Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Ο καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου Πούτιν τάσσεται υπέρ Παλαιστινιακού κράτους

 


Δεν είναι ότι καλύτερο για τους Παλαιστίνιους να έχουν ένα αιμοδιψή, καταζητούμενο για εγκλήματα πολέμου δικτάτορα να τάσσεται υπέρ των διεκδικήσεων τους.

Υπέρ της δημιουργίας παλαιστινιακού κράτους που θα συνυπάρχει ειρηνικά με το Ισραήλ τάχθηκε ο καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου «ο λόγος για την τρέχουσα άνευ προηγουμένου κλιμάκωση είναι η μακροχρόνια στασιμότητα στη διαδικασία διευθέτησης των ζητημάτων της Μέσης Ανατολής. Στο πλαίσιο αυτό, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επαναλαμβάνει τη θέση αρχών του υπέρ της επανέναρξης της πολιτικής διαδικασίας για την επίτευξη μιας μακροπρόθεσμης και δίκαιης λύσης του παλαιστινιακού προβλήματος σε διεθνή νομική βάση, η οποία θα προβλέπει τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους που θα συνυπάρχει ειρηνικά και με ασφάλεια με το Ισραήλ». 

Ο καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου πρόεδρος της Ρωσίας επιβεβαίωσε την πρόθεση της χώρας του να συντονιστεί με «όλους τους εποικοδομητικά σκεπτόμενους εταίρους για να σταματήσουν οι συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου