Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

REUTERS: Μυστήριο με κενούς τάφους στο Βατικανό



Νέο μυστήριο καλύπτει το Βατικανό. Xθες ανοίχτηκαν εκεί δύο τάφοι, προκειμένου να ερευνηθεί αν βρισκόταν θαμμένο το πτώμα ενός κοριτσιού που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 1983. Ωστόσο, προς μεγάλη έκπληξη των παρισταμένων, οι τάφοι ήταν εντελώς κενοί. Δεν περιείχαν ούτε τα οστά δύο πριγκιπισσών που υποτίθετο ότι είχαν ενταφιαστεί εκεί τον 19ο αιώνα.

Οι ειδικοί αναζητούσαν τα οστά της Εμανουέλας Ορλάντι, της κόρης ενός υπαλλήλου της Αγίας Εδρας, η οποία ουδέποτε επέστρεψε σπίτι της μετά το μάθημα μουσικής. Η διαδικασία εκταφής ξεκίνησε μετά την πρωινή προσευχή στο Τευτονικό Κοιμητήριο, το οποίο βρίσκεται εντός των τειχών του Βατικανού και χρησιμοποιήθηκε για την ταφή ανωτάτων κληρικών και ευγενών γερμανικής και αυστριακής καταγωγής. Οι αξιωματούχοι ανέμεναν να βρουν τουλάχιστον τα οστά της πριγκίπισσας Σοφίας φον Xoενλόε, που απεβίωσε το 1836, και της πριγκίπισσας Καρλότας-Φρειδερίκης του Μέκλενμπουργκ, η οποία πέθανε το 1840. Ωστόσο, δεν βρήκαν το παραμικρό, καθώς οι τάφοι ήταν εντελώς κενοί.

Το Βατικανό θα προσπαθήσει να ρίξει άπλετο φως στο μυστήριο, εξετάζοντας τις δομικές εργασίες που έγιναν στο κοιμητήριο στα τέλη του 19ου αιώνα αλλά και 60 χρόνια αργότερα. Οι θεωρίες για την εξαφάνιση της Εμανουέλας Ορλάντι οργιάζουν και καλύπτουν ευρύτατο φάσμα σεναρίων, από την προσπάθεια απελευθέρωσης του Μεχμέτ Αλι Αγκτσά, του Τούρκου που φυλακίστηκε το 1981 για την απόπειρα δολοφονίας του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄, μέχρι τους συσχετισμούς με τον τάφο του μαφιόζου Ενρίκο ντε Πέντις, ο οποίος έχει ταφεί σε μια βασιλική της Ρώμης. Ο τάφος του ανοίχτηκε το 2012 χωρίς να αποκαλυφθεί τίποτα.

Η οικογένεια της Ορλάντι έλαβε σχετικά πρόσφατα ανώνυμη επιστολή σύμφωνα με την οποία η σορός της Εμανουέλας πιθανώς να είχε κρυφτεί στο Τευτονικό Κοιμητήριο, στο σημείο όπου βρίσκεται το άγαλμα ενός αγγέλου, ο οποίος κρατά ένα βιβλίο που γράφει «Αναπαύσου εν ειρήνη» στα Λατινικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο μνήματα ανοίχτηκαν παρουσία μελών της οικογένειας Ορλάντι και απογόνων των δύο πριγκιπισσών, οι οποίοι δεν κατάφεραν να κρύψουν την έκπληξή τους. Τέλος, το 1983 η ιταλική αστυνομία δεν απέκλειε την πιθανότητα, η Εμανουέλα Ορλάντι να απήχθη και να δολοφονήθηκε για λόγους που δεν έχουν καμία σχέση με το Βατικανό. Πιθανώς και να έπεσε θύμα εμπορίου λευκής σαρκός.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου