Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Αποτελεσματική αντιμετώπιση της φτώχειας και της αστεγίας

 



Επεκτείνεται το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» από 14 σε 43 Δήμους σε όλη τη χώρα. Το πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια και βελτίωση των δύο προηγούμενων επιτυχημένων πιλοτικών προγραμμάτων επανένταξης αστέγων, που έχουν υλοποιηθεί από το 2014 έως σήμερα και αποκτά χαρακτήρα μόνιμης δημόσιας πολιτικής με την πρόβλεψη για ανά διετία εφαρμογή του από πόρους του κρατικού προϋπολογισμού.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 10.000.000€ και στοχεύει στην επανένταξη 600 νοικοκυριών/800 ωφελούμενων στους δυνητικά εντασσόμενους Δήμους της χώρας. Επομένως μόνο με το πρόγραμμα αυτό καλύπτονται οι μισοί καταγεγραμμένοι άστεγοι των μεγάλων αστικών κέντρων (με βάση την τελευταία καταγραφή του 2018).

Ειδικότερα, στις ωφελούμενες ομάδες του προγράμματος, περιλαμβάνονται:

Οικογένειες και άτομα που φιλοξενούνται σε ξενώνες μεταβατικής φιλοξενίας αστέγων και υπνωτήρια.

Οικογένειες και άτομα που έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων ως άστεγοι και διαβιούν στον δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα.

Γυναίκες που φιλοξενούνται σε ξενώνες γυναικών θυμάτων βίας.

Άτομα, που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και φιλοξενούνται σε δομές παιδικής προστασίας.

Μέσω του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία», καλύπτονται πλήρως τα έξοδα ενοικίου, οικοσκευής και ΔΕΚΟ για δύο χρόνια, αλλά και πλήρως τον μισθό και τις εργοδοτικές εισφορές για έναν χρόνο.

Προσκαλούμε όλους τους Δήμους της χώρας μας, να ενταχθούν στο πρόγραμμα, με σκοπό να συμβάλλουμε ουσιαστικά στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, όσων συμπολιτών μας έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Με ενεργητικές πολιτικές προχωρούμε στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της φτώχειας και της αστεγίας. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου