Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Περίπου 800 επιπλέον κλίνες Covid στο λεκανοπέδιο


 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής, οι νοσηλείες «Όμικρον» μας πιέζουν σε απλές κλίνες νοσηλείας και όχι σε ΜΕΘ, κυρίως στο λεκανοπέδιο. Άρα, αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να καλύψουμε την ανάγκη στην Αθήνα.

Πέρα από τις μεγάλες δημόσιες δομές στην Αθήνα- δίνουν οι ιδιωτικές Κλινικές το 10% έως 15% των κλινών τους, που μεταφράζεται σε 300-400 επιπλέον κλίνες στο λεκανοπέδιο.

Από όλες τις μεγάλες Κλινικές, οριζόντια, παίρνουμε κλίνες και με τις μικρότερες Κλινικές, που δεν έχουν τις υποδομές να υποστηρίξουν τέτοια περιστατικά, είμαστε σε συνεννόηση να ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας με το προσωπικό τους, ώστε να καλύπτονται κενά εκεί που παρουσιάζονται.

Επιπλέον, το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο θα γίνει μόνο για Covid περιστατικά, πλην των ειδικών κλινικών που έχει. Και στα απλά περιστατικά θα μας βοηθήσει και το Στρατιωτικό Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ.

Οπότε με όλη αυτή τη διαχείριση, ουσιαστικά καταφέρνουμε να προσθέσουμε στο λεκανοπέδιο άλλες 700 με 800 κλίνες Covid, προκειμένου να καλύψουμε την αύξηση στις απλές κλίνες.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου