Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Μια δεύτερη υπερσύγχρονη ΕΥΠ έφτιαξε η Ελληνική Αστυνομία



Σε νέες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στο Περιστέρι μετακόμισε η Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔιΔΑΠ) της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να δημιουργηθεί ένας κεντρικός πληροφοριακός κόμβος. 

Η ΔιΔΑΠ θα αποτελεί την Κεντρική Αρχή Πληροφοριών για την αντιμετώπιση κάθε μορφής εγκληματικότητας και ιδίως του Οργανωμένου Εγκλήματος και της Τρομοκρατίας.

Πλην της Αντιτρομοκρατικής, πρόκειται για υπηρεσία που διαχειρίζεται επισυνδέσεις σε τηλεφωνικούς αριθμούς, έπειτα από εισαγγελική άρση απορρήτου, τον λεγόμενο «κοριό» της ΕΛ.ΑΣ..

Ο βασικός λόγος που μετακομίζει η ΔΙΔΑΠ είναι η δημιουργία του Κέντρου Πληροφοριών, Επιχειρήσεων και Πληροφοριακών Συστημάτων, στο οποίο και θα εγκατασταθεί εξειδικευμένο λογισμικό «διασύνδεσης βάσεων δεδομένων και ανάλυσης πληροφοριών που αφορούν το Οργανωμένο Εγκλημα και την Τρομοκρατία». Στόχος της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι να δημιουργηθεί μία ενιαία υπηρεσία που θα συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες, θα τις αναλύει και θα τις διαμοιράζει στα αρμόδια τμήματα. 

Το Κέντρο Επιχειρήσεων, χρηματοδοτείται κατά 75% από ευρωπαϊκούς πόρους, και έχει τα καλύτερα και προηγμένα συστήματα υψηλών προδιαγραφών για την συγκέντρωση, αξιολόγηση, ταξινόμηση, ανάλυση και διάθεση επεξεργασμένων ή μη πληροφοριών, την κατάδειξη απειλών και σημείων έντονης εγκληματικότητας - crime hotspots.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου