Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Καταπέλτης η εισαγγελέας για 110 άτομα που κατηγορεί ως "μέλη παραδικαστικού κυκλώματος"




Μεγάλο "παραδικαστικό κύκλωμα" που φέρεται να καταπατούσε ακίνητα - φιλέτα, να ιδρύει εικονικές εταιρείες, μέχρι και να στήνει πλειστηριασμούς, εξαπατώντας τα ελληνικά δικαστήρια, αποκαλύπτει μέσα από την πολυσέλιδη πρότασή της προς το Συμβούλιο Εφετών, η εισαγγελέας Εφετών, Παναγιώτα Φάκου.

Πρόκειται για το κρίσιμο βήμα σε μια 10ετή έρευνα που ξεκίνησε από τον ενδελεχή έλεγχο του εισαγγελέα Εφετών και κατέληξε στους ειδικούς εφέτες - ανακριτές, Νικήτα Χριστόπουλο, Στυλιανό Δαρέλλη και Μερόπη Πουλάκη.

Η κα. Φάκου ζητεί να παραπεμφθούν σε δίκη συνολικά 110 άτομα ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης και μεταξύ αυτών :

- Προφυλακισμένου πολιτικού μηχανικού.

- Γνωστού ιερέα που είχε εμπλακεί και σε άλλη υπόθεση.

- Γνωστού, από την τηλεόραση, δικηγόρου, καθώς και άλλων επιχειρηματιών, γνωστών συνδικαλιστών και γνωστού επικοινωνιολόγου που είχε σχέσεις με την εκκλησία και φέρονται μαζί με τον ιερωμένο να απόσπασαν χρήματα απο άλλον ιερέα με την υπόσχεση ότι θα τον απαλλάξουν από δικαστική εκκρεμότητα.

Προτείνεται, επίσης, η παραπομπή γνωστού συμβολαιογράφου, ο οποίος φέρεται να συνέταξε τα πλαστά συμβόλαια. Στους βασικούς κατηγορουμένους συμπεριλαμβάνεται, επίσης, πρώην δικαστής, δικηγόρος, αλλά και η κόρη επιχειρηματία media, η οποία φέρεται να συνέταξε προχρονολογημένο συμβολαιογραφικό έγγραφο για τη μεταφορά των χρεών του καναλιού σε δική της εταιρείας ακινήτων.

Εκ των έσω

Η υπόθεση "ανοίχτηκε" εκ των έσω, όταν ένας δικηγόρος που εμφανίζεται επίσης ως  μέλος του κυκλώματος (εκτίει μάλιστα ποινή ισοβίων για την άλλη μεγάλη υπόθεση της Αιξωνής), συνεργάστηκε το 2009 και φέρεται να έδωσε στοιχεία. Κατά το κατηγορητήριο, εντόπιζαν ακίνητα - φιλέτα, ακατοίκητα και εγκαταλελειμμένα, τα καταλάμβαναν αυθαίρετα και ιδρύοντας εικονικές εταιρείες, τα εμφάνιζαν ως ιδιοκτησία άλλων μελών του κυκλώματος. Μάλιστα, έφθαναν, με παράνομο τρόπο, να δημιουργούν διαδικασίες πλειστηριασμών, εξαπατώντας και τα αρμόδια δικαστήρια. Φέρονται να υπόσχονταν και διασυνδέσεις με τη Δικαιοσύνη, έναντι αμοιβής περί τα 25.000 ευρώ.



Παναγιώτης Στάθης
Πηγή : capital.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου