Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016

Γκρίνσπαν: Μετά το Brexit, θέμα χρόνου το Grexit«Η Ελλάδα βρίσκεται σε πραγματικό κίνδυνο και δεν πρόκειται να συνεχίσει για πολύ ακόμα στο ευρώ, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει σήμερα» είπε ο Άλαν Γκρίνσπαν.

Ο πρώην διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών αναφέρθηκε με τα μελανότερα των χρωμάτων στις επιπτώσεις που θα έχει στην παγκόσμια οικονομία η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ. Την ίδια στιγμή, προειδοποίησε ότι το Brexit μπορεί να οδηγήσει ευκολότερα σε ένα Grexit.

«Η παγκόσμια οικονομία θα υποφέρει από ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα από την απόφαση των Βρετανών ψηφοφόρων για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση» ανέφερε ο Άλαν Γκρίνσπαν, υπογραμμίζοντας ότι «αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου» και ότι «η παγκόσμια οικονομία έχει πραγματικά σοβαρό πρόβλημα».

Αναφερόμενος στην ευρωζώνη, υπογράμμισε πως αυτή αποτυγχάνει και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα βρίσκεται σε πραγματικό κίνδυνο και δεν πρόκειται να συνεχίσει για πολύ ακόμα στο ευρώ, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει σήμερα».Πηγή : thetoc.gr


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου