Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Μεγάλα προβλήματα από τον κυκλώνα «Ζορμπά»



Το βράδυ του Σαββάτου ο κυκλώνας «Ζορμπάς» έπληξε την Αττική με συνεχή βροχόπτωση που προκάλεσε τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα. Περίπου από τις 21:30 το βράδυ του Σαββάτου είχε κλείσει το ρεύμα προς Πάτρα της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου από κατολισθήσεις και πλημμυρικά φαινόμενα. Η «Ολυμπία Οδός» στο 55ο χιλιόμετρο, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας, ήταν αδιάβατη, αφού το ύψος του νερού φτάνει το μισό μέτρο. Η Τροχαία απαγορεύει τη διέλευση των αυτοκινήτων από τα διόδια Ελευσίνας και όσοι επιχειρούν να μετακινηθούν προς Πάτρα στο ύψος της Ελευσίνας υποχρεώνονται να αναστρέψουν προς Αθήνα.

Περίπου στις 24:00 τα μεσάνυχτα η τροχαία άνοιξε το ρεύμα της εθνικής οδού προς την Αθήνα. Η κυκλοφορία από Κόρινθο προς Αθήνα είχε διακοπεί νωρίτερα από τα διόδια του Ισθμού, από τα μεσάνυχτα όμως η κίνηση στο τμήμα της εθνικής από Κόρινθο προς Αθήνα επιτρέπεται.

Κλειστή ήταν από το βράδυ του Σαββάτου η Λεωφόρος Ποσειδώνος από το ύψος της Λεωφόρου Αλίμου, στο ύψος προς Πειραιά.

Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων υπάρχει και στην οδό Πειραιώς, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος της συμβολής με την οδό Πέτρου Ράλλη, έως την οδό Χαμοστέρνας.

Επίσης κλειστή παραμένει και η εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των διοδίων Ελευσίνας έως τα διόδια Κορίνθου, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Αντίστοιχη η εικόνα από την 54 έως 57 χ/θ της Π.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, στην Κινέτα, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Να σημειωθεί ότι κλειστή είναι και η παλαιά Εθνική οδός Αθηνών Κορίνθου στο ύψος της Κινέτας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.Το απόγευμα η καταιγίδα είχε δημιουργήσει προβλήματα και στο ύψος του Ξυλοκάστρου, στο 117ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πατρών-Κορίνθου. Τα πλημμυρικά φαινόμενα είχαν προκαλέσει κατολισθήσεις αφού ο δρόμος είχε γεμίσει με νερά και φερτά υλικά, αυτή την ώρα όμως η κυκλοφορία διεξάγεται χωρίς πρόβλημα.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ ανέφερε:

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα κάτωθι σημεία:
1) Επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος των διοδίων Ελευσίνας έως τα διόδια Κορίνθου, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
2) Επί της Λ. Σαλαμίνος, στην Σαλαμίνα, από το ύψος της διασταύρωσης με την οδό Ευρυπίδου έως το ύψος της συμβολής με την οδό Αρετής.
3) Επί της Λ. Σαλαμίνος, στην Σαλαμίνα, από το ύψος της Λ. Αιαντείου, έως ο ύψος της συμβολής με την οδό Φανερωμένης.

Την εξέλιξη του κυκλώνα Ζορμπά παρακολουθεί από το πρωί του Σαββάτου όλη η Ελλάδα, με την Μεσσηνία, την Αργολίδα και την Κόρινθο να αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα προβλήματα μέχρι στιγμής, με τους ισχυρούς ανέμους, αλλά και τις έντονες βροχοπτώσεις που πλημμύρισαν δρόμους, αλλά και σπίτια σε σειρά από περιοχές.

Από το πέρασμα του πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και χωράφια, ξεχειλίζοντας ποτάμια και ρίχνοντας δέντρα και τώρα ο «Ζορμπάς» κινείται στο υπόλοιπο μέρος της χώρας όσο έρχεται το βράδυ του Σαββάτου.

Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί έως τώρα 110 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δένδρων και αφαιρέσεις αντικειμένων στο λεκανοπέδιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αργά το απόγευμα υπήρχαν αναφορές για ανησυχητική βροχή στην Μάνδρα, όπου τα αντιπλημμυρικά έργα άρχισαν μόλις στα τέλη Αυγούστου, ωστόσο οι έως τώρα μετρήσεις από τους σταθμούς της Ελευσίνας και του Ασπρόπυργου δεν δείχνουν κάτι ανησυχητικό.


ΤΑ ΝΕΑ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου