Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Η εφημερίδα της Κου Κλουξ Κλαν υποστηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ



Ανάμεσα στις λίγες αμερικανικές εφημερίδες που υποστήριξαν την προεδρική υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ, προστέθηκε μία η οποία ξεχωρίζει: Λέγεται «Crusader» («Σταυροφόρος») και είναι η επίσημη εφημερίδα της Κου Κλουξ Κλαν.

Στο πρωτοσέλιδό της φιγουράρει το σύνθημα που αποτελεί την επιτομή της εκστρατείας του Ρεπουμπλικανού προεδρικού υποψηφίου: Να ξανακάνουμε σπουδαία την Αμερική (Make America Great Again), ενώ ολόκληρη η πρώτη σελίδα αφιερώνεται στην υπεράσπιση των πολιτικών μηνυμάτων του Ντόναλντ Τραμπ, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μία ντε φάκτο υποστήριξή του.

«’Να ξανακάνουμε σπουδαία την Αμερική!’ Είναι ένα σύνθημα το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα από τον Ντόναλντ Τραμπ στην εκστρατεία του για την προεδρία», έγραψε ο πάστορας Τόμας Ρομπ στην «Crusader». «Μπορείς να το δεις στις φανέλες, στις αφίσες, στα κουμπιά και στα καπέλα όπως αυτό που φόραγε ο Τραμπ στην εκστρατεία του εδώ. Αλλά, μπορεί όντως αυτό να πραγματοποιηθεί; Μπορεί η Αμερική να ξαναγίνει μεγάλη; Αυτό θα το μάθουμε σύντομα!», προσθέτει.

«Η Αμερική ιδρύθηκε ως Λευκή Χριστιανική Δημοκρατία. Και ως Λευκή Χριστιανική Δημοκρατία έγινε σπουδαία», αναφέρεται στην εφημερίδα που εκπροσωπεί την οργάνωση του λευκού ρατσισμού στις ΗΠΑ.

Η εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ άσκησε σύντομη κριτική στο άρθρο, αναφέροντας την Τρίτη το βράδυ πως «ο κ. Τραμπ και η εκστρατεία του καταδικάζουν το μίσος σε κάθε του μορφή». «Η δημοσίευση αυτή είναι αποκρουστική και οι απόψεις της δεν αντιπροσωπεύουν τους δεκάδες εκατομμύρια των Αμερικανών που ενώνονται πίσω από την εκστρατεία μας», κατέληξε η ανακοίνωση.

Ο κ. Ρομπ ανέφερε στην «Washington Post» τον λόγο για τον οποίο στηρίζει τον κ. Τραμπ: «Συνολικά, μας αρέσουν οι εθνικιστικές απόψεις του και οι υποσχέσεις του για το κλείσιμο των συνόρων στους παράνομους ξένους».



Πηγή : ekirikas.com


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου