Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Προβάδισμα 17,4 μονάδων για τη ΝΔ




Δημοσκόπηση της Alco για την τηλεόραση του Open.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 37,1% έναντι 21% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο το ΚΙΝΑΛ με 5,5%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,1% και τέλος η Ελληνική Λύση με 3,5%.


Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 40%, έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα έρχεται το ΚΙΝΑΛ με 5,9% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,5% και τη Ελληνική Λύση με 3,8%.


Το 87% λέει όχι σε πρόωρες εκλογές, ενώ μόλις το 4% τις θεωρεί επιβεβλημένες. Αντίστοιχα το 67% εκτιμά πως δεν θα γίνουν και το 16% πως θα γίνουν.


Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 49% έναντι 20% του Αλέξη Τσίπρα. «Κανένα από τους δύο» απαντά το 25%.


Το 75% είναι ικανοποιημένο από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις επιδόσεις του στην αντιμετώπιση της πανδημία.


Η ικανοποίηση για τον Βασίλη Κικίλια φτάνει στο 67% και για τον Νίκο Χαρδαλιά στο 64%.

Όσο για την καθημερινή ενημέρωση του κ. Τσιόδρα, το 79% τη θεωρεί επαρκή και το 13% μη επαρκή.


Αρνητικά είναι τα ποσοστά για τον Αλέξη Τσίπρα καθώς το 42% απάντησε πως δεν είναι ικανοποιημένο από την στάση του στην φάση της πανδημίας.


7 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι δεν έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία μετά από τη σταδιακή άρση των μέτρων κατά του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, για το είναι ορθή η απόφαση να ανοίξουν τα Λύκεια και τα Γυμνάσια ή θα έπρεπε να διεξαχθούν μόνο οι Πανελλήνιες, το 60% θεωρεί ότι έπρεπε να διεξαχθούν μόνο οι Πανελλαδικές οι εξετάσεις, με το 29% να θεωρεί σωστή την απόφαση ανοίγματος των σχολείων.


Για τα Δημοτικά σχολεία το 73% θεωρεί ότι δεν πρέπει να ανοίξουν, ενώ το 17% πιστεύει ότι πρέπει να ανοίξουν τον Ιούνιο.


Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την στήριξη της οικονομίας από την κυβέρνηση για τους εργαζόμενους, θεωρούνται μη επαρκή από το 60% έναντι 28% που τα θεωρούν επαρκή. Αντίστοιχα, το 59% τα θεωρεί ανεπαρκή για τις επιχειρήσεις, έναντι 21% που τα θεωρεί επαρκή.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου