Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Μία νεκρή από έκρηξη σε κατάστημα εστίασης στην πλ. Βικτωρίας



Έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στο υπόγειο καταστήματος εστίασης στην πλατεία Βικτωρίας, στη γωνία Γ' Σεπτεμβρίου 87 και Χέυδεν, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μία 42χρονη και να τραυματιστούν πέντε άτομα. 

Η άτυχη γυναίκα -κατά πληροφορίες η λογίστρια της επιχείρησης- ανασύρθηκε νεκρή από το υπόγειο, όπου, όπως όλα δείχνουν, σημειώθηκε η έκρηξη.



Πέντε άτομα, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών και το 401 ΓΣΝΑ. H κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία, καθώς ένας τραυματίας αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα και οι υπόλοιποι φέρουν ελαφρά εγκαύματα, θλάσεις και κακώσεις. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, και οι πέντε είναι εκτός κινδύνου και ενδέχεται να λάβουν σύντομα εξιτήριο.

Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής (20 πυροσβέστες με 8 οχήματα) για την κατάσβεση της φωτιάς, το συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο της Γ' Σεπτεμβρίου αποκλείστηκε από την Αστυνομία, ενώ έκλεισε προσωρινά και ο παρακείμενος σταθμός του ΗΣΑΠ στην πλατεία Βικτωρίας.



Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, που ειδοποιήθηκε για το συμβάν στις 09.25, η έκρηξη ισοπέδωσε κυριολεκτικά το υπόγειο, καθώς γκρέμισε τοίχους και ψευδοροφές. 



Η φωτιά κατασβέστηκε χωρίς να επεκταθεί στο ισόγειο του καταστήματος και πλέον οι πυροσβέστες προχωρούν στην αποκάθαρση του υπογείου, προκειμένου να ερευνηθούν από το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη, που είχε ως αποτέλεσμα τη φωτιά. Επί τόπου έσπευσαν και τεχνικοί της Επιχείρησης Αερίου, προκειμένου να διαπιστώσουν την κατάσταση των σχετικών παροχών.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές και στο ισόγειο του ταχυφαγείου, καθώς και σε διπλανά καταστήματα, αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.



Newsroom ΔΟΛ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου