Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Ντόρα Μπακογιάννη : Το Σκοπιανό χρειάζεται σοβαρή αντιμετώπιση και όχι πυροτεχνήματα




Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη προσερχόμενη στην εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών με θέμα «Με αφορμή το όνομα. Συγκυρία και στρατηγική στα Βαλκάνια» και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Για την προανακριτική για την Novartis:

"Η ΝΔ  έχει από την αρχή τοποθετηθεί: όλα στο φως. Βεβαίως θέλουμε να γίνει προανακριτική, η οποία όμως θα συζητήσει την ουσία του προβλήματος. Ο τρόπος με τον οποίο το χειρίστηκε η κυβέρνηση δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά, τεράστιες αντιδράσεις και κινδυνεύει για άλλη μια φορά να αφήσει την ουσία του προβλήματος απ' έξω".

Σε ερώτηση για το Σκοπιανό:

"Είναι σαφές ότι η Ελλάδα επιθυμεί να βρεθεί λύση στο θέμα των Σκοπίων. Η λύση όμως δεν μπορεί να βρεθεί ούτε με μυστική διπλωματία, ούτε με προσπάθεια διχασμού του ελληνικού λαού, ούτε με λογικές οι οποίες δεν ανήκουν στη σύγχρονη διπλωματία. Έχουμε θέσει τις αρχές πάνω στις οποίες πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξει λύση του Σκοπιανού προβλήματος. Καλά θα κάνει η κυβέρνηση - έστω και σήμερα άκουσα τον πρωθυπουργό να μιλάει περί του Συντάγματος της γειτονικής χώρας - έστω και την ύστατη ώρα να αντιληφθεί ότι αυτό είναι ένα θέμα το οποίο χρειάζεται σοβαρή αντιμετώπιση και όχι πυροτεχνήματα".


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου