Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

«Πρώτα σπιλώνουν και μετά κρύβονται» -Αναβολή της δίκης ζήτησαν οι δημοσιογράφοι στην αγωγή Δημητριάδη

 


Σε αναβολή για τον… Ιανουάριο του 2024 οδηγήθηκε την Πέμπτη, μετά από αίτημα των εναγόμενων, η εκδίκαση της αγωγής για ηθική βλάβη που κατέθεσε ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος κατέφυγε στη Δικαιοσύνη μετά από δημοσιεύματα που τον ενέπλεκαν στην υπόθεση των υποκλοπών.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτό το αίτημα των εναγομένων και ανέβαλε την υπόθεση για τις 25 Ιανουαρίου 2024.

H αγωγή κατατέθηκε εναντίον της «Εφημερίδας των Συντακτών», του διευθυντή της Νικόλα Βουλέλη, του διευθυντή σύνταξης Σωτήρη Μανιάτη, του αρχισυντάκτη του πολιτικού ρεπορτάζ Γιώργου Πετρόπουλου, του ιστότοπου Reporters United και των δημοσιογράφων Θανάση Κουκάκη, Θοδωρή Χονδρόγιαννου και Νικόλα Λεοντόπουλου.

Ο κ. Δημητριάδης ζητεί στην αγωγή του από τους συντάκτες και τους υπεύθυνους των μέσων ενημέρωσης να ανακαλέσουν και να μην επαναλάβουν στο μέλλον δημοσιεύματα που περιείχαν δυσφημιστικές ή εξυβριστικές κατά τον ίδιο φράσεις για το πρόσωπό του, καθώς και την επιδίκαση ποσών ως χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη, τα οποία θα εκχωρήσει στα Παιδικά Χωριά SOS. Ο ενάγων δήλωσε την Πέμπτη -μέσω των πληρεξουσίων του- την επιθυμία του για την πρόοδο της δίκης, ωστόσο οι εναγόμενοι ζήτησαν από την πλευρά τους αναβολή λόγω κωλύματος των δικηγόρων τους. Απών ήταν ο κ. Κουκάκης.

«Πρώτα σπιλώνουν και μετά κρύβονται», σχολίαζαν πηγές από την πλευρά του ενάγοντος. Οι δημοσιογράφοι αρνήθηκαν να παρουσιάσουν τα στοιχεία τους στο δικαστήριο, ενώ ο ενάγων θα χρειαστεί να περιμένει τουλάχιστον ως το 2024, με τις αναφορές που -όπως δηλώνει στην αγωγή του- σπιλώνουν την προσωπικότητά του να αιωρούνται στην προεκλογική ατμόσφαιρα.


iefimerida.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου