Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Έπιασαν τον κακοποιό που έβαλε βόμβα σε beach bar τον άφησαν ελεύθερο και πήγε να πιει τα ποτά του εκεί που έβαλε βόμβα

 



Πριν από μία εβδομάδα, μάθαμε ότι συνελήφθη 58χρονος Έλληνας για τη βόμβα στο beach bar του συζύγου της Φανής Χαλκιά στην Στούπα.

Ένας Έλληνας 58 ετών συνελήφη για τη βομβιστική επίθεση στο beach bar του συζύγου της Φανής Χαλκιά που έγινε τα ξημερώματα της 5ης Ιουλίου στη Μεσσηνία.

Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας υλικό από κάμερες κλειστών κυκλωμάτων και καταθέσεις μαρτύρων εντόπισαν το δίκυκλο που φέρεται να οδηγούσε ο δράστης την ημέρα της επίθεσης και στη συνέχεια πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του.

Εκεί εντόπισαν:

α) εκρηκτική ύλη «RDX» (ακαριαία θρυαλίδα), συνολικού μήκους δεκαπέντε (15) μέτρων,

β) ένα σακί, με ενδείξεις «DUSTER 96 DP», που περιείχε άγνωστη ουσία, κίτρινου χρώματος σε σκόνη (πιθανόν θειάφι), συνολικού βάρους (15,980) κιλών.

γ) ένα  σακί, με ενδείξεις «NITROCAN SPECIAL», που περιείχε άγνωστη ουσία, λευκού χρώματος (πιθανόν νιτρική αμμωνία), συνολικού βάρους (2,260) κιλών,

δ) μία σακούλα, άνευ ενδείξεων, περιέχουσα άγνωστη ουσία, σε κοκκώδη μορφή, μπλε χρώματος, (πιθανόν φυτοφάρμακο), συνολικού βάρους (1,080) κιλών ,

ε) ένα πλαστικό δοχείο, περιέχον βενζίνη, βάρους (302) γραμμαρίων,

στ) ένα μαχαίρι μάχης, με μήκος λάμας (17,5) εκατοστών

ζ) ένα πλαστικό δοχείο, περιέχον λάδι, βάρους (1,240) κιλών,

η) ένα μεταλλικό δοχείο, περιέχον ασετόν, βάρους (356) γραμμαρίων,

θ) 98 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου,

ι) ένα κινητό τηλέφωνο και αντικείμενα που φορούσε κατά την τέλεση της αξιόποινης πράξης (κράνος – καπέλο τύπου τζόκεϊ).

Από τα ευρήματα και μόνο, ο κακοποιός που συνελήφθη είναι δημόσιος κίνδυνος, αλλά για την δικαιοσύνη όπως γίνεται συνήθως δεν είναι δικό της πρόβλημα αλλά της κοινωνίας οπότε ας αφήσουμε ελεύθερο ακόμα ένα επικίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών.

Αυτό προκύπτει μετά τα όσα είπε η ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά στην εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ "Πρώτη Λέξη".

Μέσα σε όλα αυτά που είπε αναφέρθηκε στο beach bar που διατηρεί με τον σύζυγο της, το οποίο είδε να τινάζεται στον αέρα από βόμβα.

Όπως αποκαλύπτει στην εκπομπή ο άνθρωπος που συνελήφθη από την Αστυνομία ως δράστης, αν και βρεθήκαν εκρηκτικά σπίτι του, αφέθηκε ελεύθερος. Την επόμενη μέρα, ο φερόμενος ο δράστης, σαν να μην συμβαίνει τίποτα, επισκέφθηκε προκλητικά το beach bar ως πελάτης, παρήγγειλε, και απόλαυσε τα ποτά του!

«Ξέρω ποιος είναι ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή για να μπει η βόμβα», λέει χαρακτηριστικά, και προσθέτει «και εκείνος ξέρει ότι τον ξέρω».

Η Φάνη Χαλκιά βρέθηκε να διαχειρίζεται το beach bar που έχει δημιουργήσει ο σύζυγος της, καθώς εκείνος αντιμετωπίζει μια πολύ σοβαρή περιπέτεια υγείας. Υπέστη ανεύρυσμα στον εγκέφαλο και βρέθηκε να νοσηλεύεται εδώ και επτά μήνες, εντός και εκτός εντατικής. Η Ολυμπιονίκης περιγράφει πώς άλλαξε η ζωή της από τη μια μέρα στην άλλη, όταν έμαθε ότι ο σύζυγός της κατέρρευσε, μέσα στο γυμναστήριό του.

«Μου είπαν απλά "ελατε στο νοσοκομείο ο άνδρας σας ακόμη αναπνέει". Και κάπου εκεί κατέρρευσε ο κόσμος μου. Πίστεψα ότι θα εμένα μονή μου στον κόσμο, με δυο παιδιά». Τώρα, ο Λούης, εξακολουθεί να δίνει τη μάχη του, και ξεκίνησε τη μεγάλη προσπάθεια της αποκατάστασης.

Η Φάνη Χαλκιά θυμάται τις ήμερες των αγώνων του 2004, όταν, όπως λέει, αν και είχε απέναντί της θηρία του στίβου, πίστευε για κάποιο λόγο ότι θα ανεβεί στο βάθρο. «Οταν έφευγα για το στάδιο πήρα μαζί μου καλλυντικά. Και όταν με ρώτησε ο προπονητής μου γιατί τα θέλω, του είπα 'για την απονομη'», λέει χαρακτηριστικά.




Κώστας Βουκελάτος


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου