Σάββατο 28 Μαΐου 2022

«Reunite Parthenon»: Γραμματόσημα με μήνυμα για επαναπατρισμό των Γλυπτών

 



«Reunite Parthenon» είναι το κεντρικό μήνυμα των γραμματοσήμων ειδικής σειράς που κυκλοφόρησαν τα ΕΛΤΑ στηρίζοντας την προσπάθεια επαναπατρισμού των Γλυπτών από το Βρετανικό Μουσείο.

Τα γραμματόσημα απεικονίζουν τμήματα από τα διαμελισμένα Γλυπτά του Παρθενώνα, πλάι στο ξεκάθαρο αίτημα για την επανένωση του μνημείου. «Αρχίζει πλέον και δημιουργείται ένα κύμα δυνατό, το οποίο πιέζει τη βρετανική πλευρά ότι αυτά τα Γλυπτά, τα δημιουργήματα του Φειδία, πρέπει να γυρίσουν στον γενέθλιο τόπο τους, πρέπει να βρουν τη θέση τους στο Μουσείο της Ακρόπολης», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, στην παρουσίαση των γραμματοσήμων. 



Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου Ακρόπολης, καθ. Δημ. Παντερμαλής, υπογράμμισε: «Είμαι περήφανος που τα ΕΛΤΑ μπόρεσαν να συνοψίσουν σε αυτό το μικρό χαρτάκι αυτό το περίπλοκο πρόβλημα. Γιατί δεν είναι απλώς να απεικονίσεις κάτι, αλλά να δώσεις ένα σύνθετο μήνυμα, και μάλιστα σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου».

Η παρουσίαση των γραμματοσήμων έγινε από τον πρόεδρο του Δ.Σ των ΕΛΤΑ, Πολυχρόνη Γριβέα, που υπογράμμισε: «Προσφέρουμε τα μικρά αυτά πολύτιμα γραμματόσημα στην υπηρεσία της εθνικής πολιτιστικής διπλωματίας με στόχο να συμβάλουμε στην ενδυνάμωση του αιτήματος της επανένωσης».

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κυκλοφόρησαν 5 εκατομμύρια γραμματόσημα-πρεσβευτές του σπουδαίου μηνύματος, ενώ δημιουργήθηκε και ειδικό mini site (www.parthenonostamps.gr).



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου