Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Λοβέρδος : Το ΠΑΣΟΚ το εκβιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι η Νέα Δημοκρατία

 


Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, ξεκαθάρισε σε οξείς τόνους πως πρόκειται για «βρώμικα μισόλογα» και κάνοντας λόγο για απαράδεκτες, ανεπίτρεπτες και καταδικαστέες δηλώσει της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όλα τα έχουμε ζήσει προ των εκλογών, αλλά να μας εκβιάζουν πριν τις εκλογές δεν το έχουμε ξαναζήσει τόσες πολλές φορές» είπε αρχικά ο κ. Λοβέρδος, και πρόσθεσε: «Μου είναι αδιανόητο να μην αναφερθώ από το βήμα αυτό σε έναν εκβιασμό που ασκείται στο κόμμα μας από την εκπρόσωπο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το ΠΑΣΟΚ ούτε εκβιάζεται ούτε απειλείται και δεν εκβιάζεται από κανέναν και για κανέναν».

«Δεν είναι πρώτη φορά που αυτό το κόμμα διολισθαίνει σε τέτοιες κατηφόρες. Εύχομαι για το καλό της χώρας μας να είναι τελευταία, αλλά δεν το ελπίζω. Ούτε μπορώ να πω ότι εκπλήσσομαι από τέτοιες δηλώσεις, γιατί είναι δηλώσεις ευθέως ανάλογες με το κόμμα που εκπροσωπεί», τόνισε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

«Σε μας, αυτά δεν περνάνε. Πολύ κακό δρόμο έχει διαλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ να βαδίσει, ενόψει εκλογών. Είναι συνηθισμένοι να μετατρέπουν σε βούρκο κάθε πεδίο πολιτικής μάχης αλλά και αυτή τη φορά θα τους αντιμετωπίσουμε με σθένος. Το ΠΑΣΟΚ δεν εκβιάζεται από κανέναν και για κανέναν», κατέληξε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Απαντώντας, ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος απευθυνόμενος στον Α. Λοβέρδο είπε: «Θέλετε να πάτε με τη ΝΔ κύριε συνάδελφε; Να πάτε». Ενώ ο Α. Λοβέρδος ανταπάντησε κάνοντας λόγο για προβοκατόρικες δηλώσεις Κατρούγκαλου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε επίσης να καλέσει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ «να μην παρερμηνεύουν τις δηλώσεις του προέδρου τους και να μη χρησιμοποιούν τοξικές εκφράσεις (!) όσο πηγαίνουμε σε εκλογές».

Για να προσθέσει υπαινικτικά: «Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία θέλουν την συνεργασία με τη ΝΔ, δεν θεωρώ σωστό να χρησιμοποιούν αυτόν τον υπονομευτικό τρόπο και καλό θα είναι να μην υποσκάπτουν το κλίμα». Σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις από την δήλωση Τσαπανίδου μάλιστα ο κ. Κατρούγκαλος είπε: «Η θέση μας στο θέμα των παρακολουθήσεων είναι σαφής. Θεωρούμε ότι με την προσπάθεια της συγκάλυψης η κυβέρνηση προσπαθεί όχι μόνο συγκάλυψη ευθυνών πρωθυπουργού, αλλά να εκβιάσει και το ΠΑΣΟΚ και να το κρατήσει όμηρο», προσθέτοντας: «Θέλω να πιστεύω στις δηλώσεις του ίδιου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ που λέει ότι θέλει μια κυβέρνηση προοδευτική. Και την επόμενη δήλωση που λέει ότι είναι καιρός πλέον η ΝΔ να πάει στην αντιπολίτευση».

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Γ. Κατρούγκαλος κάνει λόγο για εξωφρενικό ισχυρισμό του κ. Λοβέρδου ότι το ΠΑΣΟΚ το εκβιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι η κυβέρνηση.

«Η απάντηση μου στη Βουλή στον εξωφρενικό ισχυρισμό του κ. Λοβέρδου ότι εκβιασμό κατά του κόμματος του δεν επιχειρεί η κυβέρνηση, αλλά τάχα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θέλουν να πάνε με τη ΝΔ, ας το πουν ευθέως, μην ψάχνουν για προσχήματα» έγραψε ο κ. Κατρούγκαλος.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου