Παρασκευή 14 Απριλίου 2023

Έμφαση στην ανάπτυξη της Δυτικής Θεσσαλονίκης

 



Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε  χθες στη Θεσσαλονίκη το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, το πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου», όπου θα ανεγερθεί το νέο αντικαρκινικό νοσοκομείο της πόλης, τον Δίλοφο, όπου θα φυτευτεί περιαστικό δάσος αναψυχής, το Συμβουλευτικό Κέντρο - Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και των Παιδιών τους, την ανακαινισμένη Στοά Μοδιάνο, και το Πολιτιστικό Κέντρο Μονής Λαζαριστών, όπου στεγάζεται νέο Μουσείο το οποίο φιλοξενεί εκθέματα προσφύγων από την Ανατολή. Κατά τις επισκέψεις του ανάμεσα στα άλλα ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

  • Έχω επιλέξει να είμαι υποψήφιος στην Α’ Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης στις επόμενες εκλογές. Είναι μία απόφαση συμβολική και ουσιαστική ταυτόχρονα.
  • Έχουμε προχωρήσει μεγάλα έργα τα οποία ήταν κολλημένα, όπως το Μετρό της Θεσσαλονίκης. Κάποιοι φωτογραφιζόντουσαν μπροστά σε μουσαμάδες και ψεύτικα εκδοτήρια. Το Μετρό της Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει το 2024. Το πιο σύγχρονο Μετρό σε όλη την Ευρώπη, το οποίο ταυτόχρονα θα αναδείξει τον πολιτιστικό θησαυρό της πόλης.
  • Γίνεται πολύ σημαντική δουλειά στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης. Η έρευνα πρέπει να έχει και πραγματικό αποτύπωμα στη βελτίωση της καθημερινότητας, της παραγωγικότητας, τις βιώσιμες μεταφορές και τις «έξυπνες» πόλεις. Μία από τις μεγάλες επιτυχίες της πολιτικής μας είναι ότι φτάσαμε το 2022 σε αριθμό-ρεκόρ για τις πατέντες συνολικά στη χώρα. Έχουμε δώσει μία δέσμευση ότι από 1/1/2024, θα υπάρχει νέο μισθολόγιο συνολικά για το Δημόσιο. Θέλουμε να μπορεί να επιβραβεύσει κυρίως εκείνους τους τομείς δραστηριότητας όπου θέλουμε να προσελκύσουμε ανθρώπους.
  • Δική μας ευθύνη είναι να στηρίξουμε την περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης η οποία δεν έτυχε πάντα της απαραίτητης προσοχής από την πολιτεία. Από το καινούργιο αντικαρκινικό νοσοκομείο το οποίο θα κατασκευαστεί στο στρατόπεδο «Καρατάσιου», μέχρι την αξιοποίηση του στρατοπέδου «Ζιάκα» για να κάνουμε εκεί μια πρόσθετη ανάπτυξη με κοινωνικές κατοικίες και να δώσουμε φτηνή στέγη, κυρίως στα νέα παιδιά αυτής της περιοχής.
  • Προωθούμε σημαντικές παρεμβάσεις στις υποδομές με πιο σημαντική την τελική επέκταση του Μετρό και προς τη βορειοδυτική Θεσσαλονίκη,
  • Το Συμβουλευτικό Κέντρο - Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και των Παιδιών τους είναι το αποκούμπι, ειδικά για γυναίκες που έχουν δυσκολία να μιλήσουν γι’ αυτά τα θέματα. Αυτό που θέλουμε να αποφύγουμε είναι τη διαιώνιση μιας κακοποιητικής συμπεριφοράς.  Υπενθυμίζεται ότι  κάθε γυναίκα η οποία νιώθει ότι απειλείται  μπορεί με το «Panic Button»  να επικοινωνήσει γρήγορα με την Αστυνομία και με τις υπόλοιπες Υπηρεσίες του Κράτους, ώστε να έχει άμεση υποστήριξη.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου