ιατρεία δημόσιου ψυχιατρικού νοσοκομείου. 

Αποκλειστικά αρμόδιο για την επιβολή του μέτρου ασφαλείας γίνεται πλέον το δικαστήριο, που ορίζει και τη μέγιστη διάρκειά του, ο κατηγορούμενος αποκτά δικαίωμα έφεσης, δίνεται δυνατότητα αδειών, εξόδων ή διαμονής σε εποπτευόμενους χώρους στους θεραπευομένους, ενώ παράλληλα ορίζεται εισαγγελέας επόπτης.


Πηγή


Νέα Δημοκρατία: Ο κ. Τσίπρας έχει κατοχυρωθεί στη συνείδηση των πολιτών ως ο πρωθυπουργός του ψέματος,



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τα όσα είπε ο πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, στη Βουλή, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μέσα σε δύο χρόνια, ο κ. Τσίπρας έχει κατοχυρωθεί στη συνείδηση των πολιτών ως ο πρωθυπουργός του ψέματος, της αποτυχίας και της διαπλοκής. Μυστικές συναντήσεις και συναλλαγές με επιχειρηματίες, επιλεκτικές αναθέσεις έργων σε κολλητούς, χαριστικά δάνεια από την Τράπεζα Αττικής, και άλλα πολλά.

Την ώρα που οι πολίτες δοκιμάζονται σκληρά, η οικονομία είναι βαλτωμένη, η χώρα οδηγείται σε αδιέξοδα, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει τη λασπολογία και τη συκοφαντία.

Δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουμε σε αυτόν τον κατήφορο. Θα μείνει μόνος του, απομονωμένος από την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Η Ελλάδα έχει επειγόντως ανάγκη από ενότητα των Ελλήνων και από ριζικές αλλαγές στην οικονομία και στην κοινωνία.

Αυτά είναι που εγγυάται ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ελληνικό λαό».


Με απίστευτο θράσος είπε ο Χουλιαράκης : Αν φτάσουμε τον Ιούνιο για την αξιολόγηση, θα ξεκινήσει η συζήτηση για 4ο Μνημόνιο



Ομολογία ήττας και πάλι από την κυβέρνηση που δύο χρόνια η ανικανότητα της έχει φορτώσει τους Έλληνες με δεκάδες δισεκατομμύρια χρέος.

Με λίγα λόγια δύο χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα από όσα εξαπάτησαν για να κερδίσουν τις εκλογές αντίθετα έγιναν χειρότερα και από το 2010.

Διαβάζουμε το ρεπορτάζ στο protothema.gr

«Καλύτερα να βρεθεί έστω και μία χειρότερη λύση τώρα, παρά μία καλύτερη σε 5 μήνες - Θα βρεθούμε σε σοβαρούς μπελάδες»

Η Ελλάδα είναι ανάγκη να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για το χρέος της το συντομότερο προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο να χρειαστεί να αρχίσει ξανά συζητήσεις με μια νέα ομάδα Ευρωπαίων ηγετών, καθώς επίκειται μια σειρά κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων σε ευρωπαϊκές χώρες, επισήμανε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στο London School of Economics, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιώργος Χουλιαράκης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Στην Ολλανδία διεξάγονται βουλευτικές εκλογές τον Μάρτιο, στη Γαλλία οι προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Απρίλιο, ενώ η Γερμανία ετοιμάζεται για τις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Αυτό είναι «ένας καλός λόγος για να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατόν παρά να παίξουμε το επικίνδυνο παιγνίδι της αναμονής για το αποτέλεσμα των εκλογών» στις χώρες αυτές, εξήγησε ο κ. Χουλιαράκης.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ απαντώντας σε ερωτήσεις από το ακροατήριο ο κ. Χουλιαράκης είπε ότι αν αφεθεί ο χρόνος να περάσει χωρίς συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση και φτάσουμε στο Μάιο ή τον Ιούνιο, τότε η αβεβαιότητα θα επανέλθει, κάτι που είναι το χειρότερο σενάριο για μία χώρα σε οικονομική ανάκαμψη μετά από μια βαθιά ύφεση.

«Εκείνοι που νομίζουν ότι η συμφωνία πρέπει να αφεθεί να κυλήσει ως τον Ιούνιο επειδή η Ελλάδα θα είναι τότε με την πλάτη στον τοίχο κάνουν λάθος, κυρίως διότι μέχρι τότε θα έχουμε επανέλθει σε έναν τυπικό κύκλο αβεβαιότητας για τη ρευστότητα, το πρόγραμμα θα είναι στην ουσία νεκρό και θα αρχίσει μια συζήτηση για τέταρτο πρόγραμμα», είπε ο υπουργός.

«Θα βρεθούμε σε σοβαρούς μπελάδες», πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει πλήρη επίγνωση αυτού του κινδύνου και κάνει όλα όσα μπορεί να για τον αποτρέψει ενώ συμπλήρωσε ότι είναι καλύτερα να βρεθεί έστω και μία χειρότερη λύση τώρα, παρά μία καλύτερη σε πέντε μήνες.


Κυνηγάνε δήθεν την διαφθορά λέει ο Τσίπρας και αυτοί ταξίδια στο Παρίσι και άλλα πολλά



Είπε ο Τσίπρας σύμφωνα με την Καθημερινή : «Το πάρτι της διαφθοράς τελείωσε»!! Και το είπε ποιος αυτός που μόλις πριν λίγες ημέρες επέστρεψε από κρυφό ταξίδι στο Παρίσι, αυτός που είπε πριν από μία εβδομάδα εξαπατώντας σε άρθρο του ότι δεν πάρει νέα μέτρα και σε λίγες ημέρες έρχονται θυσιάζοντας και πάλι τους Έλληνες για να παραμείνει όσο μπορεί περισσότερο πρωθυπουργός.

Ο Τσίπρας σήμερα έδωσε ένα ακόμα ρεσιτάλ κάνοντας τον "τιμωρό" χωρίς πρώτα να έχει τιμωρήσει τον ίδιο και τους συνεργάτες του για τα αίσχη που έχουν κάνει αυτά τα δύο χρόνια.

Διαβάζουμε στο ρεπορτάζ στην Καθημερινή

Η διαφθορά στη χώρα δεν είναι περιθωριακό φαινόμενο και συνδέεται με τους όρους ανάπτυξης του καπιταλισμού στην Ελλάδα, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη για τη διαφθορά κατά τη διάρκεια της «Ωρας του Πρωθυπουργού».

Η γιγάντωση της διαφθοράς είναι εγγενές χαρακτηριστικό ενός πολιτικού και οικονομικού δικτύου εξουσίας που οικοδομήθηκε στη χώρα, ιδίως στην περίοδο της μεταπολίτευσης, σημείωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως  για την αντιμετώπιση της διαφθοράς απαιτείται και ένα ηθικό ανάστημα που όπως ανέφερε, «η δική μας κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι διαθέτει».

Η αντιμετώπιση της διαφθοράς δεν μπορεί παρά να είναι προτεραιότητα, επανέλαβε ο πρωθυπουργός, ο οποίος υπογράμμισε: «Αναλαμβάνουμε το πολιτικό κόστος, αφού τα συμφέροντα αντιστέκονται και εξαπολύουν καθημερινά επίθεση που είναι και ένας δείκτης ότι κάνουμε την δουλειά μας. Θα αρχίσω να ανησυχώ όταν οι επιθέσεις σταματήσουν.»

Αναφορικά με τις λίστες των φοροφυγάδων, ο πρωθυπουργός επισήμανε πως έχει σημειωθεί πρόοδος και δήλωσε πως θα γίνει ενοποίηση των λιστών των μεγαλοκαταθετών σε μια ενιαία λίστα και θα ελεγχθούν πάνω από 1.000.000 ΑΦΜ. Παράλληλα, χαρακτήρισε το ΚΕΕΛΠΝΟ, «άντρο μαύρου χρήματος», υπογραμμίζοντας πως το πάρτι τελείωσε και οι υπεύθυνοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Για το σκάνδαλο Novartis, ο πρωθυπουργός είπε ότι αφορά αδιαφανή τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων και πρόσθεσε ότι «παίρνουν τον δρόμο για τον εισαγγελέα», στοιχεία για τα δελτία τιμών φαρμάκων των ετών 2012, 2013, 2014, μεταξύ των οποίων και της Novartis.

«Που ήταν οι θεσμοί, πού ήταν η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, πού ήταν τα ΜΜΕ», διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στο πόρισμα της Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, λέγοντας πως «το 1,7 δισ. ευρώ που δόθηκε με θαλασσοδάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ» αφορούσε «το μεγάλο πάρτι που έγινε με το δημόσιο χρήμα»

  «Η πάταξη της διαφθοράς είναι θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης και ισότητας και απαιτεί πολιτική βούληση. Η δέσμευσή μας απέναντι στο κοινοβούλιο και στον ελληνικό λαό είναι να μην λογαριάσουμε το πολιτικό κόστος και να προχωρήσουμε παραπέρα στη θεσμική θωράκιση απέναντι στην διαφθορά και τη διαπλοκή», συμπέρανε ο πρωθυπουργός.


Προσπαθούν προκλητικά να στήσουν κομματικό κράτος με αδιαφάνεια ακόμα και τώρα που τελειώνουν




Αυτό που συμβαίνει το τελευταίο καιρό στο δημόσιο από την κυβέρνηση που βλέπει ότι είναι στα τελευταία της και ο χρόνος της τελειώνει είναι τρομερό.

Η κινητικότητα που παρατηρείται με απευθείας τοποθετήσεις ημετέρων σε θέσεις προϊσταμένων και διευθυντών εντελώς προκλητικά και χωρίς διαφάνεια δημιουργεί την εικόνα προσπάθειας την ύστατη στιγμή να αλωθεί το κράτος.

Η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε με τον  Τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Κιλκίς, κ. Γεώργιος Γεωργαντά και τον Τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, βουλευτή Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτση που έκαναν την ακόλουθη δήλωση :


 «Με ανακοίνωση της 8ης Φεβρουαρίου 2017, η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την συνεχόμενη τοποθέτηση προϊσταμένων σε διάφορες οργανικές μονάδες του Δημοσίου με πελατειακά και κομματικά κριτήρια. 
           
 Τελευταίο “κρούσμα” αποτελεί η απόφαση της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την οποία καθόρισε η ίδια τα κριτήρια, για την επιλογή προϊσταμένων των δύο νέων Διευθύνσεων καθώς και τριών τμημάτων τους, που συστάθηκαν με τον πρόσφατο νόμο.  

  Οι απευθείας τοποθετήσεις προϊσταμένων και διευθυντών από Υπουργούς, χωρίς την τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών, αποτελούν πλέον τον κανόνα.

   Η Κυβέρνηση συνεχίζει την κομματική επέλαση στο Δημόσιο. Μοναδικός στόχος η επέκταση της φάμπρικας και η εγκατάσταση ”ημετέρων” σε θέσεις ευθύνης που θα υπηρετούν το Κόμμα.

 Με αδιαφάνεια, αναξιοκρατία και κομματικά κριτήρια επιστρέφουν τη Δημόσια Διοίκηση στο Μεσαίωνα. Θεσμική παρακμή και ισοπέδωση παντού».


Economist: Οι τρεις λόγοι που το Grexit... είναι πιθανό



Η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης του δευτέρου προγράμματος επαναφέρει τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σύμφωνα με τον Economist, ενώ από την πλευρά της Wall Street Journal δημοσιεύει τρία σενάρια για τις «επιλογές Τσίπρα» προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς.

Ειδικότερα, όπως εκτιμά ο επικεφαλής οικονομικός αναλυτής του Economist, Simon Baptist,  το ελληνικό χρέος βρίσκεται σε τέτοιο επίπεδο, που δεν φαίνεται να επιτρέπει στην Ελλάδα να παραμείνει σε ένα βιώσιμο μονοπάτι εντός της ευρωζώνης και χαρακτηρίζει το «Grexit» ως «τον μεγαλύτερο αδελφό του Brexit», παρότι η δεύτερη περίπτωση κυριαρχεί στα ευρωπαϊκά πρωτοσέλιδα τον τελευταίο χρόνο.  

«Πάνω από πέντε χρόνια μετά την πρώτη σοβαρή αναφορά περί προοπτικής εξόδου της Ελλάδας από την ΕΕ, το χρέος της Ελλάδας δεν βρίσκεται σε έναν δρόμο που θα της επέτρεπε να μπορεί να διατηρηθεί μακροπρόθεσμα εντός της ευρωζώνης. Και τώρα που το περισσότερο από το ελληνικό χρέος πρακτικά “ανήκει” σε άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και θεσμούς, η χώρα κρατείται όμηρος της βούλησης των λαϊκιστικών πολιτικών κινημάτων που εμφανίζονται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες», υπογραμμίζει ο αναλυτής.

Πρώτον, σημειώνει ότι μία ελληνική χρεοκοπία, δεδομένου ότι οι κύριοι δανειστές της Ελλάδας είναι ευρωπαϊκές χώρες, συνεπάγεται πλέον χαμηλότερο ρίσκο για άτακτη χρεοκοπία, κάτι που θα είχε μεγάλες επιδράσεις στο υπόλοιπο οικονομικό σύστημα.

Δεύτερον, υποστηρίζει ότι η προοπτική εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν προκαλεί το ίδιο σοκ όπως πριν από μερικά χρόνια, καθώς τόσο οι κυβερνήσεις όσο και οι επιχειρήσεις που επηρεάζονται άμεσα έχουν προβεί σε ανάλογες κινήσεις ώστε να περιορίσουν την έκθεσή τους σε κίνδυνο.

Τρίτον, σύμφωνα με τον Baptist, έχει αλλάξει το κλίμα εντός της Ελλάδας, καθώς εκτιμά ότι όλο και περισσότεροι Έλληνες πιστεύουν πλέον -και μετά από έξι χρόνια ύφεσης- ότι ενδεχόμενη αλλαγή του εθνικού νομίσματος δεν θα έχει για τους ίδιους χειρότερες συνέπειες απ' αυτές που ήδη βιώνουν.

Παρόλα αυτά, τονίζει ότι κομβικό σημείο των όποιων εξελίξεων είναι οι επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες εντός των επόμενων μηνών, γεγονός που τονίζει ότι θα επιφέρει μεγαλύτερη πίεση στην Ελλάδα, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής του Αλέξη Τσίπρα στις κάλπες.

Wall Street Journal : Οι τρεις επιλογές Τσίπρα

Με τη σειρά της η αμερικανική Wall Street Journal σε δημοσίευμά της κάνει λόγο για τρία σενάρια για ισάριθμες επιλογές που έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τους διεθνείς πιστωτές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πρώτο σενάριο είναι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να επιλέξει να συμβιβαστεί με την πρόταση των δανειστών, αποδεχόμενος την εφαρμογή των σκληρών μέτρων που ζητάει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκειμένου αυτό να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, μία επιλογή που, όπως τονίζει, θα «υποχρέωνε» τη Γερμανία να υποχωρήσει σε ό,τι αφορά στο ελληνικό χρέος.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, αυτό το ενδεχόμενο θα βοηθούσε ώστε να υποχωρήσει η αβεβαιότητα και η ελληνική οικονομία να αποκτήσει δυναμική, ωστόσο θα επέφερε πλήγμα στη δημοτικότητα της κυβέρνησης Τσίπρα, αλλά και ρήγμα στο εσωτερικό του κόμματος.

Το δεύτερο σενάριο είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός να μην ενδώσει στις απαιτήσεις των δανειστών και να ζητήσει τη βοήθεια της Κομισιόν ώστε να εφαρμοστούν στη χώρα ηπιότερες πολιτικές. Ωστόσο, επισημαίνει ότι σε μία τέτοια περίπτωση, οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές ενδέχεται να διαρκέσουν έως και το καλοκαίρι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, καθώς πλέον οι ευρωπαίοι εταίροι θα είναι λιγότερο πρόθυμοι να συμβιβαστούν, εξαιτίας των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων.

Το τρίτο και τελευταίο σενάριο που επισημαίνει η εφημερίδα είναι ο Αλέξης Τσίπρας να αποφασίσει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, σενάριο όμως, που όπως υποστηρίζει ο αρθρογράφος είναι λιγότερο πιθανόν να συμβεί, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στη θέση της αντιπολίτευσης.

Σε αυτή την περίπτωση, επισημαίνει, μία νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα είχε ενώπιον της τις ίδιες επιλογές και θα καλούνταν επίσης να προβεί άμεσα σε επίπονο συμβιβασμό.



Πηγή : newsonly.gr


Απαντήσεις για την απουσία Χουλιαράκη από το EWG ζητά η Νέα Δημοκρατία



Απαντήσεις για την απουσία του κ. Χουλιαράκη από τη σημερινή συνεδρίαση του Euro Working Group ζητά από την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «ενώ η δεύτερη αξιολόγηση, μετά από καθυστέρηση ενός χρόνου, βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο και η χώρα κινδυνεύει να χάσει την ένταξή της στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, η Κυβέρνηση ”περί άλλα τυρβάζει”.

Ο αρμόδιος Υπουργός κ. Χουλιαράκης, αντί να εκπροσωπεί τη χώρα στην κρίσιμη συνεδρίαση του Euro Working Group, αποφασίζει να εξαφανιστεί».

«Πρόκειται άραγε για ανεκδιήγητη ανευθυνότητα ή συμβαίνει κάτι άλλο; Σε κάθε περίπτωση, η ευθύνη ανήκει στον κ. Τσίπρα. Οφείλει, επιτέλους, να καταλάβει πως ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να πληρώνει άλλο, ούτε την ανευθυνότητα της Κυβέρνησης, ούτε τα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγει η Νέα Δημοκρατία.

ΥΠΟΙΚ: Σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του EWG η απουσία Χουλιαράκη

Απάντηση στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, αναφέροντας πως η αλλαγή του Γιώργου Χουλιαράκη έγινε σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του EuroWorking Group.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

"Σε συνεννόηση και συμφωνία με τον πρόεδρο του EuroWorking Group κ. Τόμας Βίζερ, στη σημερινή συνεδρίαση τη χώρα εκπροσωπεί ο αναπληρωτής του ΑΝΥΠΟΙΚ, κ. Γιώργου Χουλιαράκη και θεσμικά αρμόδιος για το ρόλο αυτό κ. Παναγιώτης Νικολαΐδης.

Έχει συμβεί στο παρελθόν και όταν κριθεί σκόπιμο και αναγκαίο θα συμβεί ξανά στο μέλλον, όπως ισχύει σε κάθε σοβαρή χώρα".




Πηγή 


Κόντρα Καμμένου – Μπακογιάννη για την ρίψη στεφάνου στα Ίμια



Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του περιφερειάχη Στερεάς Ελλάδας και του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Αφορμή στάθηκε τηλεοπτική συνέντευξη του κ. Μπακογιάννη όπου σχολιάζοντας την κίνηση του υπουργού να κάνει ρίψη στεφάνου στα Ίμια, την χαρακτήρισε «σόου». Παράλληλα άφησε αιχμή λέγοντας πως αν εννοούσε αυτά που έλεγε, να πάει στο νησί να προσγειωθεί με το ελικόπτερο και να καταθέσει εκεί στεφάνι.

Η αντίδραση του Πάνου Καμμένου ήρθε μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και στην οποία άφηνε αιχμές για την Ντόρα Μπακογιάννη.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο:

«Ενημερώνουμε τον κύριο Περιφερειάρχη ότι η ρίψη στεφάνου έγινε στο ακριβές σημείο θυσίας των τριών ηρώων του Πολεμικού Ναυτικού στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων. Κατά τα άλλα, μπορεί να συνεννοηθεί με τη μητέρα του, που είχε αντίθετη άποψη για την απόδοση τιμών στο σημείο που θυσιάστηκαν οι τρεις ήρωες αξιωματικοί, που επιμένει για την περικοπή 350 εκατομμυρίων από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και βαρύνεται ως Υπουργός Εξωτερικών για την αντιμετώπιση της υπόθεσης δολοφονίας του Σμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Ηλιάκη».

Ο Κώστας Μπακογιάννης δεν άφησε αναπάντητη την ανακοίνωση και με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολίασε:

«Θέλω να ευχαρίστησω τον κ. Καμμένο που μου με τιμά με επίσημη απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, έστω και αν αυτή συνοψίζεται στη φράση "....της μάνας σου" και δεν στέκεται στην ουσία. Είμαι σίγουρος ότι με αυτόν τον Υπουργό (και τις στολές του), τα σύνορα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είναι ασφαλή. Το ίδιο εύχομαι και για τα σύνορα της χώρας. Άλλωστε εγώ, το μόνο που του ζήτησα, ήταν να..."προσγειωθεί"»



Πηγή 


Η απεργία των αστυνομικών στη Βραζιλία "έφερε" 100 νεκρούς



Πάνω από 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σχολεία και επιχειρήσεις έχουν κλείσει από το χάος που ξέσπασε εν μέσω της συνεχιζόμενης απεργίας των αστυνομικών

Πάνω από 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σχολεία και επιχειρήσεις έχουν κλείσει και οι δημόσιες συγκοινωνίες έχουν παραλύσει, καθώς το χάος που ξέσπασε εν μέσω της συνεχιζόμενης επί έξι ημέρες απεργία των αστυνομικών στην Πολιτεία Εσπίριτου Σάντου δεν μοιάζει να αποκλιμακώνεται.

Η χαοτική κατάσταση που ξέσπασε μετά την κήρυξη της απεργίας συνεχίζεται παρά την ανάπτυξη 1.200 στρατιωτικών και ομοσπονδιακών αστυνομικών και την υπόσχεση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ότι θα στείλει μονάδες αλεξιπτωτιστών και ίλες τεθωρακισμένων.

Το μεγαλύτερο μέρος της βίας πλήττει τη Βιτόρια, την πρωτεύουσα της Πολιτείας, ένα πλούσιο λιμάνι γύρω από το οποίο υπάρχουν πολλές γνωστές παραλίες, ενώ αποτελεί επίσης έδρα εταιρειών των μεταλλείων και του πετρελαίου.

Αξιωματούχοι στην Εσπίριτου Σάντου τόνιζαν πως θα χρειαστούν εκατοντάδες ακόμη ομοσπονδιακοί αστυνομικοί και μέλη επίλεκτων μονάδων της χωροφυλακής για να αποκατασταθεί η τάξη καθώς υπό κανονικές συνθήκες στην μητροπολιτική περιοχή της Βιτόριας περιπολούν πάνω από 1.800 μέλη της πολιτειακής αστυνομίας.

Η πολιτειακή κυβέρνηση δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα κανέναν επίσημο απολογισμό των ανθρωποκτονιών που έχουν διαπραχθεί αφότου οι άνδρες της αστυνομίας κατέβηκαν σε απεργία το Σάββατο διεκδικώντας υψηλότερους μισθούς· όμως, μια εκπρόσωπος του συνδικάτου το οποίο εκπροσωπεί τους αστυνομικούς δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς σήμερα το πρωί πως το συνδικάτο έχει καταγράψει 101 ανθρωποκτονίες από εκείνη την ημέρα.

Ο αριθμός αυτός είναι εξαπλάσιος του ημερήσιου μέσου όρου των ανθρωποκτονιών στην Πολιτεία όπως καταγραφόταν πέρυσι.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Globo, επικαλούμενοι αξιωματικούς των υπηρεσιών ασφαλείας, μετέδωσε ότι 200 αυτοκίνητα κλάπηκαν στη Βιτόρια μέσα σε μία ημέρα, ενώ ο ημερήσιος μέσος όρος στην πόλη είναι είκοσι.

Σύμφωνα με την ένωση των καταστημάτων λιανικής της Πολιτείας τα απολεσθέντα έσοδα αφότου άρχισε η απεργία των αστυνομικών υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε 90 εκατομμύρια ρεάις (27 εκατομμύρια ευρώ).

Η απεργιακή κινητοποίηση προκηρύχθηκε την ώρα που η Εσπίριτου Σάντου, όπως και πολλές άλλες Πολιτείες της Βραζιλίας, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τη σοβαρότερη ύφεση στην ιστορία της, δυσκολεύεται να προσφέρει ακόμη και βασικές υπηρεσίες υγείας, παιδείας και αστυνόμευσης.




Φωτό: Reuters
Πηγή : Thetoc.gr


"Δεν παραιτούμαι" λένε τα Golden boys του ΑΔΜΗΕ



Δεν παραιτήθηκαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, όπως είχαν δεσμευτεί ότι θα πράξουν ενώπιον του αρμόδιου υπουργού Ενέργειας Γ. Σταθάκη.

Παρά το γεγονός ότι η σημερινή συνεδρίαση είχε μάλλον τυπικό χαρακτήρα (σε περίπτωση παραίτησης το τυπικό αναφέρει για τον ΑΔΜΗΕ ότι αυτή υποβάλλεται στο Εποπτικό Συμβούλιο που είναι το όργανο που συνδέει τη θυγατρική με τον μητρικό όμιλο ΔΕΗ) καταγράφηκαν διαφωνίες εντός του οργάνου ενώ οι κ. Μπλάνας και Κορωνιωτάκης δεν δέχθηκαν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα απερχόμενα μέλη της διοίκησης αποδίδουν στο υπουργείο λάθος χειρισμό της όλης υπόθεσης, με αποτέλεσμα οι ίδιοι να "δοθούν βορά στα ΜΜΕ και την κοινωνία".  Υπενθυμίζεται ότι οι παραιτήσεις ζητήθηκαν όταν αποκαλύφθηκε μετά από ερώτηση του τομεάρχη ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Σκρέκα το χρυσό πακέτο εφάπαξ 200 χιλιάδων ευρώ ο καθένας μαζί με μισθούς 20 χιλιάδων ευρώ που εξασφάλισαν κάνοντας χρήση του σχετικού νόμου που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση στα τέλη του 2015.

Μάλιστα κάποιες άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη του εποπτικού που προέρχονται από τη ΔΕΗ υποστήριξαν ότι πράγματι καλώς πήραν τα χρήματα τα μέλη της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ, αφού τους δόθηκε το πάτημα από το σχετικό νόμο της κυβέρνησης.

Στον αντίποδα τα μέλη του εποπτικού που προέρχονται από το Δημόσιο έχουν εντελώς αντίθετη άποψη και θεωρούν ότι έγινε κακή εφαρμογή του σχετικού νόμου.

Σύμφωνα τέλος με πηγές του υπουργείου, η αντικατάσταση των δύο μελών της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ είναι δεδομένη και δρομολογημένη, έχουν ήδη βρεθεί οι αντικαταστάτες και είναι διαδικαστικό θέμα να συνεδριάσει εκ νέου το εποπτικό ώστε να ολοκληρωθεί και τυπικά η αλλαγή.


Χάρης Φλουδόπουλος
Πηγή : capital.gr