Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Σε πανικό ο Ερντογάν που δυσκολεύεται με Μητσοτάκη γιατί είχε συνηθίσει να γελοιοποιεί την κυβέρνηση Τσίπρα



Εξαιρετικά δύσκολες και κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis που εξακολουθεί να πλέει από τις 17:30 τη Δευτέρα στο ανατολικότερο άκρο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αγνοώντας τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις από τις φρεγάτες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού για αποχώρηση από την περιοχή. 

Ο δικτάτορας Ερντογάν μην μπορώντας να χωνάψει ότι έχει νικηθεί απο την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε όλα τα επίπεδα, ετοιμότητας και διπλωματίας, και ξεχνώντας ότι δεν κυβερνά ο απολύτως τίποτα για την Ελλάδα Αλέξης Τσίπρας προκαλεί όσο αντέχει ακόμα.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με υψηλό φρόνιμα χωρίς κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας, περιμένει την Τουρκία που επιμένει να δοκιμάζει τα όρια και τις αντοχές της ελληνικής πλευράς.

Από την Ελλάδα με σοβαρότητα και εθνικό φρόνιμα παρακολουθούν κάθε κίνηση του τουρκικού ερευνητικού και των συνοδευτικών του, δύο ελληνικές φρεγάτες, οι οποίες από την πρώτη στιγμή που μπήκε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το καλούν να αποχωρήσει. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση από τους Τούρκους παίζοντας το προκλητικό παιχνίδι του δικτάτορα Ερντογάν.

Για την Ελλάδα, «κόκκινη γραμμή» θεωρείται η έναρξη των ερευνών. Αν το Oruc Reis ρίξει τα καλώδια και ξεκινήσει έρευνες τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι. Σε αυτή την περίπτωση η Αθήνα ενδέχεται να αναλάβει ακόμα και στρατιωτική δράση κατά του Oruc Reis και των συνοδευτικών του πλοίων. Ως πρώτη ενέργεια υπάρχει στο τραπέζι να σπεύσει ελληνικό σκάφος και να κόψει τα καλώδια του τουρκικού ερευνητικού.

Στο πεδίο ελληνικές και τουρκικές φρεγάτες έχουν μεταξύ τους οπτική επαφή και παρακολουθεί η μία τις κινήσεις της άλλης.

Υπενθυμίζεται πως η απόφαση του ΚΥΣΕΑ ήταν σαφής το πρωί της Δευτέρας. Η Ελλάδα να αντιδράσει άμεσα και αποφασιστικά σε περίπτωση προσβολής της ελληνικής κυριαρχίας από την Τουρκία. Αλλά και από την πλευρά της Άγκυρας, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Άκσοϊ, απείλησε ευθέως ότι αν υπάρξει στρατιωτική δράση κατά πολιτικού πλοίου, η Τουρκία θα απαντήσει.

Η ουσία είναι ότι ο δικτάτορας Ερντογάν ξέρει πλέον πολύ καλά ποιόν έχει απέναντι του, και ξέρει ότι παιχνίδια με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του δεν κάνεις. Ο Μητσοτάκης δεν είναι Τσίπρας και η κυβέρνηση δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ το έχει εμπεδώσει ο δικτάτορας εδώ και ένα χρόνο και οφείλει να το σεβαστεί και να κάτσει φρόνιμος για να αποφύγει τις συνέπειες.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου