Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Σοκ με άμεσο διπλασιασμό φόρου σε μπύρα & επίσπευση τέλους Internet



Με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής η κυβέρνηση φέρνει νωρίτερα το διπλασιασμό του φόρου στη μπύρα, άμεσα από την πρώτη Ιουνίου αντί του 2018, αλλά και το τέλος του 5% στους λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας και Ίντερνετ ένα εξάμηνο νωρίτερα, από την 1η Ιανουαρίου, αντί της 1ης Ιουλίου του 2017.

Την ίδια ώρα, με τροπολογία της τελευταίας στιγμής καταργείται και η απαλλαγή από τον ΕΦΚ φυσικού αερίου για τις βιομηχανίες και τις βιοτεχνίες και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου.

Με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου επισφραγίζεται η φοροθύελλα που περιλαμβάνει αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ, με μείωση του αφορολογήτου από τις 300 στις 200 χιλιάδες ευρώ, αύξηση των συντελεστών και κατάργηση της απαλλαγής για τα αγροτεμάχια.

Παράλληλα επιβάλλεται αύξηση του ΦΠΑ από το 23 στο 24% και κατάργηση της έκπτωσης του 30% για τον ΦΠΑ σε: Σύρο, Θάσο, Άνδρο, Τήνο, Κάρπαθο, Μήλο, Σκύρο, Αλόννησο, Κέα, Αντίπαρο, Σίφνο.

Επιβάλλεται επίσης για πρώτη φορά ΕΦΚ σε ηλεκτρονικά τσιγάρα και καφέ, αυξάνεται ο φόρος στα τσιγάρα και επιβάλλεται τέλος 10% στη συνδρομητική τηλεόραση.

Αυξήσεις φωτιά έρχονται και στα καύσιμα, καθώς το πετρέλαιο κίνησης ακριβαίνει κατά 10 λεπτά το λίτρο, η αμόλυβδη βενζίνη κατά 3,7 λεπτά, το υγραέριο κίνησης κατά 12,4 λεπτά και το πετρέλαιο θέρμανσης θα είναι από τον Οκτώβριο 6,2 λεπτά ακριβότερο.


Πηγή : megatv.com



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου