Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Οι πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης με τα κακόβουλα λογισμικά

 


Οι πραγματικές και αληθινές διαστάσεις της υπόθεσης είναι ότι αυτού του είδους τα κακόβουλα λογισμικά υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη, υπάρχουν και στη χώρα μας. Κακόβουλα λογισμικά παρακολούθησης παρατηρήθηκαν πρώτη φορά στη χώρα μας το 2017-18.

Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι καμιά ελληνική Αρχή ασφαλείας δεν τα διαθέτει και δεν τα χρησιμοποίησε ποτέ. Το είπαμε από την πρώτη στιγμή πεντακάθαρα. Η Ελληνική Πολιτεία, το Ελληνικό Κράτος δεν έχει κανενός είδους συναλλαγή με εταιρείες που παράγουν, εμπορεύονται, διακινούν αυτά τα λογισμικά και καμία ελληνική κρατική Αρχή ασφάλειας δεν τα έχει χρησιμοποιήσει. Οι έρευνες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, το έχουν επιβεβαιώσει.

Ό,τι στοιχείο έρχεται στη δημοσιότητα για αυτό, για ενδεχόμενες εμπλοκές προσώπων, οφείλει η Δικαιοσύνη, που έχει ανοιχτή δικαστική έρευνα σε εξέλιξη, να το αξιολογήσει και να το ψάξει. Έτσι γίνεται στις Δημοκρατίες.  

Η Κυβέρνηση έχει από την πρώτη στιγμή τοποθετηθεί με σαφήνεια και με ειλικρίνεια. Το περιστατικό πρέπει να διερευνηθεί σε όλες του τις διαστάσεις και να μην μείνει καμία σκιά.

Αυτό που ξέρουμε για το Predator με τον κ. Ανδρουλάκη είναι ότι διαπίστωσε μία απόπειρα παραβίασης του κινητού του. Πήγε το κινητό του για έλεγχο και είδε ότι υπήρχε μία απόπειρα παραβίασης από το Predator, η οποία, όμως, σε καμία περίπτωση δεν προέρχεται από ελληνική Αρχή Ασφάλειας.

Δεν είναι η μοναδική περίπτωση αυτή παραβίασης ή απόπειρας παραβίασης με κακόβουλα λογισμικά τηλεφώνου πολιτικού. Υπήρχαν αντίστοιχα περιστατικά στην Ισπανία, στη Γαλλία, στην Πολωνία. Είναι μία απειλή με την οποία έχουν έρθει αντιμέτωπες πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Κάποιοι θέλουν να το παρουσιάσουν σαν μια ελληνική ιδιαιτερότητα. Δεν είναι ελληνική ιδιαιτερότητα.

Η Κυβέρνηση αυτή τη στιγμή εμφανίζεται να είναι και αυτή θύμα όλης αυτής της υπόθεσης.

Η Κυβέρνηση ενεργεί με νομοθετικές διατάξεις, που θα αλλάξουν συνολικά το τοπίο, που θα βάλουν την Ελλάδα πρώτη χώρα στην Ευρώπη, στην οποία θα υπάρχει καθολική απαγόρευση χρήσης, εμπορίας, διακίνησης αυτού του κακόβουλου λογισμικού. Και μια σειρά άλλες διατάξεις που θα διαρθρώνουν διαχρονικές παθογένειες, ακόμα και στον τύπο των νόμιμων επισυνδέσεων. 

Ο Πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή βγήκε και είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Πήρε αποφάσεις, απέδωσε ευθύνες, απομακρύνθηκαν άνθρωποι.

Η προσπάθεια όλη αυτή η υπόθεση να κυριαρχήσει μονοθεματικά, να αποδυναμώσει και να αποσταθεροποιήσει την Κυβέρνηση, έχει ανάμεσα στα άλλα και ένα στόχο, να αποπροσανατολίσει το ενδιαφέρον του κόσμου, τη μνήμη του από την κοσμογονία, που συντελείται στη χώρα τα τελευταία 3,5 χρόνια. Η κοσμογονία αυτή που γίνεται στη χώρα αφορά:

Τους συνταξιούχους, που παίρνουν τη σύνταξη τους, σήμερα, πολύ γρηγορότερα από ό,τι στο παρελθόν.

Την κοινωνία, που έμεινε όρθια την περίοδο της πανδημίας.  

Τους φοιτητές και τα Πανεπιστήμια, που θα μπορούν να συνεργάζονται με αντίστοιχα Ιδρύματα του εξωτερικού.

Την οικονομία, καθώς η χώρα μας είναι ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός. Η χώρα έχει τις μεγαλύτερες, τις περισσότερες ξένες επενδύσεις από ποτέ.

Τον καθένα, που πληρώνει τον τρίτο χαμηλότερο λογαριασμό στην Ευρώπη στο ηλεκτρικό ρεύμα, εξαιτίας της πολιτικής της Κυβέρνησης.

Τις προσπάθειες για την ενεργειακή αυτονομία, καθώς η χώρα παράγει το 44% με ΑΠΕ και θα αυξηθεί περισσότερο. Αλλά και το γεγονός ότι ξεκινά σεισμικές έρευνες για το φυσικό αέριο.

250.000 ανθρώπους, που μέσα σε αυτά τα χρόνια της κρίσης βρήκαν δουλειά και έχουν εισόδημα, μισθό. 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου