Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

ΣΟΚ!! ΑΜΕΑ χωρίς επιδόματα παρά την έγκριση από τα ΚΕΠΑ




Κώστας Βουκελάτος

Υπέρ πλασματικού πλεονάσματος πηγαίνουν και τα επιδόματα που δίνονται σε ΑΜΕΑ γιατί απλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν ξεχωρίζει κανένα για να καταφέρει να πετύχει τον σκοπό της παραμονής της στην εξουσία όσο περισσότερο μπορεί ισοπεδώνοντας τα πάντα. 

Καμία κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνετε ότι το πενιχρό διμηνιαίο επίδομα των 636€ είναι ουσιαστικό για επιβίωση των ατόμων με αναπηρία, αφού οι συγκεκριμένες κατηγορίες ατόμων όχι μόνο ζουν από αυτά τα χρήματα, αλλά αγοράζουν και φάρμακα που είναι απαραίτητα για τις παθήσεις τους.

Τα χρήματα τα οποία πρέπει να καταβάλλονται στους δικαιούχους πάνε αλλού και καθυστερούν οι καταβολές αδιαφορώντας οι υπεύθυνοι για τις εγκληματικές επιπτώσεις των πράξεων τους.

Δεν φτάνει που έχουν μειώσει τον χρόνο των επανεξετάσεων από τα ΚΕΠΑ στα δύο χρόνια από τέσσερα που ήταν πριν το 2015 και αυτό για να υπεξαιρούν από τα ΑΜΕΑ το παράβολο των 46€, δηλαδή καθαρά για εισπρακτικούς λόγους, δεν τους δίνουν και αυτά που δικαιούται άμεσα μόλις περάσουν από τις επιτροπές ΚΕΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα και καταγγελίες σε ενημερωτικά site ατόμων με αναπηρία, καθώς και με δικές μου διασταυρώσεις υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή του πενιχρού επιδόματος ακόμα και για 6 μήνες μετά την γνωμάτευση των επιτροπών από τα ΚΕΠΑ. 

Η καθυστέρηση αυτή στην καταβολή του επιδόματος παρατηρείται κυρίως από το ΙΚΑ και όχι τόσο από τις υπηρεσίες της πρόνοιας των δήμων που κάνουν φιλότιμη προσπάθεια να είναι τα επιδόματα μετά την κατάθεση των δικαιολογητικών στην ώρα τους. 

Σημασία έχει ότι η κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει επιδεινώσει την ανεπάρκεια και την αδιαφορία του κράτους για τα ΑΜΕΑ, όσο και ένα διατυμπανίζουν από την κυβέρνηση ότι ότι είναι δίπλα τους.

Σημείωση ότι καμία κυβέρνηση εδώ και χρόνια δεν έχει απλοποιήσει την ταλαιπωρία των ΑΜΕΑ, ούτε έχει ενισχύσει το πενιχρό επίδομα τους για να αντιμετωπίζουν τα χρόνια προβλήματα τους.

Η απόφαση να προστατέψουν τα ΑΜΕΑ δεν είναι διαπραγματεύσιμη από καμία ΤΡΟΙΚΑ και κανένα δανειστή έχει να κάνει με ευρωπαϊκές νομοθεσίες που προστατεύουν αυτές τις ομάδες και δεν δικαιολογούνται μειώσεις και απάνθρωπες συμπεριφορές από την εκάστοτε κυβέρνηση και το κράτος που δρουν παράνομα για δικά τους συμφέροντα και εισπρακτικούς λόγους.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου