Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Προκλητικός Κατρούγκαλος ξεπλένει Πολάκη χωρίς ίχνος ντροπής

 



Αυτός που έχει καταστρέψει τους συνταξιούχους, που ήταν ότι χειρότερο και ακατάλληλο έχει περάσει από τον υπουργείο εξωτερικών επί ΣΥΡΙΖΑ, προκαλεί την κοινωνία και κάνει προσπάθεια να ξεπλύνει τον ακροαριστερό φασίστα Παύλο Πολάκη.

Ο προκλητικός Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ, χαρακτήρισε λανθασμένη τη στοχοποίηση προσώπων, αλλά τόνισε πως δεν θεωρεί πως πρέπει να διαγραφεί ο Πολάκης από το κόμμα, προκαλώντας έτσι την κοινωνία που είναι σοκαρισμένη με την ακροαριστερή φασιστική συμπεριφορά Πολάκη.

Ο προκλητικός Κατρούγκαλος τόνισε πως κανείς δεν πρέπει να θέτει μια προσωπική ατζέντα, αντί για αυτή που ακολουθεί το κόμμα. Όπως ανέφερε αρχικά για το ζήτημα με τον Παύλο Πολάκη: «Ό,τι και να πιστεύουμε, δεν μπορούμε να θέτουμε μια προσωπική ατζέντα αντί για τη συνολική που θέτει το κόμμα μας και δεν μπορεί να τη θέτουμε και με τον τρόπο που μπήκε. Νομίζω επομένως ότι η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα, να θέσει εκτός ψηφοδελτίων τον Παύλο, είναι σωστή. Αντιλαμβάνομαι από την άλλη πλευρά ότι ο ίδιος βλέπει διαφορετικά τα πράγματα».

Σχετικά με τα μηνύματα μιας μερίδας της κοινωνίας που λειτουργεί υποστηρικτικά στην ανάρτηση και τα πιστεύω του κ. Πολάκη, ο Γιώργος Κατρούγκαλος είπε προκαλώντας: «Ο λόγος είναι προφανής. Έχει αναδείξει πάρα πολλά σκάνδαλα διαφθοράς του κυβερνητικού συστήματος (κανένα σκάνδαλο δεν έχει αναδείξει σημειώνουμε έχει πολλά ψέματα και γιαυτό είναι κατηγορούμενος στα δικαστήρια) ο κ. Πολάκης και επίσης -μολονότι το έχει κάνει με έναν τρόπο που προφανώς δεν είναι δικός μου, άλλο ύφος έχουμε- υπάρχουν πολλοί από τους συμπολίτες μας που μπροστά σε αυτή τη συσσώρευση σκανδάλων, θέλουν κάποιος να τα πει, όπως τα λέει ο Παύλος. Και να προσθέσω και επιπλέον ότι εγώ αντιλαμβάνομαι και ότι μπορεί να αισθάνεται πικρία ο ίδιος ο κ. Πολάκης. Υπάρχει όμως μια ηθική της Αριστεράς. Να σας θυμίσω τον Πλουμπίδη, τον λέγανε καταδότη και δεν σκέφτηκε ποτέ να διαφοροποιηθεί».

Ο Κατρούγκαλος προκλητικά χωρίς ίχνος ηθικής υποστήριξε πως δεν πρέπει να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη διαγραφή του Παύλου Πολάκη από το κόμμα.

«Δεν νομίζω ότι πρέπει να προχωρήσει στη διαγραφή του κ. Πολάκη. Αυτά τα οποία κάνει ο Παύλος δεν απάγουν κάποιοι ηθική απαξία στο πρόσωπό του. Είναι, κατά τη γνώμη μου, μεγάλο πολιτικό σφάλμα, αλλά δεν δείχνουν διαφθορά, δεν δείχνουν κάποια έκθεση, κάποια σύγκρουση με τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ», είπε και πρόσθεσε πως φυσικά και η στοχοποίηση προσώπων είναι απόλυτα λανθασμένη. «Δεν μιλάμε ποτέ ατομικά. Και να σας πω την αλήθεια, και αρκετούς από τους δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας τους γνωρίζω και προσωπικά και τους σέβομαι. Δεν ξέρω πώς σκέφτηκαν θα διαβάσω την απόφαση, αλλά έτερον εκάτερον», ανέφερε χωρίς να ντρέπεται για ακόμα μία φορά.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου