Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Εγκρίθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca και της Οξφόρδης

 



Το βρετανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι η κυβέρνηση της χώρας δέχθηκε τη σύσταση της Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) να εγκριθεί το εμβόλιο της AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά του κορωνοϊού.

Το εμβόλιο έχει την κωδική ονομασία AZD1222.

«Η κυβέρνηση δέχθηκε τη σύσταση της Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) να εγκριθεί το εμβόλιο της AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά του κορωνοϊού» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Το εμβόλιο κρίθηκε ασφαλές και αποτελεσματικό.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει παραγγείλει 100 εκατομμύρια δόσεις από την AstraZeneca – αρκετές για τον εμβολιασμό 50 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Το εμβόλιο της Οξφόρδης και της AstraZeneca σχεδιάστηκε κατά τους πρώτους μήνες του 2020, δοκιμάστηκε στον πρώτο εθελοντή τον Απρίλιο και έκτοτε πέρασε από κλινικές δοκιμές μεγάλης κλίμακας με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων.

Το εμβόλιο Οξφόρδης/ AstraZeneca θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση του εμβολιασμού καθώς είναι φθηνό και μπορεί να παραχθεί μαζικά. Μπορεί δε να αποθηκευτεί σε ένα τυπικό ψυγείο – σε αντίθεση με το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech που αποθηκεύεται στους -70 βαθμούς Κελσίου.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου