Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Oλονύχτια μάχη της πυροσβεστικής σε Σάμο και Κύθηρα



Στη Σάμο κατάφεραν να περιορίσουν την φωτιά που το απόγευμα του Σαββάτου απείλησε τον Μεσόκαμπο και πλέον έχουν να αντιμετωπίσουν τις πολλές μικροεστίες ώστε να μην υπάρξει αναζωπύρωση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε μέσα σε κατοικημένη περιοχή και γρήγορα έλαβε μεγάλες διαστάσεις χωρίς όμως να απειλήσει ξενοδοχεία ή σπίτια.

Νωρίτερα οι αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση τεσσάρων ξενοδοχείων και με την συνδρομή του Λιμενικού από την περιοχή απομακρύνθηκαν 70 περίπου άτομα μεταξύ των οποίων και κάτοικοι. Συγκεκριμένα ένα πλωτό του Λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης, δύο σκάφη της Frontex και περίπου 20 ιδιωτικά σκάφη περισυνέλλεψαν παραθεριστές και κατοίκους από τις παραλίες της Γλυκόριζας και του Πρωτέα και τους μετέφεραν στο λιμένα και την μαρίνα Πυθαγορείου.

Στο σημείο βρίσκονται 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα ενώ μέχρι τη δύση του ηλίου συνέδραμαν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν 88 εθελοντές και 27 εθελοντικά οχήματα.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου φωτιά ξέσπασε και στα Κύθηρα σε δασική έκταση στην περιοχή Παλαιόπολης. Οι δυνάμεις που βρίσκονται στο νησί με σύμμαχο τον καιρό επιχειρούν να οριοθετήσουν την φωτιά περιμένοντας με το πρώτο φως της ημέρας και ενισχύσεις από την Πελοπόννησο. Επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα και συνδράμουν 1 υδροφόρα και 2 χωματουργικά μηχανήματα ΟΤΑ.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου