Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

«Πράσινο φως» για τα πρώτα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

 



Σε τροχιά ανανέωσης μπαίνει ο στόλος των λεωφορείων στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η υπογραφή της σύμβασης για τα πρώτα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία.

  • Η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο είναι το πρώτο βήμα στην προσπάθεια ανανέωσης του στόλου των μέσων μαζικής μεταφοράς και τα πρώτα νέα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία αναμένονται στις αρχές του 2024.
  • Παράλληλα, δρομολογούνται και τα υπόλοιπα τμήματα του διαγωνισμού για άλλα 400 λεωφορεία, ενώ προετοιμάζεται και δεύτερη φάση προμήθειας για επιπλέον 650 λεωφορεία.Όλα τα νέα οχήματα θα είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, προκειμένου να περιορίσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του συγκοινωνιακού έργου.

Η απόκτηση συνολικά 1.300 λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, καταδεικνύει από πλευράς της πολιτείας ότι η στροφή στην ηλεκτροκίνηση και στις πράσινες μεταφορές δεν γίνεται μόνο με την αγορά ιδιωτικών επιβατικών οχημάτων, αλλά εφαρμόζεται οριζόντια στα ΜΜΜ. Ταυτόχρονα, είναι συμβατή με τον στρατηγικό σχεδιασμό μας για την Ηλεκτροκίνηση και την Οδική Ασφάλεια, τομείς που βρίσκονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας για αυτήν την τετραετία, σταθερά στην υπηρεσία των πολιτών και της κοινωνίας.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου